Browsing Category

Mic dejun si gustari

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Waffles super delicioase

Daca ai un aparat de waffles in casa, nu-l lasa sa prinda praf, pune-l la treaba si foloseste aceasta reteta ca nu vei regreta!🥰 Aceste waffles stropite cu putina miere sunt pur si simplu VIS…❤️ Se topesc pur si simplu in gura si nu te poti opri din a le manca! Tot aici pe blog mai gasiti alte retete de waffles :  una simpla fara cantar si alta la fel de irezistibil de gustoasa💪🏻🥰. Acum sa va arat si ce ingrediente aveti nevoie pentru aceasta reteta de waffles super delicioase!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 30 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 100 gr. unt
  • 130 ml lapte
  • 200 gr.faina
  • 40 gr.zahar
  • 2 oua
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta de vanilie

Instructions

1

Amestecam intr-un bol ingredientele umede: ouale, zaharul, untul topit si laptele.

2

Intr-un alt bol cernem faina cu praful de copt.

3

Turnam compozitia umeda peste faina si praful de copt, amestecam energic pana obtinem un aluat omogen.

4

Cu ajutorul unei linguri turnam compozitia in aparatul de facut waffe.

5

Se coc pana cand suprafata capata o tenta aurie. Pam-pam si gata!!

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Khachapuri adjarian

La inceputul lunii mai trebuia sa fiu in Georgia, dar din pacate totul s-a anulat din cauza pandemiei… Si cum gandul mi-a ramas la bucataria georgiana, am zis sa-mi aduc acasa un strop din dorinte si mi-am facut aceasta paine/placinta georgiana cu branza si cascaval pe numele ei khachapuri 🥰💪🏻. Acesta este un khachapuri adjarian (Acharuli khachapuri ) din regiunea Adjara. Are forma de barca si ou moale pe mijloc, care de preferat sa fie doar galbenus (varianta preferata de georgieni)😊. Branza din interior ar trebui sa fie una speciala, una traditionala pe numele ei SULGUNI . Eu am folosit o combinatie de cascaval si branza feta pentru a imita aceasta branza usor sarata.

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Briose cu banane si ciocolata

Aceste briose s-au nascut in ideea de a salva cateva banane de care nimeni nu se mai atingea. Patru banane am salvat de la pieire si tare m-am bucurat ca nu a trebuit sa le arunc…Ochisem o reteta de banana bread pe instagram, la Mariana Stingaci si cu mici modificari la reteta ei am facut aceste briose cu banane si ciocolata. Familia mea nu este cel mai mare fan al deserturilor cu banane, dar atat de delicioase au iesit ca dupa ce s-au racit putin nu a mai ramas niciuna in tava si chiar le-au savurat cu placere.

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Cosulete din fulgi de ovaz umplute cu iaurt, fructe si ciocolata

Aceste cosulete din fulgi de ovaz cu banane (mini tarte), umplute cu iaurt si fructe din dotare, plus ciocolata , le-am facut pentru a salva doua banane ultra coapte. Le-as fi adaugat si niste seminte, dar nu am avut . Poate data viitoare…
Fulgi de ovaz si banane avem toti in casa , iar pentru umplutura daca nu aveti iaurt , il puteti inlocui cu frisca batuta, crema de vanilie sau budinca. Decorul poate fi cu fructe de sezon sau cele preferate, seminte, etc. Cosulete/mini tartele se incadreaza lejer in tematica blogului “fantezie in bucatarie”! Asa mititele, cochetele, frumusele, clar iti fac orice dimineata/zi mai frumoasa!

Cosulete din fulgi de ovaz umplute cu iaurt, fructe si ciocolata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 25 minute

Ingredients

  • Ingrediente pentru cca 6 mini tarte:
  • 2 banane medii
  • 100 gr. cca de fulgi de ovaz
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • iaurt grecesc
  • fructe
  • ciocolata

Instructions

1

Pasam bananele peste care adaugam o lingurita de esenta de vanilie. Peste piureul de banane turnam fulgii de ovaz. Amestecam compozitia pana incorporam bine toate ingredientele.

2

Pentru coacerea mini tartelor am folosit o tava pentru cupcakes. Ungem fiecare gaura cu ulei de floarea-soarelui.  Impartim compozitia in cele 6 forme, iar cu ajutorul unei lingurite sau a degetelor presam si distribuim compozitia pentru a obtine forma unui coșuleț.

3

Lasam tava 10 minite la frigider. Cosuletele le coacem 10-15 min cca la 180 grade(cuptorul incalzit in prealabil). Dupa ce s-au copt , le lasam sa se raceasca complet, dupa care le extragem din forma.

4

Umplem cosuletele cu iaurt si le decoram cu ce avem prin casa: fructe, ciocolata, etc!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Medovik – tort rusesc cu miere

Medovik

Dragostea pentru acest tort Medovik – tort rusesc cu miere, vine din copilarie. Am crescut cu aceste torturi cu foi, gen: Medovik, Napoleon,Smetannik. Pe unele le faceam chiar eu la toate sarbatorile mari, pe altele le gustam, savuram la zile de nastere a colegilor de scoala, la vecini, la prieteni. Aceste torturi in foi au fost si sunt destul de raspandite in fostele tari ale URSS.

De unde mi-a venit mie pofta de acest tort?

In luna septembrie am fost intr-o mica escapada in Moldova (tara mea natala) si ne-am oprit sa mancam la un restaurant georgian (restaurant ce ne lipseste in Bucuresti), iar acolo am gustat acest tort. Doamne a fost atat de bun incat m-am rugat de bucatar sa-mi dea si mie reteta. Din pacate nu am avut succes, pentru ca retetele bune se pastreaza cu sfintenie , asa ca am plecat suparata de acolo… Gandul insa mi-a ramas la gustul si deliciosenia tortului. Am facut cateva reserch-uri pe site-urile rusesti si am ramas la aceasta reteta.  Mentionez ca nu sunt la prima tentativa de a face tortul Medovik, dar rezultatul nu a fost niocodata multumitor, de aceea nici nu a ajuns aici pe blog. Aceasta reteta este cea mai apropiata de gustul original (cel pe care il stiu din copilarie) si de aceea am hotarat sa-o public pe blog pentru a avea acces la ea cat mai multi pofticiosi.

medovik

“…Hai ca se face greu acest tort !!”

Sa nu va imaginati ca acest tort daca vine de la rusi este o ciudatenie si ca aveti nevoie de ingrediente inedite pentru a-l face…Nu!! Ei, aflati ca tortul MEDOVIK are la baza ingrediente simple, la indemana tuturor. Este un pic mai complex (ca de complicat nu e) , dar este doar un hop pe care multi si-l “creaza” inainte de a-l incerca. Toti fug de acele foi pe care ar trebui sa le facem pentru realizarea tortului si care chiar nu necesita o munca suplimentara fata de torturile clasice. In fine, hai sa va conving cat de simplu este!

medovik

Ingrediente tort diametru 18 cm:

200-230 g.faina
50 g.unt
50 g.miere
un ou
40 g.zahar (poate fi brun)
o lingurita de bicarbonat

pentru crema:
500 ml. frisca neindulcita
80 g.zahar pudra
vanilie dupa gust

medovik

  • Intr-un vas termorezistent punem untul si mierea. Le topim la bain marie (la abur). Peste compozitia topita adaugam o lingurita de bicarbonat de sodiu si amestecam energic timp de vreo 3-5 minute pana cand compozitia prinde culoarea caramelului. Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca.
  • Cat timp se raceste compozitia de culoarea caramelului batem oul cu 60 gr de zahar pana se deschide la culoare.
  • Unim compozitia caramelata, cu oul batut spuma și faina (pe care o adăugăm treptat). Trebuie sa obținem un aluat ferm si nelipicios. Impartim aluatul in 6 parti egale.  Intindem fiecare bucata de aluat pe o hartie de copt in foaie subtire cu ajutorul facaletului si a fainii. Pentru a da o forma rotunda foilor am optat pentru un inel de tort de 18 cm, dar in regim casnic puteti alege o farfurie. Surplusul rezultat dupa decuparea formei rotunde se lasa in tava, indepartand-o usor de foaia baza si le coacem impreuna.  Fiecarte foaie o coacem cca 3-5 min, la 180 C pana devine usor caramel aurie.
  • Ungem toate cele 6 foi rezultate cu frisca batuta, intr-un strat uniform. Presaram pe toata suprafata tortului, inclusiv pe  lateralele tortului faramiturile obtinute din surplusurile de aluat coapte impreuna cu foaia baza.
  • Lasam tortul minim 8 ore la frigider, sa se inmoaie bine foile. Se serveste cu un cea, cafea alaturi de cei dragi!

medovik

medovik

Daca il incercati va astept cu impresii, comentarii si de ce nu poze, la adresa redactiei: aici, pe facebook sau pe instagram.

Mihaela N.

Medovik - tort rusesc cu miere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 40 minute Cooking Time: 20 minute

Dragostea pentru acest tort vine din copilarie. Am crescut cu aceste torturi cu foi, gen: Medovik, Napoleon,Smetannik. Pe unele le faceam chiar eu la toate sarbatorile mari, pe altele le gustam, savuram la zile de nastere a colegilor de scoala, la vecini, la prieteni. Aceste torturi in foi au fost si sunt destul de raspandite in fostele tari ale URSS. De unde mi-a venit mie pofta de acest tort? In luna septembrie am fost intr-o mica escapada in Moldova (tara mea natala) si ne-am oprit sa mancam la un restaurant georgian (restaurant ce ne lipseste in Bucuresti), iar acolo am gustat acest tort. Doamne a fost atat de bun incat m-am rugat de bucatar sa-mi dea si mie reteta. Din pacate nu am avut succes, pentru ca retetele bune se pastreaza cu sfintenie , asa ca am plecat suparata de acolo... Gandul insa mi-a ramas la gustul si deliciosenia tortului. Am facut cateva reserch-uri pe site-urile rusesti si am ramas la aceasta reteta.  Mentionez ca nu sunt la prima tentativa de a face tortul Medovik, dar rezultatul nu a fost niocodata multumitor, de aceea nici nu a ajuns aici pe blog. Aceasta reteta este cea mai apropiata de gustul original (cel pe care il stiu din copilarie) si de aceea am hotarat sa-o public pe blog pentru a avea acces la ea cat mai multi pofticiosi.

Ingredients

  • Ingrediente tort diametru 18 cm:
  • 230 gr.faina
  • 50 gr.unt
  • 50 gr.miere
  • un ou
  • 60 gr.zahar (poate fi brun)
  • o lingurita de bicarbonat
  • pentru crema:
  • 500 ml. frisca neindulcita
  • 80 gr.zahar pudra
  • vanilie dupa gust

Instructions

1

Intr-un vas termorezistent punem untul si mierea. Le topim la bain marie (la abur). Peste compozitia topita adaugam o lingurita de bicarbonat de sodiu si amestecam energic timp de vreo 3-5 minute pana cand compozitia prinde culoarea caramelului. Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca.

2

Cat timp se raceste compozitia de culoarea caramelului batem oul cu 60 gr de zahar pana se deschide la culoare.

3

Unim compozitia caramelata, oul batut spuma si faina. Vom obtine un aluat ferm si aproape nelipicios. Impartim aluatul in 6 parti egale.  Intindem fiecare bucata de aluat pe o hartie de copt in foaie subtire cu ajutorul facaletului si a fainii. Pentru a da o forma rotunda foilor am optat pentru un inel de tort de 18 cm, dar in regim casnic puteti alege o farfurie. Surplusul rezultat dupa decuparea formei rotunde se lasa in tava, indepartand-o usor de foaia baza si le coacem impreuna.  Fiecarte foaie o coacem cca 3-5 min, la 180 C pana devine usor caramel aurie.

4

Ungem toate cele 6 foi rezultate cu frisca batuta, intr-un strat uniform. Presaram pe toata suprafata tortului, inclusiv pe  lateralele tortului faramiturile obtinute din surplusurile de aluat coapte impreuna cu foaia baza.

5

Lasam tortul minim 8 ore la frigider, sa se inmoaie bine foile. Se serveste cu un cea, cafea alaturi de cei dragi!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Castane coapte pe sare

Suntem in sezonul  castanelor, deci e cazul sa profitam de aceste delicii tomnatice!

Castanele coapte au un gust usor dulceag, dar si  o aroma specifica pe care eu personal o ador!

Vorbesc despre castanele comestibile , nu despre cele salbatice, care nu sunt bune pentru consum. Pacat ca la noi pe strazi nu  intalnim acei comercianti ambulanti care sa ne indemne la consumul lor acum, in plin sezon.  Si cel mai mare pacat este ca pe tarabe si in super si hipermarketuri gasesti doar castane de provenienta straina si nu cele romanesti. Am auzit ca Baia Mare este una dintre putinele zone,  in care castanii comestibili pot fi gasiti in adevarate paduri, iar baimarenii au chiar si un festival dedicat acestui fruct delicios…  In Bucuresti, eu le cumpar din hipermarket . Stiu ca multi dintre voi fug de prepararea lor in conditii de casa din varii motive.  Eu va propun insa , astazi o modalitate usoara de preparare a acestor castane: coapte pe sare, la tigaie !

  1. Spalam castanele. Cu ajutorul unui cutit  le crestam adanc. Este obligatoriu sa respectam aceasta etapa pentru a nu va trezi cu surprize neplacute. Castanele pot exploda.
  2. Daca doriti castane moi si umede adaugati peste castanele crestate apa fierbinte si lasati-le sa se opareasca minim 15-20 minute. Dar nu este o etapa obligatoriu de respectat.
  3. Intr-o tigaie turnam sare grunjoasa intr-un strat consistent. Asezam castanele pe sare si punem tigaia pe foc acoperind tigaia cu un capac. Coacem castanele la foc mediu timp de 25-30 min cca.  Intoarcem castanele  la jumatatea timpulul pentru a nu le arde. Timpul de coacere depinde mult si de tipul de castane. Sunt unele mai mari care necesita un timp mai lung de coacere.
  4. Odata  coapte , transferati-le intr-un vas cu un prosop umed si inveliti-le . Lasati-le acoperite 5-10 minute. Aceasta procedura va va ajuta sa scoateti mult mai usor coaja de pe castane.

Conservati sarea si folositi-o pentru alte coaceri de castane pe sare.
E simplu, nu? Ce ziceti, le incercati?

N.B.

  • A se consuma de preferat cat sunt calde .
  •  Castanele le puteti pune la hidratat in apa cu vin pentru un gust si mai intens!

Castane comestibile coapte pe sare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 30 minute

Suntem in sezonul  castanelor comestibile, deci e cazul sa profitam de aceste delicii tomnatice! Pacat ca la noi pe strazi nu sunt intalniti acei comercianti ambulanti care sa ne indemne la consumul lor acum, in plin sezon.  Si cel mai mare pacat este ca pe tarabe si in super si hipermarketuri gasesti doar castane de provenienta straina si nu cele romanesti. Am auzit ca Baia Mare este una dintre putinele zone ramase,  in care castanii comestibili pot fi gasiti in adevarate paduri, iar baimarenii au chiar si un festival dedicat acestui fruct delicios...  In Bucuresti, eu le cumpar din hipermarket . Stiu ca multi dintre voi fug de prepararea lor in conditii de casa din varii motive.  Eu va propun insa , astazi o modalitate usoara de preparare a acestor castane, singura conditie este sa va achizitionati  o cantitate mai mare  de sare grunjoasa!

Ingredients

  • Castane
  • sare grunjoasa
  • apa

Instructions

1

Cu ajutorul unui cutit crestam adanc castanele. Este obligatoriu sa respectam aceasta etapa pentru a nu va trezi cu surprize neplacute. Castanele pot exploda.

2

Daca doriti castane moi si umede adaugati peste castanele crestate apa fierbinte si lasati-le sa se opareasca minim 15-20 minute.

3

Intr-o tigaie turnam sare grunjoasa intr-un strat consistent. Asezam castanele pe sare si punem tigaia pe foc acoperind tigaia cu un capac. Coacem castanele la foc mediu timp de 25-30 min cca.  Intoarcem castanele  la jumatatea timpulul pentru a nu le arde. Timpul de coacere depinde mult si de tipul de castane. Sunt unele mai mari care necesita un timp mai lung de coacere.

4

Odata  coapte , transferati-le intr-un vas cu un prosop umed si inveliti-le . Lasati-le acoperite 5-10 minute. Aceasta procedura va va ajuta sa scoateti mult mai usor coaja de pe castane.

Notes

Conservati sarea si folositi-o pentru alte coaceri de castane pe sare. A se consuma de preferat cat sunt calde . Castanele le puteti pune la hidratat in apa cu vin pentru un gust si mai intens!

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Tarta sarata cu dovleac, somon, ciuperci si telemea de capra

Tarta sărata cu dovleac, somon, ciuperci si telemea de capra, este propunerea mea pentru voi astazi.  Avand in vedere succesul ei pe Instagram am zis sa scriu si aici pe blog, reteta detaliata pentru a putea avea un acces mult mai rapid catre prepararea ei.

La baza acestei rețete sta tarta cu ciuperci champignon, parmezan si dovlecei  de la care am deviat putin, eliminand coacerea aluatului de tarta înainte de a adaugă  ingredientele in ea. In plus, am schimbat si produsele/ingredientele din umplutura ei. Piesa de rezistenta a acestei tarte sarate este parmezanul, pe care l-am adăugat la prepararea aluatului de tarta!  Acest ingredient “minune” ajuta la gustul si la fragezimea tartei, si da plusvaloare produsului final!

De ce sa alegeti sa faceti o tarta sarata? Pai e simplu: o puteti lua si/sau da, la pachet, usor, oricarui membru al familiei; o lasati in frigider si aveti oricand mancare disponibila; nu va veti plictisi niciodata de ele pentru ca puteti de fiecare data sa  schimbati ingredientele cu cele care va inspira pe moment cel mai mult. Daca v-am convins, imi puteti trimite si combinatiile voastre de tarte! Sunt sigura ca ma vor surprinde 🙂

Ingrediente:
(1 forma de tarta de 26 cm)

Pentru aluat:
125 gr. unt rece
30 gr. parmezan
250 gr. faina
1 ou
1/2 lingurita sare

Pentru umplutura
50 gr. somon afumat
100 gr. ciuperci champignon
100 gr. dovleac
50 gr. telemea de capra

2 oua
200 ml smantana 12-15% grasime
sare, piper, rozmarin

usturoi si unt pentru calirea legumelor

Pentru aluat, taiati untul rece cubulete si razuiti parmezanul. Puneti intr-un robot de bucatarie toate ingredientele pentru aluat. Alegeti pentru acest procedeu cutitul din accesoriile robotului.  Mixati totul cateva minute, pana cand ingredientele se tranforma in faramituri mai mari. Daca totusi prin absurd nu se leaga, puteti adauga o lingura de apa in compozitie. Transferati pe o masa de lucru faramiturile si framantati rapid pana obtineti un aluat ferm si compact.  Inveliti-l in folie si lasati-l sa se odihneasca in frigider pana pregatim umplutura.

Curatati si spalati  ciupercile.  Incingeti intr-o tigaie untul si caliti la foc mediu ciupercile timp de 3-4 minute. Scoateti ciupercile si adaugati in aceeasi tigaie si dovleacul, care a fost in prealabil curatat de coaja. Caliti-l si pe el la foc mediu cca 5 minute. Reduceti temperatura, adaugati usturoiul si rozmarinul, condimentati dupa gust si apoi luati vasul de pe aragaz.

Scoateti aluatul din frigider si intindeti-l pe o foaie de copt. Grosimea aluatului ar trebui sa fie de 0,5 cm cca. Ungeti forma de tarta cu unt si aranjati aluatul intins in ea.

Distribuiti aleatoriu ingredientele /umplutura: ciupercile, dovleacul, somonul si telemeaua de capra. Turnati deasupra peste acestea un sos format din : oua, smantana si condimentele alese.

Coaceti tarta la 180 C , timp de 35 min cca (cuptorul a fost incalzit in prealabil).
Lasati tarta sa se raceasca inainte de servire.

Pofta buna! Si zile minunate Va doresc!

Mihaela N

Tarta sarata cu dovleac, somon, ciuperci si telemea de capra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 20 minute Cooking Time: 30 minute

Tarta sarata cu dovleac, somon, ciuperci si branza de capra, este propunerea mea pentru voi astazi.  Avand in vedere succesul tartei pe instagram am zis sa scriu aici reteta integrala pentru a  putea avea un acces mult mai rapid catre prepararea ei. La baza acestei retete sta tarta cu ciuperci champignon, parmezan si dovlecei  de la care am deviat putin eliminand coacerea aluatului de tarta inainte de a adauga in ea ingredientele si am schimbat produsele/ingredientele din umplutura tartei. De fapt, vreau sa atrag atentia asupra aluatului de tarta sarata, care are in compozitie  parmezan. Acest ingredient "minune" ajuta la gustul si la fragezimea tartei si da plusvaloare produlsului final! De ce sa alegeti sa faceti o tarta sarata: pai e simplu: o puteti lua si/sau da la pachet usor oricarui membru al familiei, o lasi in frigider si ai oricand mancare disponibila, nu vaveti plictisi niciodata de ele pentru ca puteti de fiecare data sa  schimbati ingrediente cu cele ce va inspira pe moment. Daca v-am convins imi puteti trimite si combinatiile voastre de tarte! Sunt sigura ca ma vor surprinde 🙂

Ingredients

  • Ingrediente:
  • (1 forma de tarta de 26 cm)
  • Pentru aluat:
  • 125 gr.unt rece
  • 30 gr.parmezan
  • 250 gr.faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 50 gr.somon afumat
  • 100 gr. ciuperci champignon
  • 100 gr.dovleac
  • 50 gr.branza de capra
  • 2 oua
  • 200 ml smantana 12-15% grasime
  • sare, piper, rozmarin
  • usturoi si unt pentru calirea legumeleor

Instructions

1

Pentru aluat, taiati untul rece cubulete si razuiti parmezanul. Puneti intr-un robot de bucatarie toate ingredientele pentru aluat. Alegeti pentru acest procedeu cutitul din accesoriile robotului.  Mixati totul cateva minute, pana cand ingredientele se tranforma in faramituri. Transferati pe o masa de lucru faramiturile si framantati rapid pana obtineti un aluat ferm si compact.  Inveliti-l in folie si lasati-l sa se odihneasca pana pregatim umplutura.

2

Curatati si spalati  ciupercile.  Incingeti intr-o tigaie untul si caliti la foc mediu ciupercile timp de 3-4 minute. Scoateti ciupercile si adaugati in aceeasi tigaie si dovleacul, care a fost in prealabil curatat de coaja. Caliti-l si pe el foc mediu cca 5 minute. Reduceti temperatura, adaugati usturoiul si rozmarinul, condimentati dupa gust si apoi luati vasul de pe aragaz.

3

Scoateti aluatul din frigider si intindeti-l pe o foaie de copt. Grosimea aluatului ar trebui sa fie de 05 cm cca. Ungeti forma de tarta cu unt si aranjati aluatul in ea.

4

Distribuiti aleatoriu ingredientele /umplutura: ciupercile, dovleacul, somonul si telemeaua de capra. Turnati deasupra peste aceste ele un sos formati di : oua, smantana si condimentele alese.

5

Coaceti tarta la 180 C , timp de 35 min cca (cuptorul a fost incalzit in prealabil).

6

Lasati tarta sa se raceasca inainte de servire.

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Prajitura simpla cu prune

O prajitura simpla cu prune care se face cat ai zice “toamna”! Usor umeda, dar in acelasi timp aerata, numai buna pentru dimineti de toamna! Ingrediente pe care le gasesti in orice casa, simple, la indemana oricui si cu un proces de preparare, as zice eu , chiar banal. Cred ca pot fi incorporate in aceasta prajitura aproape orice tip de fructe iti doresti, dar in aceasta perioada e pacat sa nu ne rasfatam cu fructele parfumate ale toamnei!

Continue Reading…