Feluri principale/ Retete

Mancare de hrisca

august 29, 2011

Stiati ca hrisca contine putine glucide, nu contine gluten (ideal in diversificare pentru bebelusii in special pana in 6 luni si evident pentru cei ce au intoleranta la gluten), contine cantitati mari de lysina (aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, plus cantitati impresionante de antioxidanti….Deci, concluzie : ar trebui sa includem in regimul nostru alimentar dar si a copiilor – hrisca! Eu o prepar in trei feluri : cu lapte, cu miere (pentru mic dejun) sau hrisca cu sos de carne – vitel de lapte,pui,chiftele (ca fel principal).

Ingrediente 6 persoane:

500 gr.carne de vitel de lapte
1 morcov
o ceapa
8 linguri sos de rosii
un pahar de hrisca (200 gr)
3 pahare de apa
sare
boia

Intr-un vas cu fundul gros, turnati paharul de hrisca si cele trei pahare de apa.In plus adaugati sare si puneti la fiert la foc moderat  aproximativ15-20 minute ( cand nu mai e lichid in vas este gata).

Separat intr-un alt vas pregatim sosul.Intr-un pic de apa cu ulei de masline am pus ceapa si morcovul tocate marunt. Cand s-au inmuiat legumele am adugat si carnea taiata cubulete mici (care a fost fiarta in prealabil).
Am mai turnat in vas, apa fiarta, cat sa acopere legumele si carnea (cine vrea sos mai mult toarna mai multa apa) si am adugat 8 linguri de sos de rosii,sare si boia dupa gust. Totul se mai lasa pe foc inca 15 minute.

Acesta este rezultatul final:)!!!!

P.S.Puteti sa facetiorice sos doriti cu carne (pe care voi il stiti mai bine) deoarece hrisca nu e deloc pretentioasa :))!!

Pofta maaaare!!!!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    TeoBucatar
    august 29, 2011 at 1:35 pm

    FB se gaseste hrisca?Eu nu am facut nici o reteta cu ea si ca urmare nu mi-a atras atentia in nici in magazin.Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    august 29, 2011 at 1:42 pm

    Da,Teo se gaseste cu usurinta in mai toate magazinele naturiste, inclusiv plafar :))).Pupici si tie!!

  • Reply
    Adela Zilahi
    august 29, 2011 at 6:26 pm

    Inca nu am mancat, strabunica mea facea hrisca, nu am cunoscut-o, cu siguranta este o mancare tare delicioasa! Pupicei!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    august 29, 2011 at 7:32 pm

    Adela trebuie sa incerci! eu zic ca o sa-ti placa!!O seara placuta!!!!

  • Reply
    Anonim
    octombrie 15, 2012 at 9:54 am

    Mi-a placut reteta foarte mult atat pentru ca e deosebit de gustoasa dar si pentru faptul ca se pregateste simplu si rapid.
    Cat priveste hrisca eu recomand si ma axez pe alimentatia bio si o prefer sa cumpar si legumumele sin magazine de profil sau de la tarani direct.
    Va pot si sugera: http://www.rapunzel.ro/cereale-bio/produs-bio-hrisca-bio-500-gr-rapunzel
    Va multumesc

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    octombrie 19, 2012 at 5:37 am

    Multumesc Anonim pentru vizita, sfaturi care cu siguranta o sa le fie utile si altor vizitatori! O zi cat mai frumoasa!!

  • Reply
    Sauciuc George
    martie 25, 2019 at 6:33 pm

    la ţanc am găsit site-ul! am cumpărat din Ucraina 1kg de hrişcă pe care abia aştept să o devorez. mulţumesc!

  • Reply
    Mihaela Negrescu
    martie 25, 2019 at 6:36 pm

    si eu ma bucur ca mi-ati scris!!! Daca incercati reteta va astept cu impresii!!!

  • Leave a Reply