Putin cam speriata din ce citisem pe diferite bloguri, insa mi-am luat „inima in dinti ” si am trecut la treaba! Rezultatul chiar bun, zic eu, am reusit sa cresc maia-ua chiar din prima!!
P.S. Pozele nu sunt foarte reusite , dar eu zic ca se accepta… ;), sa va faceti o prima idee 😉
Prima zi:
Am amestecat 250 gr. de faina de grau integrala si secara cu 150 gr-200 gr. de apa si am obtinut un aluat moale. Nu am pus sare, nu am pus drojdie, NIMIC!
Am acoperit bolul cu o folie de aluminiu si l-am lasat intr-un loc „de cinste” in bucatarie (NU in frigider) si am uitat de el o zi.
A doua zi in mod normal veti observa o usoara fermentare, apar bule.
Lasati in continuare aluatul la locul „de cinste” 😉
A treia zi aruncati jumatate din aluat si adaugati 125 gr. faina si 100 ml apa. Se amesteca si veti obtine un aluat asemanator cu cel precedent.
Lasati-l din nou o zi in pace fara sa umblati la el pana in a 5-a zi. In a 5-a zi aruncati din nou jumatate din aluat si hraniti maiaua din nou cu 125 gr.faina si 100 ml. cca de apa.
Dupa a 5-a zi urmariti maiaua, deoarece daca timp de 6-8 ore deja isi dubleaza volumul maiaua este gata pentru a fi folosita. De aceea din a cincea zi am transferat-o intr-un bol gradat pentru a-mi da seama mai exact cat de mult creste in volum.
Eu am fost o norocoasa deoarece din a 6-a zi maiaua mea si-a dublat volumul si am facut si prima paine.
Din pacate la prima paine nu am avut acelasi succes, insa am perseverat si am reusit la doua :).
Deci sfatul meu , cu rabdarea treci si marea 🙂
Succes!!!!
2 Comments
coco
februarie 25, 2016 at 2:10 pmdeci, rabdare! 🙂
negrescu mihaela
februarie 25, 2016 at 2:11 pmDa Coco, fiind procesul mai lung ai nevoie de putintica rabdare in rest e usor ;)! Pupici si merci pentru vizita!!