Feluri principale

Iepure la ceaun

mai 27, 2011
O mancare consistenta, dar si delicoasa „de te lingi pe degete!! :))”. Pentru o masa in familie si chiar cu invitati, alaturi de o mamaliguta si niste telemea de vaca rasa, multumesti chiar si pe cel mai mofturos invitat. In loc de ceaun puteti folosi si o oala cu fundul gros.

Ingrediente:

 

-1 kg iepure (eu l-am luat de la Auchan)
– 2 cepe
– usturoi aproximativ 3 catei
– 1 morcov
– 1 pahar de vin alb (aproximativ 200 gr.)
– 50 gr.unt
– 25 gr. faina
– 400 gr. lapte
– 300 gr. ciuperci
In ceaun se incinge uleiul si se adauga iepurele portionat cu ceapa si usturoiul (eu am adaugat usturoi verde). Se caleste totul aproximativ 10 minute, cam pana se „incheaga” carnea.
Apoi adaugam morcovul curatat si dat prin razatoare.
Dupa ce s-au inabusit legumele se adauga si vinul. Totul se mai lasa pe foc 10 minute .
Intre timp spalam ciupercile, le feliem si ulterior le vom adauga in ceaun peste carne.
Daca mai e nevoie se adauga apa cat sa acopere toata compozitia. Se condimenteaza si se lasa pe foc inca aproximativ 25 minute, pana a fiert carnea.
Separat intr-un alt vas topim untul peste care adaugam faina si lapte in ordinea indicata. Amestecam compozitia continuu la foc incet pana se ingroasa.
Toata compozitia rezultata se toarna in ceaun si se amesteca incet pentru a nu forma cocoloase.
Se mai lasa pe foc inca 10 minute. Cum v-am spus si mai sus acest iepure e si mai delicios alaturi de mamaliga.
Pofta buna!

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply
    Anonim
    martie 3, 2012 at 5:35 pm

    Abia astespt sa incerc retata ta de iepure la ceaun pare delicioasa si suculenta.

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 6, 2012 at 5:56 am

    Anonim incearca cu mare incredere, e intr-adevar o mancare "de te lingi pe degete" :). Astept impresii! Pupici si multumesc pentru vizita!!

  • Reply
    Anonim
    martie 17, 2012 at 5:54 pm

    vis…dar fara sosul cu lapte…in schimb mai plasezi leguminoase 😀

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 21, 2012 at 6:33 am

    Anonim gusturile nu se discuta :)!evident iti adaptez reteta la gusturile tale…mie mi se intampla acest lucru desul de des :)).Multumesc pentru vizita!!!

  • Reply
    Klara
    martie 22, 2012 at 12:52 pm

    Am preparat azi un iepure dupa reteta propusa. Intr-adevar e foarte gustos.
    Multumesc.

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 22, 2012 at 1:27 pm

    Cu mare placere Klara!!Ma bucur mult ca ti-a placut!O zi frumoasa sa ai!!

  • Reply
    Anonim
    februarie 17, 2013 at 10:48 am

    Am preparat reteta foarte gustos!!!!!Multumesc.

    • Reply
      Claudia
      decembrie 16, 2020 at 6:15 pm

      Mulțumim pentru rețeta !!! Delicioasa !!!

      • Reply
        Mihaela Negrescu
        decembrie 24, 2020 at 9:26 pm

        Cu mare drag!! Multumesc pentru feedback!!

  • Reply
    Ana-Maria
    iunie 17, 2013 at 3:52 pm

    a treia oara il fac . . delicios..a devenit una din mancarurile mele preferate

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    iunie 18, 2013 at 8:00 am

    Cu placere!!O zi frumoasa!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    iunie 18, 2013 at 8:01 am

    Ana Maria!!Ma bucur nespus ca si alte gospodine folosesc retetele mele!!Pupici!!

  • Reply
    Adrian Tutuianu
    iulie 6, 2013 at 11:03 am

    Multumesc pt reteta…delicioasa, chiar daca mie nu mi-au iesit cocoloasele 🙂 si am pregatit un iepure vanat ce a stat o zi la bait. Mi-am dat pe spate prietenii si sotia.
    Nota 10.

  • Reply
    Anonim
    octombrie 22, 2015 at 4:28 am

    Chiar acum fac aceasta mancare si nu inteleg partea cu ciupercile. Dupa ce se spala si feliaza, unde se adauga? La carnea care fierbe sau in unt?

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    octombrie 22, 2015 at 4:33 am

    ???????????? Super, mă bucur!!! Partea cu cocoloașe e mai delicata, dar data viitoare sigur vei reuși sa scapi de ele ;)!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    octombrie 22, 2015 at 4:36 am

    La carnea care fierbe. Am sa indic mai exact în postare. Sper ca ti-a ieșit mâncarica ;)! O zi buna în continuare! !

  • Reply
    Anonim
    octombrie 23, 2015 at 6:10 pm

    Pana la urma am intrebat o fata pe chat si mi-a spus ca se pune peste carne.

    A iesit f. buna! 🙂

  • Reply
    negrescu mihaela
    mai 3, 2017 at 9:23 am

    super!!! ma bucur ca rezultatul a fost unul foarte bun!!

  • Leave a Reply