Astazi o sa va las aici pe blog o reteta super rapida si usoara al unui chec delicios!! Cred ca oricine dintre voi are ingredientele de mai jos in dotare, astfel incat sa va apucati de treaba imediat. Rezutatul va fi unul garantat alaturi de o cafea, de un ceai, de un iaurt, iar lista poate continua in functie de gustul fiecaruia!! Have fun!! 🙂
Ingrediente:
100 gr. unt
100 ml.smantana 20%
200 gr.zahar
300 gr.faina
3 oua
1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de otet
o lingurita de esenta de vanilie
o lingurinta de estenta de lamaie sau coaja rasa de lamaie
150 gr stafide brune/sau ciocolata rasa, bucati…/fructe – orice umplutura la alegere
Untul il topim la baine marie (puteti apela si la un cuptor cu microunde daca il aveti in dotare) in care adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvarea lui. Se adauga restul de ingrediente : smantana (am facut si cu smantana de 12% si a fost ok), cele 3 oua (albusurile le puteti bate separat pentru a fi si mai aerat), faina,o lingurita de esenta de vanilie si coaja rasa de la o lamaie. Bicarbonatul il stingem in otet si il trunam in compozitie. Va va rezulta un amestec dens. Acest chec am ales sa fie cu bucati de ciocolata (am doi nazdravani care imi „dicteaza” gusturile…), insa voi puteti sa ii adaugati ce e pe placul vostru, conditia esentiala este sa nu fie prea lichida.
Amestecul rezultat il turnam intr-o forma de chec tapetat cu hartie de copt si il coacem in cuptor (incalzit in prealabil) la o temperatura de 180 C timp de 40-45 min.circa. Daca a trecut si testul scobitorii il scoatem pe un gratar sa se raceasca. Puteti sa il si pudrati cu zahar pudra inainte de servire!!
Enjoy!!
V-am pupat!
Mihaela
2 Comments
Rodica
iulie 24, 2020 at 11:14 amSi farina?
Mihaela Negrescu
iulie 24, 2020 at 11:30 amda, am omis cantitatea de faina, sorry! Corectez imediat!