Browsing Category

Mic dejun si gustari

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Galette cu piersici si coacaze

Galette este un desert ce se prepara foarte repede si usor. Desertul isi are originea undeva in Franta si este compus dintr-o baza de aluat de tarta si umplutura din fructe.  In aceasta perioada avem parte din plin de fructe variate, parfumare si delicioase, deci nu va va fi greu sa va alegeti fructele perfecte si preferate. Eu am ales piersicile pentru parfumul si dulceata lor, iar deasupra am mai “aruncat” cateva coacaze congelate pentru a-i da acel gust dulce acrisor preferat de mine.  Cu aspect rustic, usor crocant, cu interiorul moale si parfumat, cu acest Galette cu piersici si coacaze , veti cuceri orice om de pe planeta asta indiferent cat de mofturos nu ar fi :)! Si mai e un moment cand puteti sa profitati de acest desert din plin, cand adunati diverse fructe si nu reusiti sa le mancati. Si pentru ca riscul de a se strica este foarte mare le “aruncati-le “intr-o galleta si gata!! Pam-pam si veti aveti  rapid si usor  un desert delicios!!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Cea mai simpla reteta de waffles, fara cantar

Waffles – pernute moi si delicioase! Cine poate sa le reziste? La mic dejun cu mult gem sau crema de ciocolata, sau pentru o gustare cu o lingura plina de inghetata, sau pur si simplu presarate cu zahar pudra deasupra!Singura conditie importanta de realizare a lor sa aveti aparatul special ce le da forma specifica. Am mai testat retete de waffles, una chiar am postat-o aici pe blog. Dar am descoperit o noua reteta  si mai simpla in acest weekend, la fel de delicioasa si mult mai usor de preparat si am zis ca neaparat trebuie sa o impartasec cu voi! Si sa va zic si de partea cea mai frumoasa a acestei retete, ca nici NU aveti nevoie de cantar!

Ingrediente:

un pahar (250 ml) de chefir/ lapte batut / iaurt
un ou
2 linguri de unt topit
o lingurita de esenta de vanilie
un pahar de faina
2 linguri de zahar (optional)
1/4 lingurita de sare
o lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat

  1. Hai sa va arat cat de simplu se prepara aceste waffle! Amestecati chefirul cu oul, untul topit si esenta de vanilie pana la omogenizare. Daca optati sa le faceti dulci uniti in compozitie si zaharul.
  2. Intr-un alt vas cerneti faina peste care puneti si restul de ingrediente uscate : sarea, paraful de copt si bicarbonatul.
  3. Turnati compozitia lichida in cea uscata. Cu ajutorul unui tel incorporati ingredientele pana veti obtine un aluat usor lichid de consistenta unei smatani groase.
  4. Incingem aparatul de vafe si turnam cate o lingura generoasa in el.
  5. Se coc pana obtinem acea subrafata usor aurie pe ambele parti.

Cam atat ati avut de facut, nimic mai mult :)! Sa va apucati sa le si mancati, nu le lasati sa se raceasca prea tare!!

Eu ma opresc aici, pe voi va astept cu impresii la adresa redactiei  sau pe instagram cu poze!!
O zi minunata sa aveti!
Mihaela N.

Cea mai simpla reteta de waffles, fara cantar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 30 minute

Waffles - pernute moi si delicioase! Cine poate sa le reziste? La mic dejun cu mult gem sau crema de ciocolata, sau pentru o gustare cu o lingura plina de inghetata, sau pur si simplu presarate cu zahar pudra deasupra!Singura conditie importanta de realizare a lor sa aveti aparatul special ce le da forma lor specifica. Am mai testat retete de waffles, una chiar am postat-o aici pe blog. Dar am descoperit o noua reteta simpla in acest weekend la fel de delicioasa si mult mai usor de preparat si am zis ca neaparat trebuie sa o impartasec cu voi! Si sa va zic si de partea cea mai frumoasa a acestei retete, ca nici NU aveti nevoie de cantar!

Ingredients

  • Ingrediente:
  • un pahar (250 ml) de chefir/ lapte batut / iaurt
  • un ou
  • 2 linguri de unt topit
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • un pahar de faina
  • 2 linguri de zahar (optional)
  • 1/4 lingurita de sare
  • o lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Instructions

1

Hai sa va arat cat de simplu se prepara aceste waffle! Amestecati chefirul cu oul, untul topit si esenta de vanilie pana la omogenizare. Daca optati sa le faceti dulci uniti in compozitie si zaharul.

2

Intr-un alt vas cerneti faina peste care puneti si restul de ingrediente uscate : sarea, paraful de copt si bicarbonatul.

3

Turnati compozitia lichida in cea uscata. Cu ajutorul unui tel incorporati ingredientele pana veti obtine un aluat usor lichid de consistenta unei smatani groase.

4

Incingem aparatul de vafe si turnam cate o lingura generoasa in el.

5

Se coc pana obtinem acea subrafata usor aurie pe ambele parti.

 

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete de suflet

Clatite subtiri

Clatite dulci sau sarate? Cu aceasta reteta de baza le puteti face pe ambele! O perioada buna am facut clatitele “la ochi”. Nu aveam cantitati predefinite. Stiam cum trebuie sa-mi arate consistenta finala si imi combinam ingredientele pana sa arate bine compozitia. Faceam cu mama cand eram mica sute de clatite de sarbatori, fara cantar, fara nimic, deci compozitia finala pentru clatite pentru mine era “un fleac” :). Cand am inceput sa fac clatite mai des (adica in fiecare sambata – cine ma urmareste pe Instagram stie) au inceput sa vina si cererile pentru retetele exacte. Asa ca am trecut la treaba si la un moment dat am si “livrat” cantitatile pentru doritori :). Cine nu stie ce se intampla pe Instagram, va povestesc imediat : in toate sambetele in care suntem acasa facem CLATITE! Cred ca deja am minim 2 ani de cand ne tinem de traditie, iar colectia mea de clatite prezentabile si aratoase s-a marit si o gasiti toata pe contul meu de Instagram pe care va invit sa-l urmariti.
Vreau sa va povestesc si de unde a pornit aceasta asa zisa traditie. Baiatul meu cel mai mare este innebunit dupa clatite, insa eu nu le faceam prea des in casa. Cand ieseam la restaurante ce credeti ca isi comanda la desert? Clatite evident! Si nu prea reusea sa se opreasca la o portie, mai voia inca una si inca una…. Luati in calcul ca o portie  (2 clatite/portie) de clatite este minim 12-15 lei , deci gaura in buget se facea imediat. In acel moment i-am promis ca de banii astea ii voi face dublul portiilor sau chiar mai mult daca se opreste. Si uite asa a inceput traditia noastra de sambata cu clatitele si inca continua pana azi!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua: un desert primavaratic, fresh si rafinat, simplu si rapid de preparat, nu necesita coacere, cu un gust delicat care va va cuceri de la prima lingurita. Pentru cei care evita tiramisu-ul clasic, din cauza oualor crude, acum chiar pot manca si savura acest desert cu incredere.
De data asta am inlocuit clasicile Savoiardi cu biscuitii Pavesini. I-am primit de Paste si “le-am pus gand rau” inca din momentul in care am pus mana pe ei. Dar in lipsa lor va puteti baza tot pe Savoiardi, pe care ii gasiti in orice supermarket. Mai are un avantaj acest desert : necesita putine ingrediente si e prezentabil, astfel incat oricand vrei sa impresionezi pe cineva, o vei face cu siguranta! Pentru varianta clasica inlocuiti stratul de capsuni cu cacao pudra!

 

Ingrediente 4 portii:

30 biscuiti Pavesini cca , care pot fi inlocuite cu Savoiardi
250 gr. de smantana pentru frisca
200 gr.de mascarpone
50 gr de zahar
100 gr de capsuni
Pentru sosul de capsuni
100 gr. de capsuni
sucul de la o lamaie
o lingura de zahar
esenta de vanilie
  1. Preparam sosul de capsuni. Spalam capsunile bine, le curatam de codite, le taiem in patru. Le transferam intr-un vas curat peste care turnam zeama de la o lamaie, o lingura de zahar si un strop de esenta de vanilie. Cu ajutorul unui mixer vertical transformam totul intr-un sos de capsuni. Lasam sosul obtinut deoparte, iar cat timp ne vom ocupa de crema, sosul va lasa si mai multa zeama. N.B. Sucul de lamaie sa-l adaugati treptat pentru a va doza gustul de acru.
  2. Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana devine spuma.
  3. Separat intr-un alt vas cu ajutorul unui mixer, amestecam mascarponele bine pana la o usoara aerare a cremei.
  4. Adaugam peste mascarpone frisca spuma. Incorporam bine cele doua ingrediente, vom obtine o crema densa, dar aerata.
  5. Restul de capsuni, le spalam, le curatam si le taiem cubulete cat mai mici pentru a le putea adauga intre straturile desertului.
  6. A venit si partea asamblarii.  Pe fundul paharului punem un strat de crema. Biscuitii Pavesini ii rupem in doua si ii insiropam in sosul de capsuni. Peste biscuitii insiropati distribuiti si cateva bucatele de capsuni. Repetam procesul de asamblare: crema, insiropare, aranjare si bucati de capsuni. Ultimul strat va fi de crema peste care distribuim o cantitate mai generoasa de capsuni taiate.
N.B. Pentru ornarea desertului am folosit capsunile in starea lor naturala, dar pentru un plus de dulce  puteti sa le mai adaugati putin zahar.
Pastrati la frigider acest desert pentru minim 2 ore, inainte de a fi servit.

V-am zis eu ca se prepara rapid !

Hai sa aveti pofta!

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 20 minute

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua: un desert primavaratic, fresh si rafinat, simplu si rapid de preparat, nu necesita coacere, cu un gust delicat care va va cuceri de la prima lingurita. Pentru cei care evita tiramisu-ul clasic, din cauza oualor crude, acum chiar pot manca si savura acest desert cu incredere. De data asta am inlocuit clasicile Savoiardi cu biscuitii Pavesini. I-am primit de Paste si "le-am pus gand rau" inca din momentul in care am pus mana pe ei. Dar in lipsa lor va puteti baza tot pe Savoiardi, pe care ii gasiti in orice supermarket. Mai are un avantaj acest desert : necesita putine ingrediente si e prezentabil, astfel incat oricand vrei sa impresionezi pe cineva, o vei face cu siguranta! Pentru varianta clasica inlocuiti stratul de capsuni cu cacao pudra!

Ingredients

  • Ingrediente 4 portii:
  • 30 biscuiti Pavesini cca , care pot fi inlocuite cu Savoiardi
  • 250 gr. de smantana pentru frisca
  • 200 gr.de mascarpone
  • 50 gr de zahar
  • 100 gr de capsuni
  • Pentru sosul de capsuni
  • 100 gr. de capsuni
  • sucul de la o lamaie
  • o lingura de zahar
  • esenta de vanilie

Instructions

1

Preparam sosul de capsuni. Spalam capsunile bine, le curatam de codite, le taiem in patru. Le transferam intr-un vas curat peste care turnam zeama de la o lamaie, o lingura de zahar si un strop de esenta de vanilie. Cu ajutorul unui mixer vertical transformam totul intr-un sos de capsuni. Lasam sosul obtinut deoparte, iar cat timp ne vom ocupa de crema, sosul va lasa si mai multa zeama. N.B. Sucul de lamaie sa-l adaugati treptat pentru a va doza gustul de acru.

2

Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana devine spuma.

3

Separat intr-un alt vas cu ajutorul unui mixer, amestecam mascarponele bine pana la o usoara aerare a cremei.

4

Adaugam peste mascarpone frisca spuma. Incorporam bine cele doua ingrediente, vom obtine o crema densa, dar aerata.

5

Restul de capsuni, le spalam, le curatam si le taiem cubulete cat mai mici pentru a le putea adauga intre straturile desertului.

6

A venit si partea asamblarii.  Pe fundul paharului punem un strat de crema. Biscuitii Pavesini ii rupem in doua si ii insiropam in sosul de capsuni. Peste biscuitii insiropati distribuiti si cateva bucatele de capsuni. Repetam procesul de asamblare: crema, insiropare, aranjare si bucati de capsuni. Ultimul strat va fi de crema peste care distribuim o cantitate mai generoasa de capsuni taiate.

Mic dejun si gustari/ Retete

Tarta frageda cu branza si spanac

    Aveti persoane in familie sau cunostinte care nu accepta “verdele” din mancaruri? Tarta cu branza cu spanac, cucereste orice mofturos, parol!
Vorbesc din proprie experienta si stiu ca si pe cel mai reticent om in ceea ce priveste verdeata din mancaruri, cu acest tip de tarta, garantat il vei atrage in tabara adversa fara prea mult efort. Spanacul din tarta de azi poate fi inlocuit cu urzici, stevie, etc in cantitati mai mari sau mai mici, in functie de gustul fiecaruia. Bonus la aceasta tarta aveti un super fraged aluat care se imbina perfect cu umplutura!

Hai la treaba!

Ingrediente:

Pentru aluat :
250 gr.faina
130 gr.unt
2 linguri de ulei
apa rece (aproximativ 50 gr apa) pentru a obtine un aluat moale si nelipicios (dar atentie adaugati putin cate putin)
sare

Pentru umplutura:
400 gr. branza de vaci
2 oua
300 gr. spanac proaspat (aproximativ)
sare
parmezan

1. Se prepara aluatul amestecand ingredientele mai sus mentionate. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider aproximativ 40 min.2. Intre timp pregatim umplutura. Daca aveti spanac verde atunci curatati-l si spalati-l bine si puneti-l la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a imuiat il scurgeti de apa si il lasati la scurs cam inca 20 min. Tocati spanacul cat de mic puteti ca sa se poata incorpora bine in branza .

3. De asemenea puteti opta si pentru spanac congelat. Il topiti intr-o tigaie lasand sa se scurga aproape tot lichidul si dupa ce s-a racit il adaugati peste branza amestecata in prealabil cu ou si cu parmezan. Nu uitati sa adaugati sare dupa gust.

4. Dupa ce au trecut cel putin 40 de minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua. O parte, usor mai mare, o folosim pentru baza, iar cealalata mai mica pentru a acoperi tarta sau sa o ornati cu diferite figurine din aluat, asa cum am facut si eu.

5. Intindem aluatul pentru baza ajutandu-ne de faina. Il punem in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt (nu uitati alternativa pentru hartie este untul tapetat cu faina) si adaugam umplutura. Deasupra distribuim formele de inimioare, decupate din aluatul ramas sau puteti crea un grilaj cu care sa acoperiti tarta.

6. Tarta se tine la cuptor aproximativ 30 de minute cca la 180 grade.

Cam atat, simplu, gustos si sanatos! Pam-Pam!

Pofta mare!
V-am pupat,

Mihaela N

 

Tarta frageda cu branza si spanac

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 30 minute Cooking Time: 20 minute

    Aveti persoane in familie sau cunostinte care nu accepta "verdele" din mancaruri? Tarta cu branza cu spanac, cucereste orice mofturos, parol! Vorbesc din proprie experienta si stiu ca si pe cel mai reticent om in ceea ce priveste verdeata din mancaruri, cu acest tip de tarta, garantat il vei atrage in tabara adversa fara prea mult efort. Spanacul din tarta de azi poate fi inlocuit cu urzici, stevie, etc in cantitati mai mari sau mai mici, in functie de gustul fiecaruia. Bonus la aceasta tarta aveti un super fraged aluat care se imbina perfect cu umplutura!

Ingredients

  • Pentru aluat : 
  • 250 gr.faina
  • 130 gr.unt
  • 2 linguri de ulei
  • apa rece (aproximativ 50 gr apa) pentru a obtine un aluat moale si nelipicios (dar atentie adaugati putin cate putin)
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr. branza de vaci
  • 2 oua
  • 300 gr. spanac proaspat (aproximativ)
  • sare
  • parmezan

Instructions

1

1. Se prepara aluatul amestecand ingredientele mai sus mentionate. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider aproximativ 40 min.

2

2. Intre timp pregatim umplutura. Daca aveti spanac verde atunci curatati-l si spalati-l bine si puneti-l la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a imuiat il scurgeti de apa si il lasati la scurs cam inca 20 min. Tocati spanacul cat de mic puteti ca sa se poata incorpora bine in branza .

3

3. De asemenea puteti opta si pentru spanac congelat. Il topiti intr-o tigaie lasand sa se scurga aproape tot lichidul si dupa ce s-a racit il adaugati peste branza amestecata in prealabil cu ou si cu parmezan. Nu uitati sa adaugati sare dupa gust.

4

4. Dupa ce au trecut cel putin 40 de minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua. O parte, usor mai mare, o folosim pentru baza, iar cealalata mai mica pentru a acoperi tarta sau sa o ornati cu diferite figurine din aluat, asa cum am facut si eu.

5

5. Intindem aluatul pentru baza ajutandu-ne de faina. Il punem in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt (nu uitati alternativa pentru hartie este untul tapetat cu faina) si adaugam umplutura. Deasupra distribuim formele de inimioare, decupate din aluatul ramas sau puteti crea un grilaj cu care sa acoperiti tarta.

6

6. Tarta se tine la cuptor aproximativ 30 de minute cca la 180 grade.

Mic dejun si gustari/ Retete

Tort Testoasa

    Denumirea tortului vine de la aspectul de carapace al unei broaste testoase :)! Da, suna cam ciudat, dar nu denumirea conteaza, ci gustul, nu-i asa? Sa va spun ca este cel mai simplu si banal tort, ever? Sa va mai zic ca aveti nevoie de doar 5 ingrediente de baza pentru a-l face? Sa va mai zic ca pentru prepararea lui aveti nevoie de doar cca o ora, cap-coada ? Are rost sa va mai zic ceva? Are si o poveste acest tort mirific! E un tort pe care il mancam la prietena mea cea mai bună pe vremea cand invatam la Colegiul de Medicina (Liceul Sanitar). Mama prietenei mele (Angela – actuala mea fina) ma rasfata  cu acest tort ori de cate ori mergeam in vizita la ea. Recent am dat peste pozele tortului pe un cont rusesc de Instagram si instant am derulat inapoi timpul. Am fost atat de surprinsa ca are ingrediente putine, ca se face intr-un timp scurt, incat am decis sa trec la treaba imediat. Nu vreau sa va mai zic ca o sa va surprinda cu un un gust inedit. Este un tort perfect si simplu pentru momente de rasfat, alaturi de un ceai sau cafea, oricare le-ati alege :)!
Ingrediente:
3 oua
180 gr. zahar
1 lingurita praf de copt sau 1/2 lingurita de bicarbonat

200 gr. – 220 gr de faina

1 lingurita esenta de vanilie

un praf de sare
Pentru crema:
400 ml smantana  pentru frisca 30%- 35% grasime
50 gr.de zahar
 
Pentru decor 
ciocolata neagra
fructele preferate (optional)
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
Amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitia lichida. Mixam pana la incorporarea totala. Pentru aroma adaugam in compozitie si o lingurita de esenta de vanilie.
Acum ca avem compozitia gata, o turnam intr-un posh si o distribuim pe tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. Daca nu aveti posh, puteti folosi si o lingura cu ajutorul careia sa repartizam cantitati egale din aluat in tava. Nu e necesar sa va rezulte perfect rotunde sau sa fie toate de aceeasi dimensiune.
Coacem mini-blaturile in cuptorul incalzit in prealabil circa 10 minute, pana prind o culoare usor aurie.
Cu ajutorul unui mixer batem spuma, smantana cu zaharul.
Pentru asamblarea tortului aveti nevoie de o tava /farfurie cu marginile ridicate.
Inmuiem fiecare biscuite in frisca batuta si le punem pe platou unul cate unul. Crestem straturile in forma de munte. Daca doriti intre straturi puteti adauga si fructe. Tortul il bagam la frigider pentru minim 4 ore.
Inainte de servire presaram ciocolata rasa peste el si fructele preferate. Alaturi de un ceai sau o cafea, acest tort este o nebunie! Hai spor la treaba!!

Pofta buna!!

Mihaela N

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Tarta cu gem si bezea cu migdale

 

    Imi plac tartele, mult de tot: cu gem, cu ciocolata, cu crema, cu crema si fructe, etc. Insa, combinatia de tarta cu gem si bezea cu migdale imi lipsea din portofoliu. Asa ca am trecut la treaba ! Stiam ca imi va rezulta o tarta gustoasa, dar nu m-am asteptat sa fie si atat de delicioasa! Am si confirmarea de la degustatorii mei consacrati !!! Pare ceva complicat, dar nu e. Aluatul fraged se face usor cu ajutorul unui robot de bucatarie, dar si la mana daca il faceti nu-l veti “lucra” din greu. Gemurile din camara trebuie scoase si ele, ca na…uite ca mai e putin si ne bate primavara la usa, iar pentru fanii de bezea asta-i clar tarta potrivita. Acum ca ne-am lamurit cum sta treaba, sa trecem si la munca pentru a implini poftele pofticiosilor !

 
Ingrediente: 
pentru aluat fraged:

375 gr. de faina 00
125 gr. de unt la temperatura camerei
3 galbenusuri
1 ou mediu
120 gr de zahar
1 lingurita de cogniac, rom, etc
1 lingurita esenta de vanilie
7 gr.de praf de copt
coaja rasa de lamaie netratata
un praf de sare
Pentru bezea cu migdale:

3 albusuri
100 gr zahar
175 gr de migdale macinate (faina de migdale)

Gem de capsuni, gem de prune,etc… gemul preferat!

 

Incepem prepararea tartei cu aluatul fraged. Cu ajutorul unui rorbot de bucatarie vom amesteca toate ingredientele pana vom obtine un aluat neted si nelipicios. Mai mult de jumatate din aluat il intindem pe o hartie de copt intr-un strat de cca 0,5 cm circa si-l aranjam intr-o tava de tarta (dim.20/22 cm) fara hartie de copt, doar unsa intr-un strat subtire cu unt. Eliminati marginile rezultate in exces.

N.B. In cazul in care nu aveti o tava pentru tarta de o dimensiune mai mica (asa cum a fost cazul meu), puteti folosi o tava simpla, iar marginile le-am ridicat la o inaltime de 2 cm.

Cu ajutorul unei furculite am “gaurit” fundul tartei si am intins intr-un strat uniform gemul preferat. In cazul meu a fost un gem de capsuni de casa facut de mama.

Tot ajutandu-ne, de data asta insa de un mixer, mixam albusurile cu un praf de sare la inceput, iar cand incepe sa faca prima spuma, adaugati treptat zaharul in compozitie. Mixam pana obtinem o spuma ferma – bezeaua.

Faina de migdale o incorporam in bezea cu miscari de sus in jos, sa nu distrugem bulele de aer din albusuri, iar cand am incorporat toata faina de migdale o transferam in tarta, deasupra gemului.

Restul de aluat de tarta il intindem intr-un strat subtire si-l taiem fasii pe care le asezam pe suprafata tartei in forma de gratar. De asemenea puteti decupa si diferite forme din el, gen inimioare, pe care le asezati pe suprafata tartei.

Coacem tarta la 170 C, timp de circa 50 minute (cuptorul a fost incalzit in prealabil), pana cand tarta capata o culoare usor aurie. Sper sa-i rezistati pana se raceste ????, ca la noi a fost chinuitoare asteptatea ????!

In cazul in care o incercati va astept cu rezultatul final pe “adresa redactiei” 🙂 🙂 sau pe contul de Instagram.

 

Va imbratisez si Va pup!
Mihaela

 

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Bruschete cu avocado si ciuperci


M-am intors intr-o dupa amiaza acasa tare flamanda. Stiam ca nu am nimic preparat acasa, dar am indraznit sa deschid frigiderul pe premiza “gasesc eu ceva sa mananc”. Spre surprinderea mea am gasit cativa avocado, cateva rosii cherry si o caserola de ciuperci. Initial am zis sa imi fac un guacamole simplu (pasta de avocado cu rosii) pe paine si atat, dar ciupercile nu ma lasau in pace !

Ingrediente 6 portii
6 felii de paine
6 catei de usturoi
500 gr. ciuperci champignion
3 avocado
1 lamaie
2- 3 linguri ulei de masline
1 lingurita sos de soia (optional)
1 lingura seminte de susan / floarea-soarelui / dovleac
Asa ca, am incins rapid o tigaie cu putin ulei de floarea-soarelui, am “aruncat” un catel de usturoi zdrobit in ea. Am curatat ciupercile si le-am taiat felii si le-am prajit in tigaie la foc viu/alert. Spre sfarsit puteti adauga o lingurita de susan si putin sos de soia (in cazul in care va place si il aveti in casa).
Feliile de paine le-am prajit in toast. Usturoiul l-am taiat in jumatate si am frecat suprafata panii prajite cu el.
Avocado trebuie sa fie copt/moale. L-am curatat de sambure si coaja, l-am sfaramat/pisat cu ajutorul unei furculite, l-am asezonat cu sare, piper proaspat macinat, ulei de masline si suc de la o lamaie. Pasta obtinuta o intindem pe feliile prajite si unse cu usturoi, iar deasupra aranjam ciupercile preparate.
Nu a durat totul mai mult de 15 minute, in schimb mare petrecere au dat papilele mele gustative dupa asemenea deliciu de bruscheta!!!

Sunt curioasa daca ati incercat vreodata aceasta combinatie si daca v-a placut!
Pana atunci v-am pupat !

Mihaela

Mic dejun si gustari/ Retete

Unt de arahide, cum se poate face in conditii de casa

unt de arahide
     Nici nu m-am gandit vreodata ca acest faimos unt de arahide se face atat de usor in conditii de casa !!! Incercam sa mi-l cumpar in general din surse sigure, sa nu contina zahar, sa nu contina amelioratori si fel de fel de “bazaconii”, la moda acum. Destul de popular peste ocean, untul de arahide a devenit in ultima vreme din ce in ce mai cautat si pe meleagurile noastre. Personal il folosesc dimineata intr-un smoothie, sau uns pe paine si cu fructe de sezon, sau pentru o pauza dulce! Cu ceva timp in urma mi-am cumparat de la un plafar cca 500 gr. arahide crude, premeditat pentru acest scop. Din anumite motive nu le-a mai venit randul si astfel amestecandu-se cu restul de pungi din dulap am uitat efectiv de ele. In schimb in una din diminetile anterioare, le-am gasit si mi-am adus aminte pentru ce scop mi le-am cumparat.
Ingrediente:

arahide crude
miere
sare

Prajim arahidele intr-o tigaie, fara ulei, fara nimic adaugat. Aveti optiunea de a le praji si in cuptor. Instructiuni de prajire cred ca nu aveti nevoie. Aveti grija insa, orice optiune ati alege sa nu le ardeti!

Turnam arahidele usor racite intr-un robot de bucatarie cu putere mare (al meu are 1300 W) si le tocam marunt la o viteza medie. Mixam compozitia.
Dupa un minut de mixare va va rezulta o compoziție sfărâmicioasa. Dupa 3 minute incepe sa devina o compozitie uleioasa, dar inca destul de grunjoasa. Iar peste un timp de mixat continuu veti obtine si untul dorit – cremos.
Este momentul in care adaugam putina sare si miere dupa gust si mai mixam inca un minut.
Il turnam intr-un vas de sticla cu capac si il punem la pastrare in frigider.
Sfat:
Pentru un rezultat optim aveti nevoie de un robot de bucatarie cu o putere mare  (minim 1000 W)
Puteti conserva untul de arahide pana la 2 saptamani in frigider. Nu se recomanda congelarea untului.
Pentru acest tip de unt va recomand rabdare, pentru a obtine un unt “ca la carte”

Hai sa ne auzim numai de bine !

Mihaela N.

 

cum se poate face untul de arahide in conditii de casa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 15 minute

     Nici nu m-am gandit vreodata ca acest faimos unt de arahide se face atat de usor in conditii de casa !!! Incercam sa mi-l cumpar in general din surse sigure, sa nu contina zahar, sa nu contina amelioratori si fel de fel de "bazaconii", la moda acum. Destul de popular peste ocean, untul de arahide a devenit in ultima vreme din ce in ce mai cautat si pe meleagurile noastre. Personal il folosesc dimineata intr-un smoothie, sau uns pe paine si cu fructe de sezon, sau pentru o pauza dulce! Cu ceva timp in urma mi-am cumparat de la un plafar cca 500 gr. arahide crude, premeditat pentru acest scop. Din anumite motive nu le-a mai venit randul si astfel amestecandu-se cu restul de pungi din dulap am uitat efectiv de ele. In schimb in una din diminetile anterioare, le-am gasit si mi-am adus aminte pentru ce scop mi le-am cumparat.

Ingredients

  • Ingrediente:
  • arahide crude
  • miere
  • sare

Instructions

1

Prajim arahidele intr-o tigaie, fara ulei fara nimic adaugat. Aveti optiunea de a le praji si in cuptor. Instructiuni de prajire cred ca nu aveti nevoie. Aveti grija insa, orice optiune ati alege sa nu le ardeti!

2

Turnam arahidele usor racite intr-un robot de bucatarie cu putere mare (al meu are 1300 W) si le tocam marunt la o viteza medie. Mixam compozitia.

3

Dupa un minut de mixare va va rezulta o compoziție sfărâmicioasa. Dupa 3 minute incepe sa devina o compozitie uleioasa, dar inca destul de grunjoasa. Iar peste un timp de mixat continuu veti obtine si untul dorit - cremos. 

4

Este momentul in care adaugam putina sare si miere dupa gust si mai mixam inca un minut.

5

Il turnam intr-un vas de sticla cu capac si il punem la pastrare in frigider.

Notes

Sfat: Pentru un rezultat optim aveti nevoie de un robot de bucatarie cu o putere mare  (minim 1000 W) Puteti conserva untul de arahide pana la 2 saptamani in frigider. Nu se recomanda congelarea untului. Pentru acest tip de unt va recomand rabdare, pentru a obtine un unt "ca la carte"

Feluri principale/ Mic dejun si gustari

Salata mixta cu dovlecei, naut si rosii

 

Chef de o salata altfel? Aromata, parfumata si colorata? S-a facut!! Nu va puteti imagina cate gusturi, cate arome, cate texturi veti simti dintr-odata atunci cand veti gusta aceasta salata! Nu vreau sa va conving, pentru ca si voi cred ca aveti vara aceleasi pofte ca si mine: sa fie ceva lejer, colorat, hranitor si in acelasi timp delicios! Bun, acum ca ne-am lamurit cu poftele sa va spun si ce ingrediente aveti nevoie pentru a o prepara!!

Ingrediente:

250 gr. naut fiert
250 gr. rosii simple sau rosii cherry
2 dovlecei
Salata mixta : rucola, spanac, etc
2 catei de usturoi
4-5 frunze de busuioc
1-2 lingurite de seminte de susan
ulei de masline si sare
Pentru salata mea de astazi am folosit naut clasic, bio, pe care l-am hidratat peste noapte, iar a doua zi i-am schimbat apa si l-am fiert pana bobul se sfarama usor intre degete.
Rosiile le-am taiat bucatale, busuiocul l-am tocat marunt si le-am asezat frumos intr-un bol unde le-am stropit cu ulei de masline. Lasam totul sa se aromatizeze pana pregatim restul ingredientelor pentru salata.
Intr-o tigaie am turnat ulei de masline, am spart cateii de usturoi (pe care i-am curatat in prealabil) si i-am aruncat in tigaie. Am asezat tigaia pe aragaz si am lasat-o acolo la foc mic.
Dovleceii i-am spalat, i-am curatat de coaja (daca doriti) si i-am taiat cubulete. Am adaugat in tigaia de pe foc dovleceii si i-am prajit la foc mediu timp de 5 min cca.
Este momentul sa adaugam si nautul fiert in tigaie! I-am prajit in continuare impreuna cu dovlecelul pentru inca 5 minute cca. Odata trecut timpul necesar prepararii tuturor ingredientelor, am scos tigaia de pe foc si am lasat-o sa se raceasca.
Adaugati rosiile aromatizate peste dovlecei si naut.
Intre timp intr-o tigaie am aruncat 2 lingurite de seminte de susan pe care le-am prajit usor.
Pentru salata finala alegeti un bol incapator! Pe fundul lui asezam salata mixta aleasa , peste care se toarna amestecul din tigaie. Am presarat deasupra seminte de susan si voila salata este gata pentru a fi servita!

Hai sa fie cu multa pofta!!
Sanatate si zile minunate alaturi de cei dragi!

V-am pupat!
Mihaela