Mic dejun si gustari/ Retete

Salata Caprese Calda

septembrie 20, 2019

Sunt încă cu gândul la vară și la salatele fresh! Nu mă plictisesc niciodată de combinația de roșii și mozzarella proaspată. Salata caprese caldă cu mozzarella este o alternativă la clasica salată, care vine cu un plus de gust al mozzarellei topite și calde, perfectă pentru aceste zile răcoroase de toamnă!

Ingrediente:

300 g Mozzarella „Hochland”
6 felii de pâine
3 roșii de mărime medie
3-4 frunze busuioc proaspăt
1 linguriță de busuioc uscat
sare, piper
ulei de măsline, unt

1.Decupăm cercuri din pâinea feliată cu ajutorul unui pahar, tăiem roșiile și mozzarella în felii de 0,5 cm. Pentru a da o formă rotundă feliei de mozzarella, o puteți decupa cu ajutorul unui pahar.

2.Asezonăm roșiile cu sare și piper. Într-o tigaie încinsă punem 1 lingură de ulei, iar peste așezăm feliile de pâine și le lăsăm să se prăjeasca până devin crocante și aurii.

3.Încălzim cuptorul la 180C, ungem cu unt o formă termorezistentă și aranjam feliile de pâine, mozzarella și roșiile astfel încât pe fiecare felie de pâine să fie așezate alternativ două felii de roșii și două de mozzarella.

4.Băgăm la cuptor pentru circa 10 min până se topește ușor mozzarella.

5.Scoatem din cuptor, stropim cu puțin ulei de măsline, presărăm cu busuioc uscat și decorăm fiecare porție cu frunze de busuioc proaspăt, apoi servim.

Simplu, bun si delicios!

Salata Caprese Calda

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 2 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 15 minute

Sunt încă cu gândul la vară și la salatele fresh! Nu mă plictisesc niciodată de combinația de roșii și mozzarella proaspată. Salata caprese caldă cu mozzarella este o alternativă la clasica salată, care vine cu un plus de gust al mozzarellei topite și calde, perfectă pentru aceste zile răcoroase de toamnă!

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 300 g Mozzarella „Hochland”
  • 6 felii de pâine
  • 3 roșii de mărime medie
  • 3-4 frunze busuioc proaspăt
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare, piper
  • ulei de măsline, unt

Instructions

1

1.Decupăm cercuri din pâinea feliată cu ajutorul unui pahar, tăiem roșiile și mozzarella în felii de 0,5 cm. Pentru a da o formă rotundă feliei de mozzarella, o puteți decupa cu ajutorul unui pahar.

2

2.Asezonăm roșiile cu sare și piper. Într-o tigaie încinsă punem 1 lingură de ulei, iar peste așezăm feliile de pâine și le lăsăm să se prăjeasca până devin crocante și aurii.

3

3.Încălzim cuptorul la 180C, ungem cu unt o formă termorezistentă și aranjam feliile de pâine, mozzarella și roșiile astfel încât pe fiecare felie de pâine să fie așezate alternativ două felii de roșii și două de mozzarella.

4

4.Băgăm la cuptor pentru circa 10 min până se topește ușor mozzarella.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply