Desert/ Retete

Briose a la Mazilique

martie 23, 2012

Aceasta reteta de briose am gasit-o pe site-ul celor de la GoodFood. Simple, delicioase, rapide si salvatoare in cazul meu :). Am reusit sa le fac si intr-un timp record in timp ce in sufragerie erau musafirii, care nici nu si-au dat seama ce pun eu la cale… :)!!! Si peste putin timp ta-na-na!!  Serviti va rog!!:).

Ingrediente:
150 gr.unt la temperatura camerei
150 gr.zahar
175 gr.faina
1pliculet praf de copt
un varf de sare
3 oua
1/2 lingurita esenta vanilie (optional)
Gem (optional)

Pentru glazura
100 gr.ciocolata
2-3 linguri de frisca pentru smantana (cca 30% grasime)

Am amestecat toate ingredientele intr-un bol pana a rezultat o compozite omogena si cremoasa.

Am pregatit formele pentru briose si le-am umplut cam la 1/2 din capacitatea lor. Neavand forma teflonata nu le-am umplut mai mult deoarece se deformeaza formele din hartie si astfel obtineti briose gustoase :), dar nu prea aspectuoase…

In plus fata de reteta originala am adaugat (in unele din briose …vezi poza de mai sus) si cate o lingurita de gem (in cazul meu de prune). Cele cu gem mi s-au parut si mai delicioase :).

Se tin in cuptorul preincalzit cca 15-20 minute.

Pentru glazura am topit ciocolata la microunda impreuna cu frisca. Cu aceasta compozitie obtinuta am decorat briosele :).

P.S. Evident si Edi mi-a venit in ajutor :))!!

Sa aveti pofta!!!!!!!!

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Adela Zilahi
    martie 23, 2012 at 11:15 am

    Eu cu siguranta o sa am!! :)) Sa te pup flacaule!! Pupici!

  • Reply
    Simona
    martie 23, 2012 at 12:41 pm

    Ce frumoase sunt! Cu siguranta le voi face si eu.
    Pupici

  • Reply
    Daniela
    martie 23, 2012 at 2:10 pm

    He, hei… ce ajutor ai tu acolo… Iti trimit si domnisoara mea sa-l ajute la mincat, asta ca sa nu spun ca vreau si eu vreo doua… Ce frumoase sint si cu ciocolata deasupra, yamiii… Pupici !

  • Reply
    Cristina
    martie 23, 2012 at 5:38 pm

    Frumusele foc. Sper ca ajutorul tau nu le-a devorat in lipsa ta, asa cum mi s-a intamplat mie la covrigeii cu ciocolata.

  • Reply
    Fancy Cake
    martie 23, 2012 at 7:00 pm

    In graba sau nu, ti-au iesit minunate!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    martie 24, 2012 at 8:17 pm

    Ciocolata aceea m-a dat gata.Pup!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 25, 2012 at 5:09 am

    Pupici Ade!!Weekend placut!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 25, 2012 at 5:09 am

    Merci Simona!!Sa le faci ca o sa-ti placa!!Pupicei!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 25, 2012 at 5:13 am

    Daniela trimite-o repede ca sa aiba Edi companie si la intoarcere sa isi ia si cateva cu ea pentru tine :))Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 25, 2012 at 5:19 am

    Multumesc Cristina! Edi ma ajuta in bucatarie,dar nu e un mare mancacios…asa ca nu am avut emotii ca le mananca…:(. Merci pentru vizita!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 25, 2012 at 5:20 am

    Merci Fancy!Weekend placut!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 25, 2012 at 5:21 am

    Merci Dia!O duminica frumoasa iti doresc!!

  • Reply
    Timea
    martie 26, 2012 at 1:23 pm

    Tare frumoase briosele tale! pup

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 26, 2012 at 8:08 pm

    Merci Timea!!

  • Leave a Reply