Supa crema de rosii cu paine prajita in unt, parmezan ras si un strop de ulei de masline! Un adevarat deliciu de vara! Daca aveti rosii bune, dulci, de la tara, proaspete, de sezon sunt numai bune pentru o supa crema de rosii. Cremoasa, parfumata, gustoasa, de sezon…. perfecta in aceasta perioada ! Poate fi servita atat calda cat si rece! Un preparat bun pentru cei ce nu au chef de mancaruri elaborate sau pentru cei ce adora rosiile in orice forma!
Noua ne place acesta supa crema de rosii mai consistenta, mai „groasa” , mai rustica. Pentru o supa mai lichida, dupa pasare adaugati apa sau stoc de legume (supa concentrata de legume) pana la consistenta dorita. Rosiile mele fiind foarte foarte coapte si zemoase nu a fost nevoie sa adaug apa.
NB: Gustul acestei supe depinde foarte mult de calitatea rosiilor, de aceea va recomand sa alegeti rosii cat mai coapte, de sezon si de preferat dulcii.
Reteta aceste supe o gasiti si pe pagina mea de instagram!
Intr-o oala antiaderenta turnam putin ulei de masline si adaugam legumele taiate grosolan. Le sotam 2-3 minute la foc mediu-mare sau pana se inmoaie legumele. Pentru a nu arde usturoiul, am adaugat in cratita si 3-4 linguri de apa. Imediat ce legumele s-au inmuiat, adaugam rosiile spalate, curatate de partea dura, taiate in patru. Fierbem legumele impreuna cu rosiile cca 30 minute. Pasam legumele cu ajutorul blenderului vertical si o servim cu paine prajita in unt/ crutoane, cu parmezan ras si un strop de ulei de masline. Pofta buna!Supa crema de rosii
Ingredients
Instructions
No Comments