Browsing Category

Mic dejun si gustari

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Castane coapte pe sare

Suntem in sezonul  castanelor, deci e cazul sa profitam de aceste delicii tomnatice!

Castanele coapte au un gust usor dulceag, dar si  o aroma specifica pe care eu personal o ador!

Vorbesc despre castanele comestibile , nu despre cele salbatice, care nu sunt bune pentru consum. Pacat ca la noi pe strazi nu  intalnim acei comercianti ambulanti care sa ne indemne la consumul lor acum, in plin sezon.  Si cel mai mare pacat este ca pe tarabe si in super si hipermarketuri gasesti doar castane de provenienta straina si nu cele romanesti. Am auzit ca Baia Mare este una dintre putinele zone,  in care castanii comestibili pot fi gasiti in adevarate paduri, iar baimarenii au chiar si un festival dedicat acestui fruct delicios…  In Bucuresti, eu le cumpar din hipermarket . Stiu ca multi dintre voi fug de prepararea lor in conditii de casa din varii motive.  Eu va propun insa , astazi o modalitate usoara de preparare a acestor castane: coapte pe sare, la tigaie !

  1. Spalam castanele. Cu ajutorul unui cutit  le crestam adanc. Este obligatoriu sa respectam aceasta etapa pentru a nu va trezi cu surprize neplacute. Castanele pot exploda.
  2. Daca doriti castane moi si umede adaugati peste castanele crestate apa fierbinte si lasati-le sa se opareasca minim 15-20 minute. Dar nu este o etapa obligatoriu de respectat.
  3. Intr-o tigaie turnam sare grunjoasa intr-un strat consistent. Asezam castanele pe sare si punem tigaia pe foc acoperind tigaia cu un capac. Coacem castanele la foc mediu timp de 25-30 min cca.  Intoarcem castanele  la jumatatea timpulul pentru a nu le arde. Timpul de coacere depinde mult si de tipul de castane. Sunt unele mai mari care necesita un timp mai lung de coacere.
  4. Odata  coapte , transferati-le intr-un vas cu un prosop umed si inveliti-le . Lasati-le acoperite 5-10 minute. Aceasta procedura va va ajuta sa scoateti mult mai usor coaja de pe castane.

Conservati sarea si folositi-o pentru alte coaceri de castane pe sare.
E simplu, nu? Ce ziceti, le incercati?

N.B.

  • A se consuma de preferat cat sunt calde .
  •  Castanele le puteti pune la hidratat in apa cu vin pentru un gust si mai intens!

Castane comestibile coapte pe sare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 30 minute

Suntem in sezonul  castanelor comestibile, deci e cazul sa profitam de aceste delicii tomnatice! Pacat ca la noi pe strazi nu sunt intalniti acei comercianti ambulanti care sa ne indemne la consumul lor acum, in plin sezon.  Si cel mai mare pacat este ca pe tarabe si in super si hipermarketuri gasesti doar castane de provenienta straina si nu cele romanesti. Am auzit ca Baia Mare este una dintre putinele zone ramase,  in care castanii comestibili pot fi gasiti in adevarate paduri, iar baimarenii au chiar si un festival dedicat acestui fruct delicios...  In Bucuresti, eu le cumpar din hipermarket . Stiu ca multi dintre voi fug de prepararea lor in conditii de casa din varii motive.  Eu va propun insa , astazi o modalitate usoara de preparare a acestor castane, singura conditie este sa va achizitionati  o cantitate mai mare  de sare grunjoasa!

Ingredients

  • Castane
  • sare grunjoasa
  • apa

Instructions

1

Cu ajutorul unui cutit crestam adanc castanele. Este obligatoriu sa respectam aceasta etapa pentru a nu va trezi cu surprize neplacute. Castanele pot exploda.

2

Daca doriti castane moi si umede adaugati peste castanele crestate apa fierbinte si lasati-le sa se opareasca minim 15-20 minute.

3

Intr-o tigaie turnam sare grunjoasa intr-un strat consistent. Asezam castanele pe sare si punem tigaia pe foc acoperind tigaia cu un capac. Coacem castanele la foc mediu timp de 25-30 min cca.  Intoarcem castanele  la jumatatea timpulul pentru a nu le arde. Timpul de coacere depinde mult si de tipul de castane. Sunt unele mai mari care necesita un timp mai lung de coacere.

4

Odata  coapte , transferati-le intr-un vas cu un prosop umed si inveliti-le . Lasati-le acoperite 5-10 minute. Aceasta procedura va va ajuta sa scoateti mult mai usor coaja de pe castane.

Notes

Conservati sarea si folositi-o pentru alte coaceri de castane pe sare. A se consuma de preferat cat sunt calde . Castanele le puteti pune la hidratat in apa cu vin pentru un gust si mai intens!

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Tarta sarata cu dovleac, somon, ciuperci si telemea de capra

Tarta sărata cu dovleac, somon, ciuperci si telemea de capra, este propunerea mea pentru voi astazi.  Avand in vedere succesul ei pe Instagram am zis sa scriu si aici pe blog, reteta detaliata pentru a putea avea un acces mult mai rapid catre prepararea ei.

La baza acestei rețete sta tarta cu ciuperci champignon, parmezan si dovlecei  de la care am deviat putin, eliminand coacerea aluatului de tarta înainte de a adaugă  ingredientele in ea. In plus, am schimbat si produsele/ingredientele din umplutura ei. Piesa de rezistenta a acestei tarte sarate este parmezanul, pe care l-am adăugat la prepararea aluatului de tarta!  Acest ingredient “minune” ajuta la gustul si la fragezimea tartei, si da plusvaloare produsului final!

De ce sa alegeti sa faceti o tarta sarata? Pai e simplu: o puteti lua si/sau da, la pachet, usor, oricarui membru al familiei; o lasati in frigider si aveti oricand mancare disponibila; nu va veti plictisi niciodata de ele pentru ca puteti de fiecare data sa  schimbati ingredientele cu cele care va inspira pe moment cel mai mult. Daca v-am convins, imi puteti trimite si combinatiile voastre de tarte! Sunt sigura ca ma vor surprinde 🙂

Ingrediente:
(1 forma de tarta de 26 cm)

Pentru aluat:
125 gr. unt rece
30 gr. parmezan
250 gr. faina
1 ou
1/2 lingurita sare

Pentru umplutura
50 gr. somon afumat
100 gr. ciuperci champignon
100 gr. dovleac
50 gr. telemea de capra

2 oua
200 ml smantana 12-15% grasime
sare, piper, rozmarin

usturoi si unt pentru calirea legumelor

Pentru aluat, taiati untul rece cubulete si razuiti parmezanul. Puneti intr-un robot de bucatarie toate ingredientele pentru aluat. Alegeti pentru acest procedeu cutitul din accesoriile robotului.  Mixati totul cateva minute, pana cand ingredientele se tranforma in faramituri mai mari. Daca totusi prin absurd nu se leaga, puteti adauga o lingura de apa in compozitie. Transferati pe o masa de lucru faramiturile si framantati rapid pana obtineti un aluat ferm si compact.  Inveliti-l in folie si lasati-l sa se odihneasca in frigider pana pregatim umplutura.

Curatati si spalati  ciupercile.  Incingeti intr-o tigaie untul si caliti la foc mediu ciupercile timp de 3-4 minute. Scoateti ciupercile si adaugati in aceeasi tigaie si dovleacul, care a fost in prealabil curatat de coaja. Caliti-l si pe el la foc mediu cca 5 minute. Reduceti temperatura, adaugati usturoiul si rozmarinul, condimentati dupa gust si apoi luati vasul de pe aragaz.

Scoateti aluatul din frigider si intindeti-l pe o foaie de copt. Grosimea aluatului ar trebui sa fie de 0,5 cm cca. Ungeti forma de tarta cu unt si aranjati aluatul intins in ea.

Distribuiti aleatoriu ingredientele /umplutura: ciupercile, dovleacul, somonul si telemeaua de capra. Turnati deasupra peste acestea un sos format din : oua, smantana si condimentele alese.

Coaceti tarta la 180 C , timp de 35 min cca (cuptorul a fost incalzit in prealabil).
Lasati tarta sa se raceasca inainte de servire.

Pofta buna! Si zile minunate Va doresc!

Mihaela N

Tarta sarata cu dovleac, somon, ciuperci si telemea de capra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 20 minute Cooking Time: 30 minute

Tarta sarata cu dovleac, somon, ciuperci si branza de capra, este propunerea mea pentru voi astazi.  Avand in vedere succesul tartei pe instagram am zis sa scriu aici reteta integrala pentru a  putea avea un acces mult mai rapid catre prepararea ei. La baza acestei retete sta tarta cu ciuperci champignon, parmezan si dovlecei  de la care am deviat putin eliminand coacerea aluatului de tarta inainte de a adauga in ea ingredientele si am schimbat produsele/ingredientele din umplutura tartei. De fapt, vreau sa atrag atentia asupra aluatului de tarta sarata, care are in compozitie  parmezan. Acest ingredient "minune" ajuta la gustul si la fragezimea tartei si da plusvaloare produlsului final! De ce sa alegeti sa faceti o tarta sarata: pai e simplu: o puteti lua si/sau da la pachet usor oricarui membru al familiei, o lasi in frigider si ai oricand mancare disponibila, nu vaveti plictisi niciodata de ele pentru ca puteti de fiecare data sa  schimbati ingrediente cu cele ce va inspira pe moment. Daca v-am convins imi puteti trimite si combinatiile voastre de tarte! Sunt sigura ca ma vor surprinde 🙂

Ingredients

  • Ingrediente:
  • (1 forma de tarta de 26 cm)
  • Pentru aluat:
  • 125 gr.unt rece
  • 30 gr.parmezan
  • 250 gr.faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 50 gr.somon afumat
  • 100 gr. ciuperci champignon
  • 100 gr.dovleac
  • 50 gr.branza de capra
  • 2 oua
  • 200 ml smantana 12-15% grasime
  • sare, piper, rozmarin
  • usturoi si unt pentru calirea legumeleor

Instructions

1

Pentru aluat, taiati untul rece cubulete si razuiti parmezanul. Puneti intr-un robot de bucatarie toate ingredientele pentru aluat. Alegeti pentru acest procedeu cutitul din accesoriile robotului.  Mixati totul cateva minute, pana cand ingredientele se tranforma in faramituri. Transferati pe o masa de lucru faramiturile si framantati rapid pana obtineti un aluat ferm si compact.  Inveliti-l in folie si lasati-l sa se odihneasca pana pregatim umplutura.

2

Curatati si spalati  ciupercile.  Incingeti intr-o tigaie untul si caliti la foc mediu ciupercile timp de 3-4 minute. Scoateti ciupercile si adaugati in aceeasi tigaie si dovleacul, care a fost in prealabil curatat de coaja. Caliti-l si pe el foc mediu cca 5 minute. Reduceti temperatura, adaugati usturoiul si rozmarinul, condimentati dupa gust si apoi luati vasul de pe aragaz.

3

Scoateti aluatul din frigider si intindeti-l pe o foaie de copt. Grosimea aluatului ar trebui sa fie de 05 cm cca. Ungeti forma de tarta cu unt si aranjati aluatul in ea.

4

Distribuiti aleatoriu ingredientele /umplutura: ciupercile, dovleacul, somonul si telemeaua de capra. Turnati deasupra peste aceste ele un sos formati di : oua, smantana si condimentele alese.

5

Coaceti tarta la 180 C , timp de 35 min cca (cuptorul a fost incalzit in prealabil).

6

Lasati tarta sa se raceasca inainte de servire.

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Prajitura simpla cu prune

O prajitura simpla cu prune care se face cat ai zice “toamna”! Usor umeda, dar in acelasi timp aerata, numai buna pentru dimineti de toamna! Ingrediente pe care le gasesti in orice casa, simple, la indemana oricui si cu un proces de preparare, as zice eu , chiar banal. Cred ca pot fi incorporate in aceasta prajitura aproape orice tip de fructe iti doresti, dar in aceasta perioada e pacat sa nu ne rasfatam cu fructele parfumate ale toamnei!

Continue Reading…

Mic dejun si gustari/ Retete

Salata Caprese Calda

Sunt încă cu gândul la vară și la salatele fresh! Nu mă plictisesc niciodată de combinația de roșii și mozzarella proaspată. Salata caprese caldă cu mozzarella este o alternativă la clasica salată, care vine cu un plus de gust al mozzarellei topite și calde, perfectă pentru aceste zile răcoroase de toamnă!

Ingrediente:

300 g Mozzarella „Hochland”
6 felii de pâine
3 roșii de mărime medie
3-4 frunze busuioc proaspăt
1 linguriță de busuioc uscat
sare, piper
ulei de măsline, unt

1.Decupăm cercuri din pâinea feliată cu ajutorul unui pahar, tăiem roșiile și mozzarella în felii de 0,5 cm. Pentru a da o formă rotundă feliei de mozzarella, o puteți decupa cu ajutorul unui pahar.

2.Asezonăm roșiile cu sare și piper. Într-o tigaie încinsă punem 1 lingură de ulei, iar peste așezăm feliile de pâine și le lăsăm să se prăjeasca până devin crocante și aurii.

3.Încălzim cuptorul la 180C, ungem cu unt o formă termorezistentă și aranjam feliile de pâine, mozzarella și roșiile astfel încât pe fiecare felie de pâine să fie așezate alternativ două felii de roșii și două de mozzarella.

4.Băgăm la cuptor pentru circa 10 min până se topește ușor mozzarella.

5.Scoatem din cuptor, stropim cu puțin ulei de măsline, presărăm cu busuioc uscat și decorăm fiecare porție cu frunze de busuioc proaspăt, apoi servim.

Simplu, bun si delicios!

Salata Caprese Calda

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 2 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 15 minute

Sunt încă cu gândul la vară și la salatele fresh! Nu mă plictisesc niciodată de combinația de roșii și mozzarella proaspată. Salata caprese caldă cu mozzarella este o alternativă la clasica salată, care vine cu un plus de gust al mozzarellei topite și calde, perfectă pentru aceste zile răcoroase de toamnă!

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 300 g Mozzarella „Hochland”
  • 6 felii de pâine
  • 3 roșii de mărime medie
  • 3-4 frunze busuioc proaspăt
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare, piper
  • ulei de măsline, unt

Instructions

1

1.Decupăm cercuri din pâinea feliată cu ajutorul unui pahar, tăiem roșiile și mozzarella în felii de 0,5 cm. Pentru a da o formă rotundă feliei de mozzarella, o puteți decupa cu ajutorul unui pahar.

2

2.Asezonăm roșiile cu sare și piper. Într-o tigaie încinsă punem 1 lingură de ulei, iar peste așezăm feliile de pâine și le lăsăm să se prăjeasca până devin crocante și aurii.

3

3.Încălzim cuptorul la 180C, ungem cu unt o formă termorezistentă și aranjam feliile de pâine, mozzarella și roșiile astfel încât pe fiecare felie de pâine să fie așezate alternativ două felii de roșii și două de mozzarella.

4

4.Băgăm la cuptor pentru circa 10 min până se topește ușor mozzarella.

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Galette cu piersici si coacaze

Galette este un desert ce se prepara foarte repede si usor. Desertul isi are originea undeva in Franta si este compus dintr-o baza de aluat de tarta si umplutura din fructe.  In aceasta perioada avem parte din plin de fructe variate, parfumare si delicioase, deci nu va va fi greu sa va alegeti fructele perfecte si preferate. Eu am ales piersicile pentru parfumul si dulceata lor, iar deasupra am mai “aruncat” cateva coacaze congelate pentru a-i da acel gust dulce acrisor preferat de mine.  Cu aspect rustic, usor crocant, cu interiorul moale si parfumat, cu acest Galette cu piersici si coacaze , veti cuceri orice om de pe planeta asta indiferent cat de mofturos nu ar fi :)! Si mai e un moment cand puteti sa profitati de acest desert din plin, cand adunati diverse fructe si nu reusiti sa le mancati. Si pentru ca riscul de a se strica este foarte mare le “aruncati-le “intr-o galleta si gata!! Pam-pam si veti aveti  rapid si usor  un desert delicios!!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Cea mai simpla reteta de waffles, fara cantar

Waffles – pernute moi si delicioase! Cine poate sa le reziste? La mic dejun cu mult gem sau crema de ciocolata, sau pentru o gustare cu o lingura plina de inghetata, sau pur si simplu presarate cu zahar pudra deasupra!Singura conditie importanta de realizare a lor sa aveti aparatul special ce le da forma specifica. Am mai testat retete de waffles, una chiar am postat-o aici pe blog. Dar am descoperit o noua reteta  si mai simpla in acest weekend, la fel de delicioasa si mult mai usor de preparat si am zis ca neaparat trebuie sa o impartasec cu voi! Si sa va zic si de partea cea mai frumoasa a acestei retete, ca nici NU aveti nevoie de cantar!

Ingrediente:

un pahar (250 ml) de chefir/ lapte batut / iaurt
un ou
2 linguri de unt topit
o lingurita de esenta de vanilie
un pahar de faina
2 linguri de zahar (optional)
1/4 lingurita de sare
o lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat

  1. Hai sa va arat cat de simplu se prepara aceste waffle! Amestecati chefirul cu oul, untul topit si esenta de vanilie pana la omogenizare. Daca optati sa le faceti dulci uniti in compozitie si zaharul.
  2. Intr-un alt vas cerneti faina peste care puneti si restul de ingrediente uscate : sarea, paraful de copt si bicarbonatul.
  3. Turnati compozitia lichida in cea uscata. Cu ajutorul unui tel incorporati ingredientele pana veti obtine un aluat usor lichid de consistenta unei smatani groase.
  4. Incingem aparatul de vafe si turnam cate o lingura generoasa in el.
  5. Se coc pana obtinem acea subrafata usor aurie pe ambele parti.

Cam atat ati avut de facut, nimic mai mult :)! Sa va apucati sa le si mancati, nu le lasati sa se raceasca prea tare!!

Eu ma opresc aici, pe voi va astept cu impresii la adresa redactiei  sau pe instagram cu poze!!
O zi minunata sa aveti!
Mihaela N.

Cea mai simpla reteta de waffles, fara cantar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 30 minute

Waffles - pernute moi si delicioase! Cine poate sa le reziste? La mic dejun cu mult gem sau crema de ciocolata, sau pentru o gustare cu o lingura plina de inghetata, sau pur si simplu presarate cu zahar pudra deasupra!Singura conditie importanta de realizare a lor sa aveti aparatul special ce le da forma lor specifica. Am mai testat retete de waffles, una chiar am postat-o aici pe blog. Dar am descoperit o noua reteta simpla in acest weekend la fel de delicioasa si mult mai usor de preparat si am zis ca neaparat trebuie sa o impartasec cu voi! Si sa va zic si de partea cea mai frumoasa a acestei retete, ca nici NU aveti nevoie de cantar!

Ingredients

  • Ingrediente:
  • un pahar (250 ml) de chefir/ lapte batut / iaurt
  • un ou
  • 2 linguri de unt topit
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • un pahar de faina
  • 2 linguri de zahar (optional)
  • 1/4 lingurita de sare
  • o lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Instructions

1

Hai sa va arat cat de simplu se prepara aceste waffle! Amestecati chefirul cu oul, untul topit si esenta de vanilie pana la omogenizare. Daca optati sa le faceti dulci uniti in compozitie si zaharul.

2

Intr-un alt vas cerneti faina peste care puneti si restul de ingrediente uscate : sarea, paraful de copt si bicarbonatul.

3

Turnati compozitia lichida in cea uscata. Cu ajutorul unui tel incorporati ingredientele pana veti obtine un aluat usor lichid de consistenta unei smatani groase.

4

Incingem aparatul de vafe si turnam cate o lingura generoasa in el.

5

Se coc pana obtinem acea subrafata usor aurie pe ambele parti.

 

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete de suflet

Clatite subtiri

Clatite dulci sau sarate? Cu aceasta reteta de baza le puteti face pe ambele! O perioada buna am facut clatitele “la ochi”. Nu aveam cantitati predefinite. Stiam cum trebuie sa-mi arate consistenta finala si imi combinam ingredientele pana sa arate bine compozitia. Faceam cu mama cand eram mica sute de clatite de sarbatori, fara cantar, fara nimic, deci compozitia finala pentru clatite pentru mine era “un fleac” :). Cand am inceput sa fac clatite mai des (adica in fiecare sambata – cine ma urmareste pe Instagram stie) au inceput sa vina si cererile pentru retetele exacte. Asa ca am trecut la treaba si la un moment dat am si “livrat” cantitatile pentru doritori :). Cine nu stie ce se intampla pe Instagram, va povestesc imediat : in toate sambetele in care suntem acasa facem CLATITE! Cred ca deja am minim 2 ani de cand ne tinem de traditie, iar colectia mea de clatite prezentabile si aratoase s-a marit si o gasiti toata pe contul meu de Instagram pe care va invit sa-l urmariti.
Vreau sa va povestesc si de unde a pornit aceasta asa zisa traditie. Baiatul meu cel mai mare este innebunit dupa clatite, insa eu nu le faceam prea des in casa. Cand ieseam la restaurante ce credeti ca isi comanda la desert? Clatite evident! Si nu prea reusea sa se opreasca la o portie, mai voia inca una si inca una…. Luati in calcul ca o portie  (2 clatite/portie) de clatite este minim 12-15 lei , deci gaura in buget se facea imediat. In acel moment i-am promis ca de banii astea ii voi face dublul portiilor sau chiar mai mult daca se opreste. Si uite asa a inceput traditia noastra de sambata cu clatitele si inca continua pana azi!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua: un desert primavaratic, fresh si rafinat, simplu si rapid de preparat, nu necesita coacere, cu un gust delicat care va va cuceri de la prima lingurita. Pentru cei care evita tiramisu-ul clasic, din cauza oualor crude, acum chiar pot manca si savura acest desert cu incredere.
De data asta am inlocuit clasicile Savoiardi cu biscuitii Pavesini. I-am primit de Paste si “le-am pus gand rau” inca din momentul in care am pus mana pe ei. Dar in lipsa lor va puteti baza tot pe Savoiardi, pe care ii gasiti in orice supermarket. Mai are un avantaj acest desert : necesita putine ingrediente si e prezentabil, astfel incat oricand vrei sa impresionezi pe cineva, o vei face cu siguranta! Pentru varianta clasica inlocuiti stratul de capsuni cu cacao pudra!

 

Ingrediente 4 portii:

30 biscuiti Pavesini cca , care pot fi inlocuite cu Savoiardi
250 gr. de smantana pentru frisca
200 gr.de mascarpone
50 gr de zahar
100 gr de capsuni
Pentru sosul de capsuni
100 gr. de capsuni
sucul de la o lamaie
o lingura de zahar
esenta de vanilie
  1. Preparam sosul de capsuni. Spalam capsunile bine, le curatam de codite, le taiem in patru. Le transferam intr-un vas curat peste care turnam zeama de la o lamaie, o lingura de zahar si un strop de esenta de vanilie. Cu ajutorul unui mixer vertical transformam totul intr-un sos de capsuni. Lasam sosul obtinut deoparte, iar cat timp ne vom ocupa de crema, sosul va lasa si mai multa zeama. N.B. Sucul de lamaie sa-l adaugati treptat pentru a va doza gustul de acru.
  2. Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana devine spuma.
  3. Separat intr-un alt vas cu ajutorul unui mixer, amestecam mascarponele bine pana la o usoara aerare a cremei.
  4. Adaugam peste mascarpone frisca spuma. Incorporam bine cele doua ingrediente, vom obtine o crema densa, dar aerata.
  5. Restul de capsuni, le spalam, le curatam si le taiem cubulete cat mai mici pentru a le putea adauga intre straturile desertului.
  6. A venit si partea asamblarii.  Pe fundul paharului punem un strat de crema. Biscuitii Pavesini ii rupem in doua si ii insiropam in sosul de capsuni. Peste biscuitii insiropati distribuiti si cateva bucatele de capsuni. Repetam procesul de asamblare: crema, insiropare, aranjare si bucati de capsuni. Ultimul strat va fi de crema peste care distribuim o cantitate mai generoasa de capsuni taiate.
N.B. Pentru ornarea desertului am folosit capsunile in starea lor naturala, dar pentru un plus de dulce  puteti sa le mai adaugati putin zahar.
Pastrati la frigider acest desert pentru minim 2 ore, inainte de a fi servit.

V-am zis eu ca se prepara rapid !

Hai sa aveti pofta!

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 20 minute

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua: un desert primavaratic, fresh si rafinat, simplu si rapid de preparat, nu necesita coacere, cu un gust delicat care va va cuceri de la prima lingurita. Pentru cei care evita tiramisu-ul clasic, din cauza oualor crude, acum chiar pot manca si savura acest desert cu incredere. De data asta am inlocuit clasicile Savoiardi cu biscuitii Pavesini. I-am primit de Paste si "le-am pus gand rau" inca din momentul in care am pus mana pe ei. Dar in lipsa lor va puteti baza tot pe Savoiardi, pe care ii gasiti in orice supermarket. Mai are un avantaj acest desert : necesita putine ingrediente si e prezentabil, astfel incat oricand vrei sa impresionezi pe cineva, o vei face cu siguranta! Pentru varianta clasica inlocuiti stratul de capsuni cu cacao pudra!

Ingredients

  • Ingrediente 4 portii:
  • 30 biscuiti Pavesini cca , care pot fi inlocuite cu Savoiardi
  • 250 gr. de smantana pentru frisca
  • 200 gr.de mascarpone
  • 50 gr de zahar
  • 100 gr de capsuni
  • Pentru sosul de capsuni
  • 100 gr. de capsuni
  • sucul de la o lamaie
  • o lingura de zahar
  • esenta de vanilie

Instructions

1

Preparam sosul de capsuni. Spalam capsunile bine, le curatam de codite, le taiem in patru. Le transferam intr-un vas curat peste care turnam zeama de la o lamaie, o lingura de zahar si un strop de esenta de vanilie. Cu ajutorul unui mixer vertical transformam totul intr-un sos de capsuni. Lasam sosul obtinut deoparte, iar cat timp ne vom ocupa de crema, sosul va lasa si mai multa zeama. N.B. Sucul de lamaie sa-l adaugati treptat pentru a va doza gustul de acru.

2

Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana devine spuma.

3

Separat intr-un alt vas cu ajutorul unui mixer, amestecam mascarponele bine pana la o usoara aerare a cremei.

4

Adaugam peste mascarpone frisca spuma. Incorporam bine cele doua ingrediente, vom obtine o crema densa, dar aerata.

5

Restul de capsuni, le spalam, le curatam si le taiem cubulete cat mai mici pentru a le putea adauga intre straturile desertului.

6

A venit si partea asamblarii.  Pe fundul paharului punem un strat de crema. Biscuitii Pavesini ii rupem in doua si ii insiropam in sosul de capsuni. Peste biscuitii insiropati distribuiti si cateva bucatele de capsuni. Repetam procesul de asamblare: crema, insiropare, aranjare si bucati de capsuni. Ultimul strat va fi de crema peste care distribuim o cantitate mai generoasa de capsuni taiate.

Mic dejun si gustari/ Retete

Tarta frageda cu branza si spanac

    Aveti persoane in familie sau cunostinte care nu accepta “verdele” din mancaruri? Tarta cu branza cu spanac, cucereste orice mofturos, parol!
Vorbesc din proprie experienta si stiu ca si pe cel mai reticent om in ceea ce priveste verdeata din mancaruri, cu acest tip de tarta, garantat il vei atrage in tabara adversa fara prea mult efort. Spanacul din tarta de azi poate fi inlocuit cu urzici, stevie, etc in cantitati mai mari sau mai mici, in functie de gustul fiecaruia. Bonus la aceasta tarta aveti un super fraged aluat care se imbina perfect cu umplutura!

Hai la treaba!

Ingrediente:

Pentru aluat :
250 gr.faina
130 gr.unt
2 linguri de ulei
apa rece (aproximativ 50 gr apa) pentru a obtine un aluat moale si nelipicios (dar atentie adaugati putin cate putin)
sare

Pentru umplutura:
400 gr. branza de vaci
2 oua
300 gr. spanac proaspat (aproximativ)
sare
parmezan

1. Se prepara aluatul amestecand ingredientele mai sus mentionate. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider aproximativ 40 min.2. Intre timp pregatim umplutura. Daca aveti spanac verde atunci curatati-l si spalati-l bine si puneti-l la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a imuiat il scurgeti de apa si il lasati la scurs cam inca 20 min. Tocati spanacul cat de mic puteti ca sa se poata incorpora bine in branza .

3. De asemenea puteti opta si pentru spanac congelat. Il topiti intr-o tigaie lasand sa se scurga aproape tot lichidul si dupa ce s-a racit il adaugati peste branza amestecata in prealabil cu ou si cu parmezan. Nu uitati sa adaugati sare dupa gust.

4. Dupa ce au trecut cel putin 40 de minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua. O parte, usor mai mare, o folosim pentru baza, iar cealalata mai mica pentru a acoperi tarta sau sa o ornati cu diferite figurine din aluat, asa cum am facut si eu.

5. Intindem aluatul pentru baza ajutandu-ne de faina. Il punem in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt (nu uitati alternativa pentru hartie este untul tapetat cu faina) si adaugam umplutura. Deasupra distribuim formele de inimioare, decupate din aluatul ramas sau puteti crea un grilaj cu care sa acoperiti tarta.

6. Tarta se tine la cuptor aproximativ 30 de minute cca la 180 grade.

Cam atat, simplu, gustos si sanatos! Pam-Pam!

Pofta mare!
V-am pupat,

Mihaela N

 

Tarta frageda cu branza si spanac

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 30 minute Cooking Time: 20 minute

    Aveti persoane in familie sau cunostinte care nu accepta "verdele" din mancaruri? Tarta cu branza cu spanac, cucereste orice mofturos, parol! Vorbesc din proprie experienta si stiu ca si pe cel mai reticent om in ceea ce priveste verdeata din mancaruri, cu acest tip de tarta, garantat il vei atrage in tabara adversa fara prea mult efort. Spanacul din tarta de azi poate fi inlocuit cu urzici, stevie, etc in cantitati mai mari sau mai mici, in functie de gustul fiecaruia. Bonus la aceasta tarta aveti un super fraged aluat care se imbina perfect cu umplutura!

Ingredients

  • Pentru aluat : 
  • 250 gr.faina
  • 130 gr.unt
  • 2 linguri de ulei
  • apa rece (aproximativ 50 gr apa) pentru a obtine un aluat moale si nelipicios (dar atentie adaugati putin cate putin)
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr. branza de vaci
  • 2 oua
  • 300 gr. spanac proaspat (aproximativ)
  • sare
  • parmezan

Instructions

1

1. Se prepara aluatul amestecand ingredientele mai sus mentionate. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider aproximativ 40 min.

2

2. Intre timp pregatim umplutura. Daca aveti spanac verde atunci curatati-l si spalati-l bine si puneti-l la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a imuiat il scurgeti de apa si il lasati la scurs cam inca 20 min. Tocati spanacul cat de mic puteti ca sa se poata incorpora bine in branza .

3

3. De asemenea puteti opta si pentru spanac congelat. Il topiti intr-o tigaie lasand sa se scurga aproape tot lichidul si dupa ce s-a racit il adaugati peste branza amestecata in prealabil cu ou si cu parmezan. Nu uitati sa adaugati sare dupa gust.

4

4. Dupa ce au trecut cel putin 40 de minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua. O parte, usor mai mare, o folosim pentru baza, iar cealalata mai mica pentru a acoperi tarta sau sa o ornati cu diferite figurine din aluat, asa cum am facut si eu.

5

5. Intindem aluatul pentru baza ajutandu-ne de faina. Il punem in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt (nu uitati alternativa pentru hartie este untul tapetat cu faina) si adaugam umplutura. Deasupra distribuim formele de inimioare, decupate din aluatul ramas sau puteti crea un grilaj cu care sa acoperiti tarta.

6

6. Tarta se tine la cuptor aproximativ 30 de minute cca la 180 grade.

Mic dejun si gustari/ Retete

Tort Testoasa

    Denumirea tortului vine de la aspectul de carapace al unei broaste testoase :)! Da, suna cam ciudat, dar nu denumirea conteaza, ci gustul, nu-i asa? Sa va spun ca este cel mai simplu si banal tort, ever? Sa va mai zic ca aveti nevoie de doar 5 ingrediente de baza pentru a-l face? Sa va mai zic ca pentru prepararea lui aveti nevoie de doar cca o ora, cap-coada ? Are rost sa va mai zic ceva? Are si o poveste acest tort mirific! E un tort pe care il mancam la prietena mea cea mai bună pe vremea cand invatam la Colegiul de Medicina (Liceul Sanitar). Mama prietenei mele (Angela – actuala mea fina) ma rasfata  cu acest tort ori de cate ori mergeam in vizita la ea. Recent am dat peste pozele tortului pe un cont rusesc de Instagram si instant am derulat inapoi timpul. Am fost atat de surprinsa ca are ingrediente putine, ca se face intr-un timp scurt, incat am decis sa trec la treaba imediat. Nu vreau sa va mai zic ca o sa va surprinda cu un un gust inedit. Este un tort perfect si simplu pentru momente de rasfat, alaturi de un ceai sau cafea, oricare le-ati alege :)!
Ingrediente:
3 oua
180 gr. zahar
1 lingurita praf de copt sau 1/2 lingurita de bicarbonat

200 gr. – 220 gr de faina

1 lingurita esenta de vanilie

un praf de sare
Pentru crema:
400 ml smantana  pentru frisca 30%- 35% grasime
50 gr.de zahar
 
Pentru decor 
ciocolata neagra
fructele preferate (optional)
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
Amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitia lichida. Mixam pana la incorporarea totala. Pentru aroma adaugam in compozitie si o lingurita de esenta de vanilie.
Acum ca avem compozitia gata, o turnam intr-un posh si o distribuim pe tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. Daca nu aveti posh, puteti folosi si o lingura cu ajutorul careia sa repartizam cantitati egale din aluat in tava. Nu e necesar sa va rezulte perfect rotunde sau sa fie toate de aceeasi dimensiune.
Coacem mini-blaturile in cuptorul incalzit in prealabil circa 10 minute, pana prind o culoare usor aurie.
Cu ajutorul unui mixer batem spuma, smantana cu zaharul.
Pentru asamblarea tortului aveti nevoie de o tava /farfurie cu marginile ridicate.
Inmuiem fiecare biscuite in frisca batuta si le punem pe platou unul cate unul. Crestem straturile in forma de munte. Daca doriti intre straturi puteti adauga si fructe. Tortul il bagam la frigider pentru minim 4 ore.
Inainte de servire presaram ciocolata rasa peste el si fructele preferate. Alaturi de un ceai sau o cafea, acest tort este o nebunie! Hai spor la treaba!!

Pofta buna!!

Mihaela N