Sa ridice mana sus cui nu-i place sa bea ciocolata calda, mai ales iarna, cocotat intr-un fotoliu, in fata unui semineu cu lemne mocninde in timp ce afara ninge…. Nimeni????…
Hai sa vedem de ce ingrediente avem nevoie 😉
Â
Cacao pudra de buna calitate
Zahar
Miere
Apa
Lapte
Optional : scortisoara
Pentru o portie se ia una bucata cana. Se toarna in cana 2 lingurite de cacao pudra, 1-2 lingurite de zahar (eu am folosit zahar de stevie de la Green Sugar), 1 lingurita de miere cat mai parfumata si se presoara scortioasa dupa gust.
Se adauga 3-4 lingurite de apa rece si se amesteca pana obtinem o compozitie lucioasa, iar cacao a rezultat dizolvata in totalitate. Eventual, daca mai e nevoie, se mai adauga apa pana la dizolvarea totala a pudrei de cacao.
Peste compozitie turnam apa fierbinte jumatate de cana si completam cu lapte caldut sau aveti optiunea de a completa ori cu lapte, ori cu apa.
Sfaturi utile:
1.Adauga marshmallows daca iti plac, exista si versiunea vegana.
2.Doza de cacao poate fi redusa sau dublata in functie de gust.
3.Daca iti place cacao in starea ei naturala nu adauga zahar.
4.Pentru vegetarieni se poate inlocui laptele de origine animala cu cel de origine vegetala: soia, orez sau ovaz.
5.Pentru cei mai pofticiosi adaugati si niste frisca deasupra si ciocolata rasa.
6.Pentru o mai multa savoare adaugati o lingura de lichior.
Cacao pe langa faptul ca este bun si gustos, mai e si sanatos, deoarece contine antioxidanti, deci savurati-o fara a va simti vinovati. 🙂
2 Comments
Fetomo
ianuarie 5, 2018 at 8:02 pmO reteta buna. Fiica mea Anna a plăcut!
Mihaela Negrescu
ianuarie 5, 2018 at 8:04 pmMultumesc pentru feedback!! 🙂