Stiu, nu vin cu o reteta inedita si neintalnita in mediu virtual, dar am decis sa o las aici pe blog pentru mine si de ce nu, pentru voi ;). Rulada mi se pare un desert foarte versatil. In putin timp si cu putine ingrediente iti servesti musafirii si/sau iti faci poftele de dulce cat ai clipi ????!
Aceasta rulada am ales sa o umplu cu ganache de ciocolata, dar poate fi umpluta si cu diferite gemuri din camara sau alte creme delicioase pe care le preferati ????!
Ingrediente 8 persoane:
120 gr.de zahar
60 gr. de faina 00
2 oua
un praf de sare
Ganache de ciocolata
150 gr. ce ciocolata
200 ml.de smantana minim 30% grasime
Separam albusurile de galbenus. Batem spuma galbenusurile cu 60 gr de zahar pana cand obtinem o compozitie pufoasa si deschisa la culoare.
Separat in alt vas, batem spuma si albusurile cu restul cantitatii de zahar. Cele doua compozitii obtinute le unim delicat intre ele amestecand usor de sus in jos. Incorporam in compozitie si faina, putin cate putin.
Pe o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt , distribuim compozitia uniform in forma dreptunghiulara. Intindeti-o pana la o grosime de cca 1 cm.
Coaceti -o in cuptorul preincalzit timp de 10 minute la 200 grade C.
Cand este gata blatul il scoatem din cuptor pe un prosop curat si o rasturnam cu fata in jos. Trageti gentil hartia de copt de pe blatul obtinut.
Rulam impreuna, prosopul cu blatul obtinut si il lasam asa rulat sa se raceasca complet.
Ganache-ul de ciocolata va recomand sa il faceti inainte de prepararea blatului pentru rulada, deoarece necesita timp de racire.
Bucati de ciocolata am topit la foc mic impreuna cu smantana. Se tine pe foc pana se omogenizeaza compozitia. Se lasa la racit , iar ulterior bagam ganasche-ul in congelator timp de o ora. Dupa ce a trecut acest timp se mixam ciocolata topita pana devine pufoasa si aerata si obtinem ganache-ul.
Ungem rulada cu crema ganache, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru minim o ora inainte de a fi servita.
Sa aveti parte de pofta si multa voie buna!!
V-am pupat !
Mihaela
No Comments