Pentru tarta
250 gr. de faina 00
30 gr. de indulcitor
80 gr. de unt
un ou si si un galbenus
Pentru gem
1 kg. de cirese
80 gr. de indulcitor
am adaugat in plus fata de reteta originala ghimbir si coaja de lamaie dupa gust
Pentru gem , scoateti samburii si puneti-i intr-o cratita cu fundul gros impreuna cu indulcitorul din stevie.
Lasati vasul pe foc mediu-mic , amestecand frecvent pana cand veti obtine o compozitie densa. Pentru a ajunge la compozitia dorita va fi necesar circa o ora. Imediat ce compozita este gata transferati-o intr-un vas de sticla si lasati-o sa se raceasca.
Pentru aluatul de tarta.
Faina o turnati intr-un vas mai incapator, spargeti ouale in centru, adaugati untul si indulcitorul de stevie. Lucrati compozitia pana cand veti obtine un aluat compact, dar in acelasi timp sa fie moale.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina formele de muffins.
Intindeti aluatul si imbracati fiecare forma de muffins.
N.B. Recomandarea mea este sa nu ridicati bordurile pana la suprafata formei pentru ca veti avea tendinta sa le umpleti cu prea mult gem.
Ulterior se umple fiecare forma cu gemul parfumat.
Din restul de aluat taiem fasii si le asezam pe tarte in forma de grilaj sau in functie de inspiratie si fantezie :).
Minitartele se coc la o temperatura de 180 grade C (cuptorul preincalzit in prealabil) timp de 20-25 min cca.
Lasati-le sa se raceasca si serviti-le alaturi de un ceai de tei indulcit cu 1/2 lingurita de Green Sugar.
Pofta buna si faceti alegeri sanatoase pentru voi si famila voastra!!
V-am pupat!!
No Comments