Supa crema de dovleac si linte rosie

      Sa ridice mana sus cine este fan dovleac! Hai, stiu ca nu foarte multi dintre voi il preferati, mai ales pe cel sub forma sarata. Ei... aici, o sa incerc sa va conving ;). 
  Am un personaj in familie care nu e chiar fan legume, iar dovleac nici atat... In schimb mananca supa crema de dovleac si mai nou supa crema de dovleac si linte rosie. Daca pe EL l-am convins, cu voi va fi si mai usor, zic ;)!  
  Si mai e ceva de mentionat: nu ar fi pacat sa nu gustati si sa savurati aceasta leguma fabuloasa acum, cand este sezonul ei ?!!! De beneficii nu mai zic, cititi oriunde si convingeti-va singuri!! In plus e o solutie super usoara de a avea o supa calda oricand in aceasta perioada friguroasa, cand esti pe fuga sau esti in pana de idei!  

Hai si cu reteta !!



Ingrediente:

500 gr de dovleac
2 buc. cartofi medii
100 gr. linte rosie
2 catei de usturoi
1/2 ardei Kapia sau 1 lingurita boia dulce
sare si piper dupa gust
3 linguri de ulei de masline

Dovleacul si cartofii i-am curatat, spalat si taiat cuburi.

Intr-o cratita mai mare, cu fundul gros am turnat ulei de masline. Am adaugat usturoiul taiat in jumatate si lintea rosie. Le-am prajit impreuna, cca 1 min, astfel incat sa dau aroma lintei . Ulterior am adaugat cartofii si dovleacul. Apoi, urmeaza si ardeiul Kapia pe care l-am taiat in prealabil cubulete.

Am turnat apa rece cat sa acopere de doua degete toate legumele. Am amestecat bine compozitia, am micsorat focul si am lasat sa fiarba cam 25 - 30 minute.

Am luat de pe foc cratita si cu ajutorul unul mixer vertical am pasat toate ingredientele. Condimentam supa dupa gust. Consistenta acestei supe ar trebui sa fie de genul unui piure mai lichid. Am mai fiert inca 2-3 minute supa si ta-na-na-na supa e gata!!!

Ei, ce v-am spus? Cat se poate de banal, nu!! ;)


Supa-crema de dovleac si linte rosie se serveste cu crutoane, iar deasupra am stropit-o cu putin ulei de masline si parmezan ras. Optional se mai poate adauga o lingurita de smantana! Cei care tin post evident ca pot renunta la ingredientele finale : parmezan si smantana.

Pofta buna sa aveti !!

V-am pupat!!
Mihaela

4 comentarii:

Un produs Blogger.