Ne-am continuat drumul spre destinatia noastra finala, traversand Transfagarasan-ul unde pe alocuri am facut cate un scurt popas pentru a savura peisajele minunate, pentru a face cateva poze si pentru a mai schimba impresii.
Echipa 2 – Crema de mamaliga cu tocana de porc si rosii
Echipa 3 – Gogosi cu miere si iaurt
Daca tot am muncit si am obosit in cautarea retetelor, ne-am urcat in masini si ne-am dus la Domeniul Viticol Apold, la
Crama Gorgandin. Un loc de poveste, cu peisaje minunate si cu un vin perfect ce se imbina cu retetele traditionale. Gazdele, familia Barbu, ne-au primit cu caldura, au organizat un pranz de-al casei si ne-au plimbat pe Domeniul Viticol Apold Gorgandin.
Ziua s-a incheiat cu o sesiune de cooking. Cei de la
Heinner ne-au asigurat toate cele necesare pentru a pregati toate retetele descoperite. Cu multa voie buna, toate echipele au pregatit retetele alocate, iar cina a fost una de taina !!!
Ziua a 2-a in Food Camp Sibiu.
O noua zi in tabara a venit cu o noua surpriza. Cei de la
Scandia Sibiu au fost pentru cateva ore Mosi Craciuni si ne-au lasat la usa camerelor cate un cos plin cu bunataturi.
In timp ce noi savuram din plin surpriza celor de la Scandia, echipa 2 – echipa “cimbrisor”:
Mihaela ,
Brindusa,
Pia si
Andra s-au ocupat de prepararea unui micul dejun fabulos.
 |
foto credit Marian Craciun |
Cautarea retetelor s-a desfasurat si la
Muzeul Astra din Sibiu, un muzeu in aer liber, de care am ramas impresionata si m-a surprins placut. Daca sunteti in zona va recomand cu caldura sa-l vizitati!
Echipa 1 – Placinta cu prune
Echipa 2 – Placinte la tigaie cu branza picanta / ciuperci
Echipa 3 – Tochitura cu mamaliga si branza
Multumiti de vizita noastra la Muzeul Astra si incantati ca am gasit si retetele ne-am urcat in masini si am plecat spre
Palatul Bruckenthal din Avrig ,unde am avut parte de un pranz regesc si o plimbare relaxanta prin parcul Palatului.
La intoarcere spre pensiune ne-am oprit sa savuram peisajele minunate din zona Paltinisului. Iar seara din nou am incheiat-o cu o cina copioasa pregatita de cele trei echipe.
Ziua a 3-a in Food Camp Sibiu
Cand ne-am trezit in ziua a 3-a in tabara nici nu am stiut ce ne asteapta, nu ca am fi stiut si in
celelalte…;) !!!
Carrefour Romania a venit in tabara, alaturi de
Sorina Fredholm, cu o sesiune de yoga si smoothie-uri energizante.
Ciprian Ogarca, castigatorul editiei MasterChef, ne-a pregatit un mic dejun variat si colorat cu produse bio, numai bun pentru a trece cu brio peste o alta zi activa in Food Camp.
Multumiti si plini de energie, ne-am continuat programul stabilit de catre organizatori si am plecat spre Cetatea Cisnadioara, locul unde am avut de descoperit alte retete traditionale din zona.
Ziua a 3-a, fiind predecesoarea celei mai importante zile din tabara, adica Cooking Show-ul din Piata Mica a Sibiului, a fost si una organizatorica. Echipele s-au pus la masa, au facut liste cu ingredientele necesare, au discutat retetele si au plecat la Carrefour Sibiu pentru aprovizionare.
Carrefour ne-a organizat si un concurs, iar echipa 2 – Cimbrisor care si-a terminat cel mai rapid cumparaturile a primit voucherele castigatoare.
Seara a fost din nou una speciala, cu un apus de soare de toata frumusetea si cu o cina inedita: dinner in the dark! Scopul acestei cine era sa ghicim ingredientele din farfurie. Ce s-a intamplat la acea masa nu pot sa va redau in cuvinte 😉 dar puteti vedea spre finalul filmuletului de aici .
Ziua a 4-a in Food Camp – Cooking Show-ul din Piata Mica A Sibiului
A fost ziua cea mare si a trebuit sa gatim in Piata Mica a Sibiului. Chiar daca aparent, dimineata eram linistita, agitatia din interior incepuse sa-si faca simtita prezenta. Era insa o agitatie – focus constructiva pentru ca ne doream sa incantam lumea cu mancarea pregatita de noi, iar preparatele trebuiau sa ne iasa ca la carte, adica o mancare delicioasa!
 |
foto credit: Cristian Mino |
Teoretic nu era nimic nou pentru noi foodblogger-ii, deoarece stim sa gatim si nu o faceam prima data, practic insa, era totusi diferit: gateam intr-o Piata trei feluri de mancare per echipa, cantitatile erau uriase, echipele intrau una dupa alta si nu trebuia sa ne incurcam, iar peste toate astea au fost si multe alte probleme organizatorice care nu le intalnesti intr-o bucatarie de acasa. Organizare, delegare, implicare – astea au fost cuvintele cheie din Piata. De la ora 12.00 pana la cca 21.30 am fost pe baricade, iar rezultatul a fost unul pe masura asteptarilor!
 |
foto credit : Cristian Mino |
 |
Foto credit: Cristian Mino |
Ce am gatit in piata?
– Crema de mamaliga cu tocana de porc si rosii cherry
– Hencles
Echipa 2
– Ciorba de cartofi cu tarhon si afumătură
– Ciulama de pui cu mămăliguța
– Gogosi cu iaurt si miere/dulceața
Echipa 3
– Ciorba țaranească de văcuță
– Pulpă de berbecuț cu cartofi la cuptor
Vreau sa mentionez ca alaturi de noi au mai fost Robert si Ana, doi oameni sufletisti cu fetita lor minunata, care s-au implicat alaturi de noi oricand a fost nevoie! Obositi, dar multumiti ne-am retas la pensiune si am ciocnit un pahar de bere in cinstea unei zile pline si de un real succes!