Pe mine tot timpul m-au incantat tartele, de orice fel, cu fructe, cu crema, cu gem…Mi se par speciale, un desert ce imbina o multitudine de gusturi, si dulce, si acrisor, si cu crema, si cu fructe …. ce sa mai …deja imi ploua in gura de pofta :))!!!
Pentru a pregati aceasta tarta in primul si in primul rand aveti nevoie de multe capsuni mari , frumoase si intregi deoarece reusita acestui desert tine si de acest aspect.
1. Pentru tarta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
300 gr. faina
150 gr.unt
150 gr.zahar
1 ou intreg si un galbenus
coaja de la o lamaie
sare
Se amesteca oul cu zaharul pana la dizolvarea acestuia. Intr-un alt bol amestecati faina cu untul si putina sare.
Uniti cele doua compozitii amestecandu-le cat mai rapid posibil. Secretul unei tarte moi si in acelas timp crocante e sa lucrati aluatul cat mai putin posibil. In cazul in care aluatul tinde sa se sfarame se adauga putina apa. Din aluatul rezultat formati o minge pe care o inveliti in folie si o puneti la frigider aproximativ o ora.
Dupa ce timpul a trecut, intindeti aluatul ajutandu-va de hartia de copt sau de faina.
Am perforat fundul tartei cu furculita pentru a nu se umfla . Se tine la cuptor timp de 30 de minute la 180 de grade. Am scos tarta si am lasat-o sa se raceasca.
2. Crema pe care am folosit-o este cea de la tiramisu-ul clasic:
2 oua
250 gr. mascarpone
4 linguri de zahar
8 gr.gelatina
500 gr.capsuni
Se umple tarta cu crema de mascarpone si se aseaza deasupra capsunile ,puneti voi fantezia voastra in miscare.
Preparam gelatina cu suc de lamaie. Turnam compozitia peste capsuni, putin cate putin ,ajutandu-ne de o lingura, astfel incat capsunile sa ramana acoperite de un strat foarte subtire de gelatina .Se tine la frigider cel putin 6 ore inainte de a fi servita.
Mmmm…!!!Pofta buna!!!!
No Comments