Nu, nu va pacalesc! :), aceste chifle chiar sunt cele mai rapide pe care le-am facut vreo data! Recunosc, ai mei copii sunt foarte tentati de chiflele care le gasim in diverse supermaket-uri si care le „fac cu ochiul” tot timpul, dar de fiecare data cand ma induram sa le cumpar, nu eram cu inima impacata. De aceea, cand am descoperit reteta, m-am gandit doar la placerea pe care le voi face-o imitand acele chifle, mai ales in aceasta perioada, perioada scolii, cand sandwich-urile sunt la putere…;) Acum avem o solutie la indemana pentru momentele de pofte mari. Rezultatul experimentului: chifle pufoase si sanatoase ce se mentin bune si proaspete chiar si 2 zile fara o pastrare speciala , in plus poftele au fost impacate 🙂
Ingrediente 8 chifle:
400 gr.faina
10 gr. praf de copt
250 ml.iaurt 3,5 % grasime
100 gr.sana
1 ou
30 gr.ulei de masline
1 lingurita sare
un ou batut
seminte pentru ornat
Nu aveti nevoie de prea multa experienta in panificatie pentru a face aceste chifle :).
Intr-un bol incapator cernem faina si praful de copt. Facem o gaura si adaugam restul de ingrediente: iaurtul, sana, oul, uleiul si o lingurita de sare.
Amestecam toate ingredientele si framantam 1-2 minute pana obtinem un aluat moale si compact .
Â
Dupa ce am pudrat planul de lucru, am resturnat aluatul si l-am portionat in 8 parti aproximativ egale:
Fiecare parte o modelam in forma de bila, o aplatizam usor, Â in mijloc ii facem o gaura si le asezam in tava de copt.
 Ungem chiflele cu ou batut , iar deasupra presaram cu seminte: mac, susan, seminte de in, seminte de floarea-soarelui, seminte de dovleac… ce avem prin casa :).
Eu am avut in dotare seminte de la Solaris „Omega Forte”. Aceste seminte sunt nelipsite in casa noastra, pentru ca le folosim si la micul dejun , si in diverse salate , si evident la prepararea painii 🙂
Se baga tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade, pentru 18-20 minute pana capata o culoare aurie.
Se lasa sa se raceasca inainte de a fi folosite :).
Daca cu aceasta reteta ti-am facut pofta, pregatesti-o! si iti astept impresiile :)!!!
Enjoy 🙂
No Comments