Va spusesem intr-o postare pe facebook cum mi se facuse mie pofta de VERDE intr-una din zilele de saptamana trecuta… Da, da, mi s-a intamplat 😉 si la intoarcere spre casa am trecut prin piata si mi-am facut aprovizionarea : urzici, spanac, leurda, ceapa verde, untisor, patrunjel, etc….Am mai avut si alte optiuni, dar am zis sa o iau usor ;). Primele pe care le-am sacrificat au fost urzicile! Am mers pe o reteta clasica, nimic complicat , important sa avem aport de vitamine, nu? ;)!!
4-5 gramezi de urzici
1 ceapa mare
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingura faina
hrean ras
parmezan
ulei
sare
piper
Urzicile inainte de folosire trebuie curatate de codite si spalate in mai multe ape.
La fiert punem o oala mai mare impreuna cu sare si 1/2 de lingurita de bicarbonat.
Cand clocoteste se pun urzicile si se fierb circa 5 minute.
Scurgem de apa. Apa in care au fiert urzicile o pastram.
Separat intr-o tigaie, prajim in ulei o ceapa tocata marunt.
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul pisat, urzicele tocate marunt si putina apa in care au fiert urzicile. Lasam sa fiarba cateva minute.
Peste amestec presaram o lingura de faina si amestecam. Completam cu apa (in care au fiert urzicile) daca este necesar.
Se potriveste de sare , piper si se mai lasa pe foc pret de cateva minute, amestecand pentru  a nu se lipi de fundul vasului.
Se serveste cu hrean ras deasupra si cu parmezan in cazul in care nu tineti post.
Enjoy!!
No Comments