Am cumparat cativa dovlecei si gandindu-ma la ce mancare sa mai pregatesc , sa mai schimb din mancarurile clasice ale familiei,dar sa manace si piticii mei, am zis ca o tarta ar fi pefecta! Si asta a fost rezultatul!!Unul optim zic eu :))
Pentru aluat:
250 gr.faina
10 gr. drojdie
100 ml lapte batut sau iaurt gras
2 linguri de ulei
sare
Pentru umplutura:
3-4 dovlecei mici
3 oua
100 gr. smantana
100 gr telemea sarata (sau cascaval)
1 ceapa alba
2 catei de usturoi
patrunjel verde
sare piper
Se dizolva drojdia in putina apa calduta si o torni in mijlocul fainii cernute intr-un castron mare. Adaugi uleiu,laptele batut, un praf de sare si framanti pana se formeaza un aluat omogen, elastic.
Se acopera cu un prosop si il lasi la caldura pentru circa 30 de minute.
Separat tai dovleceii si ceapa felii subtiri ii asezi intr-un castron si ii amesteci cu ouale batute separat, cu usturoiul zdrobit, smantana, telemeaua si condimente dupa gust.
Intinzi aluatul , il asezi in tava in prealabil tapetata cu hartie pentru copt si torni umplutura rezultata.
Se introduce tarta in cuptorul incins pentru circa 35 minute la 180 grade.
Pofta mare!!!!!!!!!
2 Comments
Anca
iulie 24, 2011 at 9:47 amarata bestial aceasta "trata" :))
fantezie in bucatarie
iulie 24, 2011 at 9:49 ammerci Anca 🙂