Ingrediente: Diametru forma 20-22 cm
Pentru blat:
130 gr. de faina
60 gr. de zahar
10 gr. zahar vanilat Dr.Oetker
15 gr. de cacao Dr. Oetker
1/2 bicarbonat alimentar
1 lingurita otet
130 ml apa
50 ml ulei de floarea soarelui
Pentru mousse:
500 ml suc de visine
70 gr. zahar ori inlocuitor
1/2 pachet vanilie Finesse Dr.Oetker
40 gr. gris
10 gr. gelatina Dr.Oetker
200 gr. visine congelate
cacao pentru ornare
Pentru blat am amestecat ingredientele uscate : faina, zaharul, cacao si bicarbonatul alimentar.
De asemenea am amestecat si ingredientele umede: uleiul, apa si otetul.
Impreunam cele doua tipuri de compozitii amestecand pana la omogenizare.
Compozitia rezultata o turnam in tava de copt (am optat pentru tava cu fundul detasabil). Nu am avut o tava exacta de 20-22 cm si de aceea am optat pentru o forma mai mica de 10 cm diametru si 3 forme mici gen canute.
Nivelam compozitia si bagam tava si „canutele” in cuptorul incalzit in prealabil timp de 15-20 min. Dupa ce timpul s-a scurs si blatul trece de testul scobitorii, il lasam pe un gratar sa se raceasca.
Cand grisul este fiert oprim focul si lasam sa se raceasca compozitia.
Intre timp punem si gelatina pe foc pentru cateva minute pentru a o topi.
Vasul cu compozitia de gris (puteti sa lasati grisul in cratita sau sa-l transferati int-un alt vas pentru a fi mai usor de manevrat) il punem intr-un vas mai mare pe fundul careia turnam apa foarte rece sau chiar gheata si cu ajutorul unui mixer incepem sa batem compozitia. Mixam compozitia pana la racirea ei totala , iar culoarea de roz inchis va devini un roz pal.
Consistenta va fi una spumoasa si aerisita. Va semana cu o crema de frisca batuta.
Catre sfarsitul mixarii adaugam si gelatina topita si nu ne oprim pana nu o incorporam in totalitate.
Si uite ca am ajuns si la final, la asamblarea tortului.
Am folosit aceeasi tava cu fundul detasabil, iar marginile le-am uns cu putin ulei pentru a-mi facilita scoaterea mai usoara a inelului la finalizarea tortului.
Primul in forma punem baza/blatul racit, iar peste blat turnam jumatate din compozitia mousse-ului.
Presaram visine pe toata suprafata
si le acoperim si restul de crema.
Suprafata o nivelam si il „trimitem” la frigider pentru cel putin 4 ore. Dupa ce a trecut timpul minim, il scoatem din tava atent si presaram cu cacao pudra sau daca doriti ii puteti turna o glazura de ciocolata pe care o gasiti gata , in gama Dr.Oetker.
Adăugați o legendă |
Pentru a-i da si mai multa viata si prospetime am optat sa il ornez cu cateva frunze de menta proaspata :)! Iar daca visinile nu sunt pe placul vostru, puteti opta si pentru orice alt fruct doriti 😉
Daca v-a placut acest tort nu ezitati sa ma votati pe pagina mea de facebook si sa o distribuiti mai departe :). Va multumesc! Pupici!!!
2 Comments
Studio Galati
mai 2, 2017 at 7:26 amArata foarte bine.
negrescu mihaela
mai 2, 2017 at 7:28 amMa bucur ca Va place :)!! e si foarte gustos!! Merita incercat!! 🙂