Aceasta reteta de briose am gasit-o pe site-ul celor de la GoodFood. Simple, delicioase, rapide si salvatoare in cazul meu :). Am reusit sa le fac si intr-un timp record in timp ce in sufragerie erau musafirii, care nici nu si-au dat seama ce pun eu la cale… :)!!! Si peste putin timp ta-na-na!! Serviti va rog!!:).
Ingrediente:
150 gr.unt la temperatura camerei
150 gr.zahar
175 gr.faina
1pliculet praf de copt
un varf de sare
3 oua
1/2 lingurita esenta vanilie (optional)
Gem (optional)
Pentru glazura
100 gr.ciocolata
2-3 linguri de frisca pentru smantana (cca 30% grasime)
Am amestecat toate ingredientele intr-un bol pana a rezultat o compozite omogena si cremoasa.
Am pregatit formele pentru briose si le-am umplut cam la 1/2 din capacitatea lor. Neavand forma teflonata nu le-am umplut mai mult deoarece se deformeaza formele din hartie si astfel obtineti briose gustoase :), dar nu prea aspectuoase…
In plus fata de reteta originala am adaugat (in unele din briose …vezi poza de mai sus) si cate o lingurita de gem (in cazul meu de prune). Cele cu gem mi s-au parut si mai delicioase :).
Se tin in cuptorul preincalzit cca 15-20 minute.
Pentru glazura am topit ciocolata la microunda impreuna cu frisca. Cu aceasta compozitie obtinuta am decorat briosele :).
P.S. Evident si Edi mi-a venit in ajutor :))!!
Sa aveti pofta!!!!!!!!
14 Comments
Adela Zilahi
martie 23, 2012 at 11:15 amEu cu siguranta o sa am!! :)) Sa te pup flacaule!! Pupici!
Simona
martie 23, 2012 at 12:41 pmCe frumoase sunt! Cu siguranta le voi face si eu.
Pupici
Daniela
martie 23, 2012 at 2:10 pmHe, hei… ce ajutor ai tu acolo… Iti trimit si domnisoara mea sa-l ajute la mincat, asta ca sa nu spun ca vreau si eu vreo doua… Ce frumoase sint si cu ciocolata deasupra, yamiii… Pupici !
Cristina
martie 23, 2012 at 5:38 pmFrumusele foc. Sper ca ajutorul tau nu le-a devorat in lipsa ta, asa cum mi s-a intamplat mie la covrigeii cu ciocolata.
Fancy Cake
martie 23, 2012 at 7:00 pmIn graba sau nu, ti-au iesit minunate!
DiaMar-bucataria galbena
martie 24, 2012 at 8:17 pmCiocolata aceea m-a dat gata.Pup!
fantezie in bucatarie
martie 25, 2012 at 5:09 amPupici Ade!!Weekend placut!!
fantezie in bucatarie
martie 25, 2012 at 5:09 amMerci Simona!!Sa le faci ca o sa-ti placa!!Pupicei!
fantezie in bucatarie
martie 25, 2012 at 5:13 amDaniela trimite-o repede ca sa aiba Edi companie si la intoarcere sa isi ia si cateva cu ea pentru tine :))Pupici!
fantezie in bucatarie
martie 25, 2012 at 5:19 amMultumesc Cristina! Edi ma ajuta in bucatarie,dar nu e un mare mancacios…asa ca nu am avut emotii ca le mananca…:(. Merci pentru vizita!
fantezie in bucatarie
martie 25, 2012 at 5:20 amMerci Fancy!Weekend placut!
fantezie in bucatarie
martie 25, 2012 at 5:21 amMerci Dia!O duminica frumoasa iti doresc!!
Timea
martie 26, 2012 at 1:23 pmTare frumoase briosele tale! pup
fantezie in bucatarie
martie 26, 2012 at 8:08 pmMerci Timea!!