Desert

Baklava

mai 30, 2011
Cu siguranta ati auzit despre acest desert tipic oriental. Cine a calatorit si calatoreste, stie ca in Grecia si Turcia gasiti cele mai savuroase si cea mai larga gama de baklava. Cele doua tari au contribuit ambele la formarea acestui desert: Grecia ne aduce aluatul de placinta numit „phillo”(s-ar traduce „foaie”) , iar denumirea de baklava, are origini arabe, care indica ingredientele principale al acestei retete.

E un desert ce se prepara foarte usor si pentru care ati avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
– foi de placinta (eu folosesc pe cel de la Bella, mi se pare cele mai ok)
– 150 gr.unt
– nuci aproximativ 250 gr.
– 150 gr.zahar
– 200 gr. apa
– 50 gr. miere
-1 lingura de coniac (optional)
Am pus intr-o craticioara untul la topit. Avand o tava mai mica pentru copt am taiat in jumatate foile de placinta, pentru a le putea manevra mai usor.
Vizual mi-am impartit aceste foi in trei parti. Prima parte se ia foaie cu foaie si se unge cu unt (nu din belsug).
Cand ati terminat de uns prima parte presaram nucile in prealabil maruntite (la blender, la tocator).
La fel procedam si cu a doua parte din aluat si la fel presaram la sfarsit cu nuca. Ungem si a treia parte din aluat pana la epuizarea foilor.
La finalizarea procedurii de uns, bagam tava la frigider pentru 5-10 minute, astfel incat untul sa se intareasca si sa reusim sa taiem baklavaua. Puteti sa ii dati orice forma…stiti doar regula..:)) aveti nevoie in bucatarie doar de un pic de fantezie… :))
Se da la cuptor pentru aproximativ 15-20 min la 180 de grade.
Cat sta la cuptor baklavaua, puneti pe foc, intr-o mica craticioara siropul care e compus din urmatoarele ingrediente:
150 gr.zahar
200gr.apa
50 gr.miere
1 lingura de coniac (optional – mie ideea mi-a soptit-o o prietena :))
Cand scoateti de la cuptor baklavaua adaugati peste ea imediat acest sirop,si lasati-l sa se raceasca.
Rezultatul este exeptional!!! Garantez ca o sa va placa!!!

 

Pofta buuuunaaaa!!!!!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    simplu si bun
    aprilie 28, 2012 at 9:07 am

    Buna,
    Suna extraordinar,de mult aveam in plan asa ceva acum ca am gasit reteta musai sa incercam si noi!
    Multumim pentru vizita,speram din suflet ca ti-a placut ce ai vazut si ca mai treci pe la noi,ce zici facem un schimb de link-uri?
    O zi minunata,Daiana,mesterul torturilor de la Simplu si bun

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    aprilie 30, 2012 at 9:01 pm

    Daiana cu mare placere facem schimb!!Merci si tie pentru vizita!!

  • Reply
    simplu si bun
    aprilie 30, 2012 at 9:25 pm

    Cu mare placere,am pus si noi link-ul,o noapte buna.

  • Leave a Reply