Stiu, suna ciudat: biscuiti cu dovleac, dar nu o sa va dezamagesc, promit! Personal, am folosit dovleacul pana acum in doua retete si cam atat: la placinte si in supe creme. Mie mi-ar placea sa-l folosesc in mai multe retete, dar nu prea am cu cine discuta si negocia in casa :). Si totusi am reusit sa-i „pacalesc” si sa adaug la lista scurta de retete si acesti biscuiti cu dovleac si fulgi de ciocolata! Cu ei, puteti si voi „pacali” lejer pe cei mofturosi, ceea ce am facut si eu evident (dar acest secret ramane intre noi :))! Nici nu-si vor da seama ca in compozitia lor exista dovleac, iar fulgii de ciocolata „iti fura ochii” imediat si te duc cu gandul la acei biscuiti americani deliciosi , dar nu atat de sanatosi, pe care ii stim cu totii :). Este o idee buna si inedita si zic ca merita incercata! In plus nu uitati de toate proprietatile dovleacului, pe care nu are rost sa vi le insir aici si de care ar trebui sa profitam acum ca e sezonul lor!
Ingrediente
100 gr.unt topit
50 gr. zahar brun
50 gr. zahar tos
4-5 gr.de praf de copt
un praf de sare
260 gr. faina 00
o lingurita esenta de vanilie
100 gr. piure de dovleac copt
50-60 gr. fulgi de ciocolata
- Intr-un vas amestecam untul topit cu zaharul alb si cel brun. Adaugam esenta de vanilie, piureul de dovleac copt si contunuam sa amestecam bine.
- Pentru piureul de dovleac am folosit un dovleac intreg pe care l-am curatat in interior de seminte, l-am taiat bucati cu tot cu coaja si l-am copt timp de 30-40 min la 200 C, pana s-a inmuiat. Dupa ce s-a copt l-am curatat de coaja, am scobit pulpa si am pasat-o cu ajutorul unui blender. Chiar daca pentru acesti biscuiti aveti nevoie de o cantitate mica, puteti pastra pulpa in frigider si pana la o saptamana, astfel incat o veti avea pregatita oricand e nevoie si pentru o alta runda de biscuiti.
- Treptat incorporam in compozitie faina, praful de copt si putina sare . Amestecand bine vom obtine o compozitie moale si omogena. In final incorporam si fulgii de ciocolata in aluatul rezultat. Lasam compozitia in frigider pentru 20-30 minute.
- Pentru copt am folosit o tava de cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Formam bilute de marimea unei nuci. Le aranjam pe tava lasand spatiu intre ele. Le coacem la o temperatura de 180 C (cuptorul a fost incalzit in prealabil) cca 10-15 min. Scoatem biscuitii din cuptor si ii lasam sa se raceasca.
Va astept cu impresii si cu poze pe adresa redactiei sau pe instagram!!!
Biscuiti cu dovleac si fulgi de ciocolata
Stiu, suna ciudat: biscuiti cu dovleac, dar nu o sa va dezamagesc, promit! Personal, am folosit dovleacul pana acum in doua retete si cam atat: la placinte si in supe creme. Mie mi-ar placea sa-l folosesc in mai multe retete, dar nu prea am cu cine discuta si negocia in casa :). Si totusi am reusit sa-i "pacalesc" si sa adaug la lista scurta de retete si acesti biscuiti cu dovleac si fulgi de ciocolata! Cu ei, puteti si voi "pacali" lejer pe cei mofturosi, ceea ce am facut si eu evident (dar acest secret ramane intre noi :))! Nici nu-si vor da seama ca in compozitia lor exista dovleac, iar fulgii de ciocolata "iti fura ochii" imediat si te duc cu gandul la acei biscuiti americani deliciosi , dar nu atat de sanatosi, pe care ii stim cu totii :). Este o idee buna si inedita si zic ca merita incercata! In plus nu uitati de toate proprietatile dovleacului, pe care nu are rost sa vi le insir aici si de care ar trebui sa profitam acum ca e sezonul lor!
Ingredients
- Ingrediente
- 100 gr.unt topit
- 50 gr. zahar brun
- 50 gr. zahar tos
- 4-5 gr.de praf de copt
- un praf de sare
- 260 gr. faina 00
- o lingurita esenta de vanilie
- 100 gr. piure de dovleac copt
- 50-60 gr. fulgi de ciocolata
Instructions
Intr-un vas amestecam untul topit cu zaharul alb si cel brun. Adaugam esenta de vanilie, piureul de dovleac copt si contunuam sa amestecam bine.
Pentru piureul de dovleac am folosit un dovleac intreg pe care l-am curatat in interior de seminte, l-am taiat bucati cu tot cu coaja si l-am copt timp de 30-40 min la 200 C, pana s-a inmuiat. Dupa ce s-a copt l-am curatat de coaja, am scobit pulpa si am pasat-o cu ajutorul unui blender. Chiar daca pentru acesti biscuiti aveti nevoie de o cantitate mica, puteti pastra pulpa in frigider si pana la o saptamana, astfel incat o veti avea pregatita oricand e nevoie si pentru o alta runda de biscuiti.
Treptat incorporam in compozitie faina, praful de copt si putina sare . Amestecand bine vom obtine o compozitie moale si omogena. In final incorporam si fulgii de ciocolata in aluatul rezultat. Lasam compozitia in frigider pentru 20-30 minute.
Pentru copt am folosit o tava de cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Formam bilute de marimea unei nuci. Le aranjam pe tava lasand spatiu intre ele. Le coacem la o temperatura de 180 C (cuptorul a fost incalzit in prealabil) cca 10-15 min. Scoatem biscuitii din cuptor si ii lasam sa se raceasca.
No Comments