Ingrediente pentru o tava de 24-26 cm diametru:
Pentru baza:
250 gr. biscuiti gen petit beure
2 linguri de zahar
100 gr.unt topit
Pentru umplutura:
900 gr. de branza gen philadelphia sau branza de vaci
300 gr. de zahar
4 oua
80 gr. de smantana – daca folositi branza clasica de vaci (gen crema) dublati cantitatea
coaja de lamaie
2 lingurite extract de vanilie
Pentru cheescake recomand o tava rotunda cu marginea detasabila care a fost tapetata cu hartie de copt.
Biscuitii i-am maruntit cu ajutorul tocatorului si i-am amestecat cu untul topit si cele doua linguri de zahar.
Compozitia rezultata am distribuit-o uniform in tava si am lasat-o in frigider pana am finalizat umplutura.
Pentru umplutura, toate ingredientele le-am pus in mixer si le-am mixat pana am obtinut o compozitie omogena si cremoasa. Nu cred ca mi-a luat mai mult de un minut…:).
Nota: Am observat in alte surse ale acestei retete (si sa vedeti cate sunt :)…) ca se separa albusul de galbenus, dar tot din alte surse am citit ca in astfel de caz riscul de a „crapa” compozitia este mai mare…asa ca eu nu am facut acest lucru…
Compozitia rezultata am turnat-o peste baza care se intarise perfect.
Cu cateva miscari gen „cernut de faina” am distribuit uniform compozitia in tava.
Am bagat-o la cuptor (in prealabil incazit) timp de 30 minute la180 de grade si ulterior la 130 de grade timp de inca o ora.
Dupa ce timpul a trecut, lasati tortul sa se raceasca in cuptor cu usa cuptorului intredeschisa.
O sa ziceti in acest moment, ca in sfarsit putem sa i-l mancam…!!!dar, nu…:( acest cheesecake mai trebuie tinut in frigider pentru cel putin 4-6 ore….:(. Stiu… e mult…insa merita!!
L-am servit cu topping de capsuni, insiropate cu zahar si stropite din plin cu suc de lamaie si tinute la frigider pentru o ora.
Pofta mare!!!
20 Comments
DiaMar-bucataria galbena
mai 14, 2012 at 3:40 pmSi aici capsuni?Ma omori cu zile cu bunatatea aceasta a ta.
Pupici!
Alice Kitchenette
mai 14, 2012 at 5:04 pmAdor cheesecak-ul, iar al tau arata super delicios si unde mai pui ca are si capsuni yummy;))
Paradis
mai 14, 2012 at 11:18 pmFoarte yammy!Nu l-am facut de vreun an de zile!Arata bine de tot!
Top Cuisine avec Lavi
mai 15, 2012 at 8:54 amArata delicios!
Simona
mai 15, 2012 at 5:22 pmFoarte frumos ti-a iesit!!! Pupici
Daniela
mai 15, 2012 at 7:20 pmBun, bun, bun… iar cu capsunile alea deasupra, rasfat curat… Pacat ca nu pot trece prin ecranul calculatorului, sa prind si eu o feliuta… Pupici !!!
Mare Maria
mai 16, 2012 at 5:41 amDeosebit de gustos!!!!Pupici
Haplea
mai 20, 2012 at 6:58 amSi mie imi place!!!Duminica placuta!
Adela Zilahi
mai 20, 2012 at 7:58 pmImi place tare mult! Va pup!
Cristina
mai 22, 2012 at 6:08 amImi place mult acest cheesecake, nu apuca nicioadata sa ajunga in fata aparatului foto…
fantezie in bucatarie
mai 23, 2012 at 12:09 pm:)Merci Dia !Pupici si tie!!
fantezie in bucatarie
mai 23, 2012 at 12:10 pmAlice merci!!Chiar cu toata modestia a fost gustos!!
fantezie in bucatarie
mai 23, 2012 at 12:11 pmMerci Paradis!!
fantezie in bucatarie
mai 23, 2012 at 12:12 pmMerci Lavi!!Multumesc si pentru vizita!!
fantezie in bucatarie
mai 23, 2012 at 12:12 pmMultumesc Simona!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
mai 23, 2012 at 12:14 pm🙂 Daniela chiar m-ai facut sa zambesc!!Pacat ca mancarurile noastre nu pot fi macar gustate virtual 🙂 si mie mi se intampla sa salivez in fata calculatorului la mancarurile voastre!!Pupici!
fantezie in bucatarie
mai 23, 2012 at 12:15 pmMerci Maria!!Pupici!
fantezie in bucatarie
mai 23, 2012 at 12:16 pmMerci Haplea!!Osaptamana cat mai insorita :)!!
fantezie in bucatarie
mai 23, 2012 at 12:17 pmMerci Adela!!Va pupacesc pe toate trei!!
fantezie in bucatarie
mai 23, 2012 at 12:18 pmCristina i-o veni si lui odata…:)sa vezi cand il vei prinde bine prins va fi :))!!Merci pentru vizita!!