Feluri principale/ Mic dejun si gustari

Salata de broccoli, merisoare si migdale

ianuarie 11, 2016
      Fructele deshidratate sunt o buna alternativa a celor proaspete, in special in sezonul rece sau ori de cate ori nu ai la indemana fructe in starea lor naturala. Fructele uscate contin fier, potasiu, magneziu si o sursa importanta de calciu. Este bine din cand in cand sa inlocuiesti ciocolata cu fructe uscate. Merisoarele sunt fructe sanatoase pe care vi le recomand. Aceste fructe minune sunt o sursa importanta de sanatate, un izvor de energie , de vitamine cu care poti sa-ti organizezi atat un desert gustos, o salata consistenta , cat si un fel principal prin de savoare! Astazi voi opta pentru o salata, ca sa mai ajutam oragnismul dupa perioada incarcata de sarbatori, iar ca si gustare va propun niste batoane cu ovaz si merisoare.


Ingrediente:

500 gr. de broccoli
1 ceapa rosie medie
60 gr. merisoare
30 gr. nuci
60 gr. fulgi de migdale
30 gr. seminte de floarea soarelui
1 mar mediu Granny Smith

Dressing varianta light:
30 ml iaurt degresat
2 lingurite de miere
1 lingura de suc de lamaie
sare si piper

sau

maioneza (de dorit preparata acasa)

Fierbem broccoli timp de 2-3 min. Se trece printr-un jet de apa rece (chiar cu gheata daca aveti).
Se lasa la scurs.

Intr-un bol mai mare peste broccoli se adauga ceapa taiata marunt, merisoarele, nucile, fulgii de migdale, marul taiat felii sau dat prin razatoare si semintele de floarea soarelui.

Peste ingrediente se adauga dressingu-ul. Se adauga sarea si piperul dupa gust.

POFTA MARE!!!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Meea Trif
    februarie 23, 2016 at 1:11 pm

    Ce buuun!! Abia astept sa fac si eu

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 23, 2016 at 1:17 pm

    Ma bucur ca este pe placul tau!!Te astept cu impresii Meea Trif!! O zi super iti doresc!!!

  • Leave a Reply