Ingrediente 2- 4 persoane:
100 gr. linte
200 – 250 gr. de loboda (cca 5-6 legaturi)
1 ceapa mica
1 rosie sau suc de rosii
ulei de floarea soarelui
200 ml. cca de supa de legume /apa
sare si piper dupa gust
Punem lintea la inmuiat pentru 30 minute circa.
Spalati bine loboda si taiati-i radacina.
Loboda se taie marunt cu ajutorul unui cutit sau cu foarfeca.
Intr-o tigaie, turnam ulei si adaugam ceapa taiata cubulete.
Lasam sa se prajeasca/innabuse ceapa, iar ulterior adaugam si rosia sau sosul de rosii (depinde ce aveti in dotare).
Peste putin timp adaugam si loboda, iar cand incepe sa piarda din volum adaugam si lintea.
Adaugam sare si piper dupa gust si turnam supa de legume. Cantitatea de supa poate varia in functie de gustul fiecaruia : daca doriti o supa de linte cu loboda adaugati mai mult lichid, daca in schimb doriti o mancarica adaugati mai putin.
Lasam totul sa fiarba la foc mediu pentru cca 15-20 minute pana cand lintea este fiarta.
Ei poftim, inca o reteta de sezon, de post, accesibila , sanatoasa si gustoasa!!
Sa fim sanatosi si sa ne auzim numai de bine!!
Mihaela
No Comments