Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete de suflet

Prune uscate umplute cu nuci

ianuarie 3, 2016
   Va salut in noul an!!! La multi ani dragii mei !!Va doresc in 2016 sa vi se implineasca visele si sa vi se depasesca asteparile!!! Astazi va servesc cu o reteta din categoria ” Retetele mele de suflet”! Mi-am amintit de aceasta reteta pentru ca o aveam pe masa in special in aceasta perioada : perioada sarbatorilor de iarna :). Eu eram cea, care le manca pe toate, din toate farfuriile, nu ma puteam abtine! Oricum combinatia intre nuci si prune este nemaipomenita, asa ca eu sunt sigura ca o sa va placa si voua.

 

Ingrediente:

2 pahare de prune uscate. Le prefer pe cele uscate, nu pe cele afumate.
1 pahar si jumatate de apa
3 linguri de zahar
1 pahar cca de nuci
1 lingura coniac

300 gr.smantana pentru frisca
50 gr. de zahar

Am spalat prunele si le-am pus la fiert timp de 10 min.Ulterior le-am lasat in apa sa se raceasca.

 

Prunele pe care le-am avut erau foarte uscate si au necesitat o hidratare de o noapte.
Dimineata le-am scurs apa si le-am scos samburii, impingandu-i dintr-o latura sa iasa pe cealalta.
Dupa ce am terminat de scos samburii le-am umplut cu nuci.

Am fiert un sirop de zahar cu apa.
Intr-o cratita cu fundul gros si plat  am pus prunele umplute , peste care am turnat siropul de zahar.

Le-am fiert 5 min cca, iar la sfarsit inainte de a stinge focul am adaugat si coniacul.
Se lasa la racit prunele in sirop.
Se pun in vase de servit, impreuna cu cate o lingura de sirop si se orneaza cu frisca batuta cu zahar.

 

Pofta buna!!!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply