Desert

Biscuiti cu cocos / Coconut macarons

mai 30, 2016

Reteta acestor biscuiti o am de ceva timp salvata in calculator, insa din diverse motive a ajuns sa fie la finalul listei din folder-ul cu retete salvate . In weekend, am fost servita de catre vecina mea cu biscuiti cu cocos, pe care ii adusese din Amsterdam…..Nu va exagerez, dar dupa ce m-am intors de la ea , mintea mea a fost doar la savoarea lor si gustul placut ce mi l-au lasat in gura… si pana nu i-am facut nu m-am linistit :).
In „doi timpi si trei miscari” m-am organizat si in 30 minute, cu tot cu stat in cuptor, i-am si pregatit. Merita sa ii incercati si sa va convingeti ca din putine ingrediente si mai ales intr-un timp foarte scurt, chiar poti sa obtii un produs gustos si savuros 😉 fara fel de fel de adaosuri sau chimicale pe care de regula le gasim in produsele din comert.

Ingrediente:
200 gr de fulgi de cocos
150 gr. de zahar – eu am redus cantitatea in jumatate sau se poate inlocui cu un indulcitor
3-4 albusuri
un varf de sare

Preparare:

Albusurile se bat spuma cu un varf de sare la inceput, iar ulterior se adauga treptat si cantitatea de zahar. Cand ati obtinut o compozitie alba si lucioasa adaugam fulgii de cocos. Se amesteca usor de sus in jos pana inglobam cantitatea de cocos in compozitia de albusuri.

In acest moment folositi un sac a poche in care puneti compozitia rezulata.
Pe o tava tapetata cu o hartie de copt formati cu ajutorul poche-ului forme rotunde de biscuiti . Formam si cu mana bilute de marimea dorita in cazul in care nu aveti sac a poche. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 15 min la o temperatura de 170 de grade.

Lasati-i sa se raceasca si serviti-i cu ce doriti voi sau savurati-i pur si simplu!! Sunt genul de biscuiti ce multumeste orice mofturos!!

V-am pupat!!
Mihaela

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply