2 pahare de prune uscate. Le prefer pe cele uscate, nu pe cele afumate.
1 pahar si jumatate de apa
3 linguri de zahar
1 pahar cca de nuci
1 lingura coniac
300 gr.smantana pentru frisca
50 gr. de zahar
Am spalat prunele si le-am pus la fiert timp de 10 min.Ulterior le-am lasat in apa sa se raceasca.
Prunele pe care le-am avut erau foarte uscate si au necesitat o hidratare de o noapte.
Dimineata le-am scurs apa si le-am scos samburii, impingandu-i dintr-o latura sa iasa pe cealalta.
Dupa ce am terminat de scos samburii le-am umplut cu nuci.
Am fiert un sirop de zahar cu apa.
Intr-o cratita cu fundul gros si plat am pus prunele umplute , peste care am turnat siropul de zahar.
Le-am fiert 5 min cca, iar la sfarsit inainte de a stinge focul am adaugat si coniacul.
Se lasa la racit prunele in sirop.
Se pun in vase de servit, impreuna cu cate o lingura de sirop si se orneaza cu frisca batuta cu zahar.
Pofta buna!!!
No Comments