10 ardei medii
150 gr.orez brun integral
50 gr.hrisca
500 gr.ciuperci
1 ceapa
2-3 tije de apio sau tulpina de telina
1 morcov
2 catei de usturoi
200 ml sos de rosii
o legatura de patrunjel si /sau marar
sare si condimente dupa gust
Intr-o tigaie incinsa cu ulei, calim ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, morcovul dat prin razatoare si ciupercile feliate. Se lasa pe foc pana se inmoaie usor.
Hrisca si orezul se spala inainte de folosire. Peste aceste cereale se toarna apa fierbinte (abia fiarta) si se lasa sa se umfle timp de 10 minute. Intre timp curatam ardeii de semintele din interior.
Compozitia din tigaie se amesteca cu orezul si hrisca. Se adauga sare, piper si partunjelul/mararul taiat marunt.
Umplem ardeii cu compozitia obtinuta.
Intr-un ceaun mare sau intr-un vas cu fundul gros si adanc, asezam ardeii umpluti in picioare.
Sosul de rosii il amestecam cu 200 ml apa, cu o lingura de ulei de masline si sare. Lichidul obtinut il turnam peste ardei pana la jumatatea lor. Daca e lichid prea putin in vas completam cu sos de rosii.
Se fierb la foc mic cca 40-50 minute.
Pofta mare cu voie buna!! 🙂
Mihaela N.
No Comments