Va propun astazi o mancare foarte populara pe ale noastre meleaguri :).Un fel principal important, cel putin in familia mea in special de sarbatori , dar si zi de zi.
Ingrediente pentru 4 persoane:
500 grame piept de pui
1.5 kg ardei sau aproximativ 15 buc.ardei
250 gr.orez
50 grame unt
2 linguri ulei
1 ceapa mare
1 morcov mare
500 gr.sos de rosii
sare si piper
Intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri ulei adaugam ceapa taiata si morcovul dat prin razatoare. Le lasam la foc domol sa se inmoaie.
Adaugam pieptul de pui tocat.
Cat toate ingredientele din tigaie se prajesc, spalam si curatam ardeii, scoatem semintele si nervurile si ii fierbem intr-un vas cu apa fierbinte unde ii lasam sa fiarba 2-3 minute, din momentul ce apa incepe sa clocoteasca.
Cand ingredientele din tigaie sunt gata adaugam sosul de rosii cam aproximativ 250 grame si untul. Se condimenteaza si se mai lasa pe foc inca 10 minute.
Peste orez sa toarna apa fierbinte si se lasa sa se umfle cam 10 minute.
Cele doua compozitii orezul si carnea, se amesteca intre ele si se mai adauga sare dupa gust.
Pe fundul unui ceaun se pune o farfurie, se umple ardeii cu umplutura rezultata si se aseaza in ceaun. Adaugam sosul de rosii, care a fost in prealabil dizolvat cu apa si condimentat cu sare si piper.
Se pune pe foc aproximativ 1 ora la foc domol.
Rezultatul a fost exelent!!!Pofta buna!!!
4 Comments
Rodica
iulie 3, 2011 at 9:43 amData viitoare incearca sa faci asa: ardei umplut+rosie umpluta+gulie umpluta+dovlecel umplut.Toate in aceeasi cratita.O armonie de arome.Eu fac asa intotdeauna !
fantezie in bucatarie
iulie 3, 2011 at 9:48 amDovlecei si rosii umplute fac si eu, dar fiecare ca mancare separata cu alte tipuri de umpluturi (pe viitor sigur le voi posta pe blog), gulii umplute sincer niciodata nu am incercat…Merci pentru sugestii :))
Gabriela
iulie 26, 2011 at 6:16 amReteta preferata a copilariei mele! Si mi-ai facut pofta acum ;))
fantezie in bucatarie
iulie 26, 2011 at 8:36 pm:)Gabriela, reteta a ramas preferata mea si acum :))