Daca ati fost cu ochii pe contul meu de Instagram si Facebook, cu cateva saptamani in urma, sigur stiti deja, ca am participat la cea mai frumoasa experienta culinara de care am avut parte in viata mea de food blogger – un proiect gastronomic de promovare a Sibiului turistic si al programului „Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019”. Punctul culminant al proiectului a fost o sesiune de cooking in Piata Mica a Sibiului.
________________________________________________________________________________________
Ziua 0, 18.09.2018, ora 08.00 ne-am adunat cu totii si am plecat spre Centrul de Perfecționare și Cercetare din Paltinis, tabara noastra pentru urmatoarele 5 zile.
Ziua a continuat cu un Treasure Hunt de la Telekom, joc prin care fiecare echipa trebuia sa gaseasca locul unde era ascunsa surpriza : cartele Telekom si telefoane performante de ultima generatie. Cu ajutorul acestora am surprins momentele din tabara si din zonele vizitate. Sibiul a fost prima noastra locatia unde a trebuit sa cautam retete din zona. Fiecare echipa si-a facut rapid strategii de actiune, iar cautarea retetelor a fost o adevarata excursie prin Centrul Sibiului.
foto credit Marian Craciun |
Echipa 1 – Placinta cu prune
Ziua a 3-a
Seara a fost din nou una speciala, cu un apus de soare de toata frumusetea si cu o cina inedita: dinner in the dark! Scopul acestei cine era sa ghicim ingredientele din farfurie. Ce s-a intamplat la acea masa nu pot sa va redau in cuvinte 😉 dar puteti vedea spre finalul filmuletului de aici .
A fost ziua cea mare si a trebuit sa gatim in Piata Mica a Sibiului. Chiar daca aparent, dimineata eram linistita, agitatia din interior incepuse sa-si faca simtita prezenta. Era insa o agitatie – focus constructiva pentru ca ne doream sa incantam lumea cu mancarea pregatita de noi, iar preparatele trebuiau sa ne iasa ca la carte, adica o mancare delicioasa!
foto credit: Cristian Mino |
Teoretic nu era nimic nou pentru noi foodblogger-ii, deoarece stim sa gatim si nu o faceam prima data, practic insa, era totusi diferit: gateam intr-o Piata trei feluri de mancare per echipa, cantitatile erau uriase, echipele intrau una dupa alta si nu trebuia sa ne incurcam, iar peste toate astea au fost si multe alte probleme organizatorice care nu le intalnesti intr-o bucatarie de acasa. Organizare, delegare, implicare – astea au fost cuvintele cheie din Piata. De la ora 12.00 pana la cca 21.30 am fost pe baricade, iar rezultatul a fost unul pe masura asteptarilor!
Ultima zi de tabăra – Ziua de intoarcere in Bucuresti
A venit si ziua echipei mele sa pregatim micul dejun in tabara! Alaturi de Adriana, Camelia, Adina (echipa mea – echipa 3 – echipa Lavanda – cea mai cea echipa!), chiar daca eram super obosite ne-am pus pe treaba si am pregatit clatite, pancakes si omlete cu dovlecei (Multumesc Ana pentru ajutor)!
Si cand toti credeam ca s-a terminat, am mai avut parte si de un concurs de ornat/decorat clatite si pancakes! juriul a deliberat si castigatorii au fost desemnati si premiati de Heinner.
Foto credit: Adina Chitu – www.pancakeplanet.ro |
Cam asa s-a incheiat aventura noastra culinara in Sibiu si sunt tare mandra ca am facut parte din acest proiect !!! Evident, ca aceste randuri de final din aceasta postare le scriu cu o usoara nostalgie si cu dorinta de a putea da timpul inapoi sau de fapt cu dorinta sa vina si editia a 2-a cat de curand !!! Pentru mai multe poze si filmulete intrati pe contul meu de Instagram unde veti gasi in highlights si in IGTV, o mare parte din aceasta aventura minunata!
Minunata echipa !! Jos palaria❤! |
P.S.Ce a scris presa despre noi:
No Comments