Calatorii si gusturi

O aventura gastronomica de neuitat

octombrie 17, 2018
Food Camp
       Va rog sa va asezati comod pentru ca urmeaza sa va povestesc muuuuult si frumos, si sa va arat si ceva poze despre experienta frumoasa si inedita prin care am trecut. Alaturi de colegi si prieteni, atat bloggeri cat si jurnalisti, am descoperit, invatat si mancat retete  traditionale sibiene, am vizitat locuri minunate si degustat vinuri premium din zona Sibiului. In plus am avut parte de multa voie buna, program foarte frumos organizat, cu diverse concursuri si premii pe tot parcursul taberei. Am legat si sudat prietenii si cel mai frumos este ca am reusit sa lucram in echipa intr-un mod pe care cu siguranta nici unul dintre noi nu se astepta ca o va putea face!

Daca ati fost cu ochii pe contul meu de Instagram si Facebook, cu cateva saptamani in urma, sigur stiti deja, ca am participat la  cea mai frumoasa experienta culinara de care am avut parte in viata mea de food blogger – un proiect gastronomic de promovare a Sibiului turistic si al programului „Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019”.  Punctul culminant al proiectului a fost o sesiune de cooking in Piata Mica a Sibiului.

Vreau sa-i mentionez de la inceput pe toti cei care au fost implicati in acest proiect, pentru a fi sigura ca nu-mi scapa nimeni pe parcursul povestirii mele:  Carrefour România, Telekom România, Scandia Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Heinner, Olympus, Mol România, BMW Group România, Herbalife Nutrition, sentimente.ro, Sarantis, Bilka, Palatul Bruckenthal Avrig, Gramma Wine, Top Line, Maresi și Gorgandin, vin din inima Transilvaniei.

________________________________________________________________________________________

     Ziua 0, 18.09.2018, ora 08.00 ne-am adunat cu totii si am plecat spre Centrul de Perfecționare și Cercetare din Paltinis, tabara noastra pentru urmatoarele 5 zile.

Drumul a fost unul lin si vesel gratie masinilor super cool puse la dispozitie de catre BMW ROMANIA. Eu am avut norocul sa conduc un BMW X3, o masina mult prea pe placul meu! Dar nu intru prea mult in detalii ca sigur nu ma voi putea opri usor !

 

 

  In drumul nostru spre tabara ne-am oprit pe autostrada A1 la benzinaria MOL unde am fost intampinati cu un mic dejun GENIAL (las pozele sa vorbeasca de la sine). Mol Romania de curand a lansat un nou concept in benzinariile lor de #freshcorner.
  Ne-am continuat drumul spre destinatia noastra finala, traversand Transfagarasan-ul unde pe alocuri am facut cate un scurt popas pentru a savura peisajele minunate, pentru a face cateva poze si pentru a mai schimba impresii.
Am ajuns pe la ora 17.00 la Paltinis, fiind asteptati cu bratele deschise. Gazdele, alaturi de doua doamne din zona, ne-au rasfatat de-a dreptul. Ne-au preparat ciorba cu afumatura si tarhon, tocanita la ceaun si o placinta cu urda si marar pe numele ei „varzar” . Nici palinca din zona nu a lipsit de pe masa! Pana si in camere am avut parte de surprize …de la Sarantis!
Ziua 1
In prima dimineață, prima echipa, „Rozmarin”, formata din Andreea, Oana, Laura si Alina ne-au pregatit impreuna cu Olympus Iaurt Grecesc un mic dejun bogat si colorat : shakshuka, telemea, iaurturi, sucuri naturale, etc. Toate acestea ne-au satisfacut papilele gustative in aer liber, intr-un cadru de poveste.

    Ziua a continuat cu un Treasure Hunt de la Telekom, joc prin care fiecare echipa trebuia sa gaseasca locul unde era ascunsa surpriza : cartele Telekom si telefoane performante de ultima generatie. Cu ajutorul acestora am surprins momentele din tabara si din zonele vizitate. Sibiul a fost prima noastra locatia unde a trebuit sa cautam retete din zona. Fiecare echipa si-a facut rapid strategii de actiune, iar cautarea retetelor a fost o adevarata excursie prin Centrul Sibiului.

Echipa 1 – Bruschete cu fasole si carnati

Echipa 2 – Crema de mamaliga cu tocana de porc si rosii
Echipa 3 – Gogosi cu miere si iaurt
Daca tot am muncit si am obosit in cautarea retetelor, ne-am urcat in masini si ne-am dus la Domeniul Viticol Apold, la Crama Gorgandin. Un loc de poveste, cu peisaje minunate si cu un vin perfect ce se imbina cu retetele traditionale. Gazdele, familia Barbu, ne-au primit cu caldura, au organizat un pranz de-al casei si ne-au plimbat pe Domeniul Viticol Apold Gorgandin.
Ziua s-a incheiat cu o sesiune de cooking. Cei de la Heinner ne-au asigurat toate cele necesare pentru a pregati toate retetele descoperite. Cu  multa voie buna,  toate echipele au pregatit retetele alocate, iar cina a fost una de taina !!!
Ziua a 2-a
  O noua zi in tabara a venit cu o noua surpriza. Cei de la Scandia Sibiu au fost pentru cateva ore Mosi Craciuni si ne-au lasat la usa camerelor cate un cos plin cu bunataturi.
In timp ce noi savuram din plin surpriza celor de la Scandia, echipa 2 – echipa „cimbrisor”: Mihaela , Brindusa, Pia si Andra s-au ocupat de prepararea unui micul dejun fabulos.
foto credit Marian Craciun
Cautarea retetelor s-a desfasurat si la Muzeul Astra din Sibiu, un muzeu in aer liber, de care am ramas impresionata si m-a surprins placut. Daca sunteti in zona va recomand cu caldura sa-l vizitati!

Echipa 1  – Placinta cu prune

Echipa 2  – Placinte la tigaie cu branza picanta / ciuperci
Echipa 3 – Tochitura cu mamaliga si branza
Multumiti de vizita noastra la Muzeul Astra si incantati ca am gasit si retetele ne-am urcat in masini si am plecat spre Palatul Bruckenthal din  Avrig ,unde am avut parte de un pranz regesc si o plimbare relaxanta prin parcul Palatului.
La intoarcere spre pensiune ne-am oprit sa savuram peisajele minunate din zona Paltinisului. Iar seara din nou am incheiat-o cu o cina copioasa pregatita de cele trei echipe.

Ziua a 3-a 

 Cand ne-am trezit in ziua a 3-a in tabara nici nu am stiut ce ne asteapta, nu ca am fi stiut și in celelalte…;) !!!  Carrefour Romania a venit in tabara, alaturi de Sorina Fredholm, cu o sesiune de yoga si smoothie-uri energizante. Ciprian Ogarca, castigatorul editiei MasterChef, ne-a pregatit un mic dejun variat si colorat cu produse bio, numai bun pentru a trece cu brio peste o alta zi activa în tabăra.
Multumiti si plini de energie, ne-am continuat programul stabilit de catre organizatori si am plecat spre Cetatea Cisnadioara, locul unde am avut de descoperit alte retete traditionale din zona.
Ziua a 3-a, fiind predecesoarea celei mai importante zile din tabara, adica Cooking Show-ul din Piata Mica a Sibiului, a fost si una organizatorica. Echipele s-au pus la masa, au facut liste cu ingredientele necesare, au discutat retetele si au plecat la Carrefour Sibiu pentru aprovizionare. Carrefour ne-a organizat si un concurs, iar echipa 2 – Cimbrisor care si-a terminat cel mai rapid cumparaturile a primit voucherele castigatoare.

Seara a fost din nou una speciala, cu un apus de soare de toata frumusetea si cu o cina inedita: dinner in the dark! Scopul acestei cine era sa ghicim ingredientele din farfurie. Ce s-a intamplat la acea masa nu pot sa va redau in cuvinte 😉 dar puteti vedea spre finalul filmuletului de aici .

Ziua a 4-a Cooking Show-ul din Piata Mica A Sibiului

A fost ziua cea mare si a trebuit sa gatim in Piata Mica a Sibiului. Chiar daca aparent, dimineata eram linistita, agitatia din interior incepuse sa-si faca simtita prezenta. Era insa o agitatie – focus constructiva pentru ca ne doream sa incantam lumea cu mancarea pregatita de noi, iar preparatele trebuiau sa ne iasa ca la carte, adica o mancare delicioasa!

foto credit: Cristian Mino

Teoretic nu era nimic nou pentru noi foodblogger-ii, deoarece stim sa gatim si nu o faceam prima data, practic insa, era totusi diferit: gateam intr-o Piata trei feluri de mancare per echipa, cantitatile erau uriase, echipele intrau una dupa alta si nu trebuia sa ne incurcam, iar peste toate astea au fost si multe alte probleme organizatorice care nu le intalnesti intr-o bucatarie de acasa. Organizare, delegare, implicare – astea au fost cuvintele cheie din Piata. De la ora 12.00 pana la cca 21.30 am fost pe baricade, iar rezultatul a fost unul pe masura asteptarilor!

foto credit : Cristian Mino

 

Foto credit: Cristian Mino

Ce am gatit in piata?

Echipa 1
– Supă de roșii
– Crema de mamaliga cu tocana de porc si rosii cherry
– Hencles
Echipa 2
– Ciorba de cartofi cu tarhon si afumătură
– Ciulama de pui cu mămăliguța
– Gogosi cu iaurt si miere/dulceața
Echipa 3
– Ciorba țaranească de văcuță
– Pulpă de berbecuț cu cartofi la cuptor
– Vărzar

Vreau sa mentionez ca alaturi de noi au mai fost Robert si Ana, doi oameni sufletisti cu fetita lor minunata, care s-au implicat alaturi de noi oricand a fost nevoie! Obositi, dar multumiti ne-am retas la pensiune si am ciocnit un pahar de bere in cinstea unei zile pline si de un real succes!

Ultima zi de tabăra – Ziua de intoarcere in Bucuresti

A venit si ziua echipei mele sa pregatim micul dejun in tabara! Alaturi de Adriana, Camelia, Adina (echipa mea – echipa 3 – echipa Lavanda – cea mai cea echipa!), chiar daca eram super obosite ne-am pus pe treaba si am pregatit clatite, pancakes si omlete cu dovlecei (Multumesc Ana pentru ajutor)!

Si cand toti credeam ca s-a terminat, am mai avut parte si de un concurs de ornat/decorat clatite si pancakes! juriul a deliberat si castigatorii au fost desemnati si premiati de Heinner.

Foto credit: Adina Chitu – www.pancakeplanet.ro

Cam asa s-a incheiat aventura noastra culinara in Sibiu si sunt tare mandra ca am facut parte din acest proiect !!! Evident, ca aceste randuri de final din aceasta postare le scriu cu o usoara nostalgie si cu dorinta de a putea da timpul inapoi sau de fapt cu dorinta sa vina si editia a 2-a cat de curand !!! Pentru mai multe poze si filmulete intrati pe contul meu de Instagram unde veti gasi in highlights si in IGTV, o mare parte din aceasta aventura minunata!

Minunata echipa !! Jos palaria❤!

P.S.Ce a scris presa despre noi:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply