Un aluat, o umplutura – tartele si quiche-urile dovedesc faptul ca mai putin inseamna adesea mai mult! Tocmai aceasta simplitate le face atat de atractive, deoarece exista un infinit de multe posibilitati de interpretare. Tartele si quiche-urile reprezinta de asemenea solutia ideala de a valorifica resturile de mancare, pot fi servite la orice ora si pot incanta atat ca fel de mancare individual cat si alaturi de o garnitura de salata. Dar inainte de orice, gustul lor este cel care le face atat de indragite: aluat fin, umplutura aromata, adevarate explozii de gust – aceste placinte stiu intotdeauna sa surprinda si mai ales sa convinga!!Azi e cu ciuperci, parmezan si legume, maine …cine stie? 🙂 Depinde de inspiratie, nu ? 🙂
Ingrediente:
(1 forma de tarta de 26-28 cm)
Pentru aluat:
125 gr.unt
30 gr.parmezan
250 gr.faina
1 ou
1/2 lingurita sare
Pentru umplutura
300 gr. ciuperci champignon
2 catei de usturoi
30gr. unt
35 gr.parmezan
2 oua
200 ml smantana 12-15% grasime
1/2 dovlecel – optional
1/2 ceapa rosie – optional
sare, piper, rozmarin
Pentru aluat, taiati untul cubulete si razuiti parmezanul. Framantati rapid untul, parmezanul, faina, oul, sarea pana obtineti un aluat omogen. Inveliti-l in folie si lasati-l sa se odihneasca circa o ora.
Preincalziti cuptorul la 200 grade C . Tapetati forma de tarta cu hartie de copt (daca nu aveti hartie de copt, ungeti cu unt). Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru, tapetata cu faina si imbracati forma cu aceasta, formand o mica margine. Intepati aluatul de mai multe ori cu furculita si coaceti-l pe raftul de jos cca 10 minute.
Scoateti-l si lasati-l sa se raceasca.
Curatati si spalati ciupercile. Taiati-le cum doriti, in jumatate, felii, etc. Decojiti si tocati usturoiul. Incingeti intr-o tigaie untul si prajiti bine ciupercile. Reduceti temperatura, adaugati usturoiul si rozmarinul, condimentati dupa gust si apoi luati vasul de pe aragaz.
Distribuiti ciupercile , ceapa taiata julien si dovlecelul taiat fasii subtiri peste aluatul usor copt de tarta, iar peste adaugati compozitia rezultata din amestecarea : parmesanului razuit, smantana si ouale. Potriviti de sare si piper.
Coaceti tarta pe raftul din mijloc cca 40 minute la o temperatura de 180 grade C.
Lasati tarta sa se raceasca inainte de servire.
N.B. Am retestat aceasta tarta. Nu am copt inainte aluatul de tarta si a iesit la fel de buna!
Pofta buna dragilor si va astept cu impresii :)!!
Mihaela
2 Comments
eM
noiembrie 16, 2016 at 9:20 pmFoarte apetisanta tarta ta. Imi imaginez ca se combina foarte bine gustul sarat al parmezanului cu dulceata dovlecelului.
negrescu mihaela
noiembrie 17, 2016 at 8:41 amAsa este @eM e o combinatie super buna!! Multumesc de aprecieri si pentru vizita!! O zi cu spor sa ai!!