Am multe retete pe Instagram, pe care din pacate nu mai reusesc sa le scriu si aici… Am realizat ca am ignorat putin blogul meu, dar mi-am propus sa revin si aici cu noi retete. Asa ca in urmatoarea perioada vor urma postari noi, in general postate pe retelele de socializare in ultima perioada. Astazi va las o reteta super usoara a unei prajituri super pufoase si gustoase si cu caise, fiind in sezonul lor :). Asa cum v-am obisnuit nu o sa va tin prea mult in bucatarie, iar familia/prietenii vor ramane super incantati de rezultatul final! Prajitura pufoasa cu caise sa fie!!
Ingrediente:
200 gr.de faina 00
80 ml.ulei floarea soarelui
2 oua
50 ml.iaurt slab sau lapte batut
6-8 caise coapte si dulci
100 – 120 gr. de zahar
o lingurita de esenta de vanilie
2 lingurite de praf de copt
- Primul pas pentru a face prajitura pufoasa cu caise este sa bateti ouale cu zaharul, atat cat sa-l distribuiti in compozitie.
- Adaugati uleiul, iaurtul si esenta de vanilie omogenizand lichidul rezultat.
- Completati si cu ingredientele uscate: faina si praful de copt.
- Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 23 cm diametru, pe care sa o tapetati cu hartie de copt inainte.
- Aranjati jumatatile de caise pe suprafata aluatului. E important sa alegeti caise coapte si dulci. Daca sunt mai putin dulci, presarati pe suprafata lor putin zahar.
- Coaceti prajitura la o temperatura de 180 grade, timp de 30-35 min cca. Aplicati testul scobitorii inainte de a o scoate din cuptor.
Tzac-pac, prajitura este gata! Sa stiti ca si acum cand va scriu acest text imi ploua in gura! O sa-mi multumiti pentru reteta, la cat de mult o sa va placa, parol !
Prajitura pufoasa cu caise
Am multe retete pe Instagram, pe care din pacate nu mai reusesc sa le scriu si aici... Am realizat ca am ignorat putin blogul meu, dar mi-am propus sa revin si aici cu noi retete. Asa ca in urmatoarea perioada vor urma postari noi, in general postate pe retelele de socializare in ultima perioada. Astazi va las o reteta super usoara a unei prajituri super pufoase si gustoase si cu caise, fiind in sezonul lor :). Asa cum v-am obisnuit nu o sa va tin prea mult in bucatarie, iar familia/prietenii vor ramane super incantati de rezultatul final!
Ingredients
- Ingrediente:
- 200 gr.de faina 00
- 80 ml.ulei floarea soarelui
- 2 oua
- 50 ml.iaurt slab sau lapte batut
- 6-8 caise coapte si dulci
- 100 - 120 gr. de zahar
- o lingurita de esenta de vanilie
- 2 lingurite de praf de copt
Instructions
1. Pentru inceput trebuie sa bateti ouale cu zaharul, atat cat sa-l distribuiti in compozitie.
2. Adaugati uleiul, iaurtul si esenta de vanilie omogenizand lichidul rezultat.
3. Completati si cu ingredientele uscate: faina si praful de copt.
4. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 23 cm diametru, pe care sa o tapetati cu hartie de copt inainte.
5. Aranjati jumatatile de caise pe suprafata aluatului. E important sa alegeti caise coapte si dulci. Daca sunt mai putin dulci, presarati pe suprafata lor putin zahar.
6. Coaceti prajitura la o temperatura de 180 grade, timp de 30-35 min cca. Aplicati testul scobitorii inainte de a o scoate din cuptor.
No Comments