Khachiapuri din nou! Am ramas tot pe meniul georgian , ca na, de suparare ca nu am plecat in Georgia…🤪.
De data asta am facut khachapuri megrelian-imertian. Trebuia sa-l testez si pe asta. Nu mai are forma de barcuta ca cel adjarian, dar este super „cascavalotos”, atat in interior cat si in exterior!!Doamne…este delicios!🥰 Se face chiar mai usor fata de khachiapuri adjarian, zic eu 🙂
Paine/lipie/turta umpluta cu cascaval – delicioasaaaa! Pe instagram in repere (butonasele de sub profilul contului meu), gasiti si un filmulet cu pasii prepararii acestui khachiapuri!
Nu-i asa ca-i aratoasa, acesta turta/placinta/paine? Noua tare ne-a placut si sunt sigura ca si voua o sa va placa! Dar daca vreti sa ma vedeti si in actiune, pe instagram mai postez si filmulete cu pasii prepararii! Va astept si acolo sa ma urmariti! 🙂
Khachiapuri imertian - megrelian
Ingredients
- Ingrediente:
- 100 ml apa calda
- 7 gr drojdie uscata
- 10 gr.zahar
- 80 ml. lapte cald
- 1 ou
- 20 gr.unt topit
- o jumatate de lingurita de sare
- 300-320 gr.faina
- 400 gr. cascaval/mozzarella tare
- un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns
Instructions
Intr-un bol dizolvam drojdia in apa calduta si lapte. Completam cu untul topit, zaharul si oul. Incepem sa adaugam peste compozitia lichida faina, pe care o incorporam treptat.
Amestecam bine, iar la final adaugam si sarea . Framantam pana obtinem un aluat usor de manevrat. Il lasam sa creasca, acoperit, intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
Cat timp aluatul creste , pregatim umplutura. Georgienii folosesc o branza speciala, suluguni. Aceasta branza am inteles ca seamana foarte mult cu o mozzarella. Eu am a folosit doar cascaval tip mozzarella , fiind mai tare, pe care am dat-o prin razatoarea mare.Â
Dupa ce aluatul a crescut l-am impartit in doua bucati. Formam din ele doua bile de aluat.
Intindem fiecare bila de aluat intr-o forma circulara (diametru cca 20 cm) cu ajutorul mainilor , punem umplutura din plin, in mijloc si strangem marginile in centru (in forma de punga) si le lipim bine. Aplatizam bila/aluatul ,cu ajutorul mainilor iar apoi cu ajutorul facaletului. Ungem suprafata turtei cu un galbenus amestecat cu doua linguri de lapte. Fcem o gaura in mijlocul turtei si presaram din nou cu cascaval din plin pe suprafata ei. Mie mi-au iesit doua turte de un diametru de 25-28 cm cca.Â
Coacem turtele la 200 de grade timp de 10-12 minute, pana prinde suprafata o crusta aurie.
Aceasta deliciosenie se serveste fierbinte , alaturi de legume verzi si multa verdeata!
1 Comment
Khachiapuri- Turta umpluta cu cascaval afumat
octombrie 22, 2020 at 3:35 pm[…] reteta de Khachiapuri- Turta umpluta cu cascaval afumat.Aceasta reteta am vazut-o acum ceva timp la Mihaela si chiar imi propusesem sa o incerc candva fiindca mi s-a parut foarte usor de pregatit.Din ce am […]