Feluri principale/ Mic dejun si gustari

Salata de hrisca si sfecla rosie

decembrie 11, 2015

Chef de altceva? Ingrediente de sezon? Sanatos? Simplu? Am solutia!! 🙂 .
Cunoasteti sigur beneficiile fiecarui ingredient in parte: hrisca – un aliment minune cu beneficii fara numar…mai am cateva informatii despre ea si aici; sfecla rosie un ajutor in nenumarate probleme de sanatate. Daca mai adaugam nucile si usturoiul, obtinem o adevarata hrana-medicament pentru corpul nostru!

Ingrediente:

1 bucata sfecla rosie mare
1/2 pahar hrisca
1/2 cana nuci sau migdale
4 catei de usturoi
o lingurita de pasta sau sos de ardei (se accepta si boia dulce)
un varf de cutit de turmeric
cozi de ceapa verde sau patrujel
ulei de masline
sare
Cantitatile din fiecare ingredient pot varia in functie de gustul fiecaruia.

Fierbem sfecla. E fiarta atunci cand scobitoarea o patrunde usor. O lasam sa se raceasca, o curatam de coaja si o dam prin razatoare.

Hrisca se fierbe in apa cu sare sau in supa de legume daca o aveti gata pregatita. La o masura de hrisca revin 3 masuri de lichid.

Hrisca fiarta o sotam cu usturoiul zdrobit, cu pasta de ardei rosu, cu boia si turmericul.

 

Se ia de pe foc si se amesteca cu sfecla rosie , nuca si verdeata.

 

 

Sa o savurati cu placere!!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply