Desert/ Mic dejun si gustari

New York Cheesecake

mai 14, 2012
Primul meu cheescake a fost unul fara coacere asa ca ii veni randul si celuilalt…mai ales ca s-a racit putin si afara…si cuptorul il pot folosi inca cu placere :)…Originea acestui desert e de pe la New York asa cum ii e si denumirea :).Un desert parfumat ,usor si delicios!!!!


Ingrediente pentru o tava de 24-26 cm diametru:

Pentru baza:

250 gr. biscuiti gen petit beure
2 linguri de zahar
100 gr.unt topit

Pentru umplutura:

900 gr. de branza gen philadelphia sau branza de vaci
300 gr. de zahar
4 oua
80 gr. de smantana – daca folositi branza clasica de vaci (gen crema) dublati cantitatea
coaja de lamaie
2 lingurite extract de vanilie

Pentru cheescake recomand o tava rotunda cu marginea detasabila care a fost tapetata cu hartie de copt.

Biscuitii i-am maruntit cu ajutorul tocatorului si i-am amestecat cu untul topit si cele doua linguri de zahar.

 

Compozitia rezultata am distribuit-o uniform in tava si am lasat-o in frigider pana am finalizat umplutura.

Pentru umplutura, toate ingredientele le-am pus in mixer si le-am mixat pana am obtinut o compozitie omogena si cremoasa. Nu cred ca mi-a luat mai mult de un minut…:).

 

Nota: Am observat in alte surse ale acestei retete (si sa vedeti cate sunt :)…) ca se separa albusul de galbenus, dar tot din alte surse am citit ca in astfel de caz riscul de a „crapa” compozitia este mai mare…asa ca eu nu am facut acest lucru…

Compozitia rezultata am turnat-o peste baza care se intarise perfect.

Cu cateva miscari gen „cernut de faina” am distribuit uniform compozitia in tava.

Am bagat-o la cuptor (in prealabil incazit) timp de 30 minute la180 de grade si ulterior la 130  de grade timp de inca o ora.
Dupa ce timpul a trecut, lasati tortul sa se raceasca in cuptor cu usa cuptorului intredeschisa.

O sa ziceti in acest moment, ca in sfarsit putem sa i-l mancam…!!!dar, nu…:( acest cheesecake mai trebuie tinut in frigider pentru cel putin 4-6 ore….:(. Stiu… e mult…insa merita!!
L-am servit cu topping de capsuni, insiropate cu zahar si stropite din plin cu suc de lamaie si tinute la frigider pentru o ora.

 

 

Pofta mare!!!

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    mai 14, 2012 at 3:40 pm

    Si aici capsuni?Ma omori cu zile cu bunatatea aceasta a ta.
    Pupici!

  • Reply
    Alice Kitchenette
    mai 14, 2012 at 5:04 pm

    Ador cheesecak-ul, iar al tau arata super delicios si unde mai pui ca are si capsuni yummy;))

  • Reply
    Paradis
    mai 14, 2012 at 11:18 pm

    Foarte yammy!Nu l-am facut de vreun an de zile!Arata bine de tot!

  • Reply
    Top Cuisine avec Lavi
    mai 15, 2012 at 8:54 am

    Arata delicios!

  • Reply
    Simona
    mai 15, 2012 at 5:22 pm

    Foarte frumos ti-a iesit!!! Pupici

  • Reply
    Daniela
    mai 15, 2012 at 7:20 pm

    Bun, bun, bun… iar cu capsunile alea deasupra, rasfat curat… Pacat ca nu pot trece prin ecranul calculatorului, sa prind si eu o feliuta… Pupici !!!

  • Reply
    Mare Maria
    mai 16, 2012 at 5:41 am

    Deosebit de gustos!!!!Pupici

  • Reply
    Haplea
    mai 20, 2012 at 6:58 am

    Si mie imi place!!!Duminica placuta!

  • Reply
    Adela Zilahi
    mai 20, 2012 at 7:58 pm

    Imi place tare mult! Va pup!

  • Reply
    Cristina
    mai 22, 2012 at 6:08 am

    Imi place mult acest cheesecake, nu apuca nicioadata sa ajunga in fata aparatului foto…

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 23, 2012 at 12:09 pm

    :)Merci Dia !Pupici si tie!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 23, 2012 at 12:10 pm

    Alice merci!!Chiar cu toata modestia a fost gustos!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 23, 2012 at 12:11 pm

    Merci Paradis!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 23, 2012 at 12:12 pm

    Merci Lavi!!Multumesc si pentru vizita!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 23, 2012 at 12:12 pm

    Multumesc Simona!!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 23, 2012 at 12:14 pm

    🙂 Daniela chiar m-ai facut sa zambesc!!Pacat ca mancarurile noastre nu pot fi macar gustate virtual 🙂 si mie mi se intampla sa salivez in fata calculatorului la mancarurile voastre!!Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 23, 2012 at 12:15 pm

    Merci Maria!!Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 23, 2012 at 12:16 pm

    Merci Haplea!!Osaptamana cat mai insorita :)!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 23, 2012 at 12:17 pm

    Merci Adela!!Va pupacesc pe toate trei!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 23, 2012 at 12:18 pm

    Cristina i-o veni si lui odata…:)sa vezi cand il vei prinde bine prins va fi :))!!Merci pentru vizita!!

  • Leave a Reply