O mancare consistenta, dar si delicoasa „de te lingi pe degete!! :))”. Pentru o masa in familie si chiar cu invitati, alaturi de o mamaliguta si niste telemea de vaca rasa, multumesti chiar si pe cel mai mofturos invitat. In loc de ceaun puteti folosi si o oala cu fundul gros.
Ingrediente:
-1 kg iepure (eu l-am luat de la Auchan)
– 2 cepe
– usturoi aproximativ 3 catei
– 1 morcov
– 1 pahar de vin alb (aproximativ 200 gr.)
– 50 gr.unt
– 25 gr. faina
– 400 gr. lapte
– 300 gr. ciuperci
In ceaun se incinge uleiul si se adauga iepurele portionat cu ceapa si usturoiul (eu am adaugat usturoi verde). Se caleste totul aproximativ 10 minute, cam pana se „incheaga” carnea.
Apoi adaugam morcovul curatat si dat prin razatoare.
Dupa ce s-au inabusit legumele se adauga si vinul. Totul se mai lasa pe foc 10 minute .
Intre timp spalam ciupercile, le feliem si ulterior le vom adauga in ceaun peste carne.
Daca mai e nevoie se adauga apa cat sa acopere toata compozitia. Se condimenteaza si se lasa pe foc inca aproximativ 25 minute, pana a fiert carnea.
Separat intr-un alt vas topim untul peste care adaugam faina si lapte in ordinea indicata. Amestecam compozitia continuu la foc incet pana se ingroasa.
Toata compozitia rezultata se toarna in ceaun si se amesteca incet pentru a nu forma cocoloase.
Se mai lasa pe foc inca 10 minute. Cum v-am spus si mai sus acest iepure e si mai delicios alaturi de mamaliga.
Pofta buna!
18 Comments
Anonim
martie 3, 2012 at 5:35 pmAbia astespt sa incerc retata ta de iepure la ceaun pare delicioasa si suculenta.
fantezie in bucatarie
martie 6, 2012 at 5:56 amAnonim incearca cu mare incredere, e intr-adevar o mancare "de te lingi pe degete" :). Astept impresii! Pupici si multumesc pentru vizita!!
Anonim
martie 17, 2012 at 5:54 pmvis…dar fara sosul cu lapte…in schimb mai plasezi leguminoase 😀
fantezie in bucatarie
martie 21, 2012 at 6:33 amAnonim gusturile nu se discuta :)!evident iti adaptez reteta la gusturile tale…mie mi se intampla acest lucru desul de des :)).Multumesc pentru vizita!!!
Klara
martie 22, 2012 at 12:52 pmAm preparat azi un iepure dupa reteta propusa. Intr-adevar e foarte gustos.
Multumesc.
fantezie in bucatarie
martie 22, 2012 at 1:27 pmCu mare placere Klara!!Ma bucur mult ca ti-a placut!O zi frumoasa sa ai!!
Anonim
februarie 17, 2013 at 10:48 amAm preparat reteta foarte gustos!!!!!Multumesc.
Claudia
decembrie 16, 2020 at 6:15 pmMulțumim pentru rețeta !!! Delicioasa !!!
Mihaela Negrescu
decembrie 24, 2020 at 9:26 pmCu mare drag!! Multumesc pentru feedback!!
Ana-Maria
iunie 17, 2013 at 3:52 pma treia oara il fac . . delicios..a devenit una din mancarurile mele preferate
fantezie in bucatarie
iunie 18, 2013 at 8:00 amCu placere!!O zi frumoasa!!!
fantezie in bucatarie
iunie 18, 2013 at 8:01 amAna Maria!!Ma bucur nespus ca si alte gospodine folosesc retetele mele!!Pupici!!
Adrian Tutuianu
iulie 6, 2013 at 11:03 amMultumesc pt reteta…delicioasa, chiar daca mie nu mi-au iesit cocoloasele 🙂 si am pregatit un iepure vanat ce a stat o zi la bait. Mi-am dat pe spate prietenii si sotia.
Nota 10.
Anonim
octombrie 22, 2015 at 4:28 amChiar acum fac aceasta mancare si nu inteleg partea cu ciupercile. Dupa ce se spala si feliaza, unde se adauga? La carnea care fierbe sau in unt?
fantezie in bucatarie
octombrie 22, 2015 at 4:33 am???????????? Super, mă bucur!!! Partea cu cocoloașe e mai delicata, dar data viitoare sigur vei reuși sa scapi de ele ;)!
fantezie in bucatarie
octombrie 22, 2015 at 4:36 amLa carnea care fierbe. Am sa indic mai exact în postare. Sper ca ti-a ieșit mâncarica ;)! O zi buna în continuare! !
Anonim
octombrie 23, 2015 at 6:10 pmPana la urma am intrebat o fata pe chat si mi-a spus ca se pune peste carne.
A iesit f. buna! 🙂
negrescu mihaela
mai 3, 2017 at 9:23 amsuper!!! ma bucur ca rezultatul a fost unul foarte bun!!