Feluri principale/ Retete

Mancare de loboda si linte

aprilie 1, 2017
Sambata de regula imi place sa merg la piata. Imi place sa ma invart printre tarabe si sa caut produse de sezon. Acum, in piete, gasiti la discretie verdeata plina de vitamine gen: spanac, leurda, urzici, untisor si  evident loboda . Eu le cumpar cu kilogramele, iar pe parcursul unei saptamani ma ogranizez cu meniul in care includ treptat alimentele cumparate. Loboda, sau i se mai spune spanacul rosu in unele zone, are numeroase beneficii de care merita sa profitam acum. Ca si curiozitate, loboda este considerata in Romania una din verdeturile „vedeta”, iar fiind in sezon , are si un pret accesibil , deci, ce mai asteptati!!

Ingrediente 2- 4 persoane:
100 gr. linte
200 – 250 gr. de loboda (cca 5-6 legaturi)
1 ceapa mica
1 rosie sau suc de rosii
ulei de floarea soarelui
200 ml. cca de supa de legume /apa
sare si piper dupa gust

Punem lintea la inmuiat pentru 30 minute circa.
Spalati bine loboda si taiati-i radacina.

Loboda se taie marunt cu ajutorul unui cutit sau cu foarfeca.

Intr-o tigaie, turnam ulei si adaugam ceapa taiata cubulete.

Lasam sa se prajeasca/innabuse ceapa, iar ulterior adaugam si rosia sau sosul de rosii (depinde ce aveti in dotare).

Peste putin timp adaugam si loboda, iar cand incepe sa piarda din volum adaugam si lintea.

Adaugam sare si piper dupa gust si turnam supa de legume. Cantitatea de supa poate varia in functie de gustul fiecaruia : daca doriti o supa de linte cu loboda adaugati mai mult lichid, daca in schimb doriti o mancarica adaugati mai putin.

Lasam totul sa fiarba la foc mediu pentru cca 15-20 minute pana cand lintea este fiarta.

Ei poftim, inca o reteta de sezon, de post, accesibila , sanatoasa si gustoasa!!

Sa fim sanatosi si sa ne auzim numai de bine!!

Mihaela

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply