Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Prajitura simpla cu prune

octombrie 2, 2019

O prajitura simpla cu prune care se face cat ai zice „toamna”! Usor umeda, dar in acelasi timp aerata, numai buna pentru dimineti de toamna! Ingrediente pe care le gasesti in orice casa, simple, la indemana oricui si cu un proces de preparare, as zice eu , chiar banal. Cred ca pot fi incorporate in aceasta prajitura aproape orice tip de fructe iti doresti, dar in aceasta perioada e pacat sa nu ne rasfatam cu fructele parfumate ale toamnei!

Ingrediente:

8 buc.prune
3 oua
80 gr.zahar
200 gr.smantana
200 gr.faina integrala
1 pachetel praf de copt

1. Batem ouale cu zaharul cu ajutorul unul mixer. Adaugam smantana , faina si praful de copt si continuam sa mixam pana la omogenizare.
2. Prunele le-am spalat, le-am scos samburii si le-am taiat felii.
3. Jumatate din cantitatea de prune le-am incorporat in aluat, iar cealalta cantitate am distribuit-o pe suprafata aluatului. Pentru copt am ales o tava de 20 de cm. Puteti alege o tava de o dimensiune mai mare , in cazul in care nu doriti o prajitura prea inalta.
4. Am copt prajitura cca 40 min la o temperatura de 200 C (cuptorul a fost incalzit in prealabil). Dupa ce a trecut testul scobitorii am scos prajitura pe un platou sa se raceasca si am pudrat-o cu zahar pudra.

Va mai recomand o alta prajitura cu  gem de prune, la fel de delicioasa si cu o prezentare inedita care sunt sigura ca o sa va placa la fel de mult!

Zile minunate de toamna  va doresc!
Mihaela N

Prajitura simpla cu prune

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 40 minute Cooking Time: 5 minute

O prajitura simpla cu prune care se face cat ai zice "toamna"! Usor umeda, dar in acelasi timp aerata, numai buna pentru dimineti de toamna! Ingrediente pe care le gasesti in orice casa, simple, la indemana oricui si cu un proces de preparare, as zice eu , chiar banal. Cred ca pot fi incorporate in aceasta prajitura aproape orice fruct, dar in aceasta perioada e pacat sa nu beneficiem de fructele parfumate ale toamnei!

Ingredients

  • 8 buc.prune
  • 3 oua
  • 80 gr.zahar
  • 200 gr.smantana
  • 200 gr.faina integrala
  • 1 pachetel praf de copt

Instructions

1

1. Batem ouale cu zaharul cu ajutorul unul mixer. Adaugam smantana , faina si praful de copt si continuam sa mixam pana la omogenizare.

2

2. Prunele le-am spalat, le-am scos samburii si le-am taiat felii.

3

3. Jumatate din cantitatea de prune le-am incorporat in aluat, iar cealalta cantitate am distribuit-o pe suprafata aluatului. Pentru copt am ales o tava de 20 de cm. Puteti alege o tava de o dimensiune mai mare , in cazul in care nu doriti o prajitura prea inalta.

4

4. Am copt prajitura cca 40 min la o temperatura de 200 C (cuptorul a fost incalzit in prealabil). Dupa ce a trecut testul scobitorii am scos prajitura pe un platou sa se raceasca si am pudrat-o cu zahar pudra.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply