Browsing Category

Desert

Desert/ Retete

Tarta pufoasa cu crema de iaurt si smochine proaspete

Cand m-am intors saptamana trecuta din Delta am venit cu smochine! Smochine coapte, dulci, dulci si foarte gustoase! Dupa ce mi-am umplut o punga cu aceste fructe delicioase, eram fericita, ca un copilas mic, care si-a umplut buzunarele cu bomboane. Mi le-am cules singurica din copac in Mahmudia, judetul Tulcea unde ne-am petrecut un weekend de vis in Delta Dunarii, zona Sf.Gheorghe. Recunosc ca am fost placut surprinsa sa gasesc la sfarsitul lunii septembrie, la noi in Romania, smochine coapte si atat de dulci. Ajunsa acasa, am mancat cu pofta din ele, am impartit o parte din ele , dar cu cele ramase am facut aceasta tarta pufoasa cu crema de iaurt si smochine proaspete!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Prajitura simpla cu prune

O prajitura simpla cu prune care se face cat ai zice “toamna”! Usor umeda, dar in acelasi timp aerata, numai buna pentru dimineti de toamna! Ingrediente pe care le gasesti in orice casa, simple, la indemana oricui si cu un proces de preparare, as zice eu , chiar banal. Cred ca pot fi incorporate in aceasta prajitura aproape orice tip de fructe iti doresti, dar in aceasta perioada e pacat sa nu ne rasfatam cu fructele parfumate ale toamnei!

Continue Reading…

Desert/ Retete

Biscuiti cu dovleac si fulgi de ciocolata

           Stiu, suna ciudat: biscuiti cu dovleac, dar nu o sa va dezamagesc, promit! Personal, am folosit dovleacul pana acum in doua retete si cam atat: la placinte si in supe creme. Mie mi-ar placea sa-l folosesc in mai multe retete, dar nu prea am cu cine discuta si negocia in casa :). Si totusi am reusit sa-i “pacalesc” si sa adaug la lista scurta de retete si acesti biscuiti cu dovleac si fulgi de ciocolata! Cu ei, puteti si voi “pacali” lejer pe cei mofturosi, ceea ce am facut si eu evident (dar acest secret ramane intre noi  :))! Nici nu-si vor da seama ca in compozitia lor exista dovleac, iar fulgii de ciocolata “iti fura ochii” imediat si te duc cu gandul la acei biscuiti americani  deliciosi , dar nu atat de sanatosi,  pe care ii stim cu totii :).  Este o idee buna si inedita si  zic ca merita incercata! In plus nu uitati de toate proprietatile dovleacului, pe care nu are rost sa vi le insir aici si de care ar trebui sa profitam acum ca e sezonul lor!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Galette cu piersici si coacaze

Galette este un desert ce se prepara foarte repede si usor. Desertul isi are originea undeva in Franta si este compus dintr-o baza de aluat de tarta si umplutura din fructe.  In aceasta perioada avem parte din plin de fructe variate, parfumare si delicioase, deci nu va va fi greu sa va alegeti fructele perfecte si preferate. Eu am ales piersicile pentru parfumul si dulceata lor, iar deasupra am mai “aruncat” cateva coacaze congelate pentru a-i da acel gust dulce acrisor preferat de mine.  Cu aspect rustic, usor crocant, cu interiorul moale si parfumat, cu acest Galette cu piersici si coacaze , veti cuceri orice om de pe planeta asta indiferent cat de mofturos nu ar fi :)! Si mai e un moment cand puteti sa profitati de acest desert din plin, cand adunati diverse fructe si nu reusiti sa le mancati. Si pentru ca riscul de a se strica este foarte mare le “aruncati-le “intr-o galleta si gata!! Pam-pam si veti aveti  rapid si usor  un desert delicios!!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Cea mai simpla reteta de waffles, fara cantar

Waffles – pernute moi si delicioase! Cine poate sa le reziste? La mic dejun cu mult gem sau crema de ciocolata, sau pentru o gustare cu o lingura plina de inghetata, sau pur si simplu presarate cu zahar pudra deasupra!Singura conditie importanta de realizare a lor sa aveti aparatul special ce le da forma specifica. Am mai testat retete de waffles, una chiar am postat-o aici pe blog. Dar am descoperit o noua reteta  si mai simpla in acest weekend, la fel de delicioasa si mult mai usor de preparat si am zis ca neaparat trebuie sa o impartasec cu voi! Si sa va zic si de partea cea mai frumoasa a acestei retete, ca nici NU aveti nevoie de cantar!

Ingrediente:

un pahar (250 ml) de chefir/ lapte batut / iaurt
un ou
2 linguri de unt topit
o lingurita de esenta de vanilie
un pahar de faina
2 linguri de zahar (optional)
1/4 lingurita de sare
o lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat

  1. Hai sa va arat cat de simplu se prepara aceste waffle! Amestecati chefirul cu oul, untul topit si esenta de vanilie pana la omogenizare. Daca optati sa le faceti dulci uniti in compozitie si zaharul.
  2. Intr-un alt vas cerneti faina peste care puneti si restul de ingrediente uscate : sarea, paraful de copt si bicarbonatul.
  3. Turnati compozitia lichida in cea uscata. Cu ajutorul unui tel incorporati ingredientele pana veti obtine un aluat usor lichid de consistenta unei smatani groase.
  4. Incingem aparatul de vafe si turnam cate o lingura generoasa in el.
  5. Se coc pana obtinem acea subrafata usor aurie pe ambele parti.

Cam atat ati avut de facut, nimic mai mult :)! Sa va apucati sa le si mancati, nu le lasati sa se raceasca prea tare!!

Eu ma opresc aici, pe voi va astept cu impresii la adresa redactiei  sau pe instagram cu poze!!
O zi minunata sa aveti!
Mihaela N.

Cea mai simpla reteta de waffles, fara cantar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 30 minute

Waffles - pernute moi si delicioase! Cine poate sa le reziste? La mic dejun cu mult gem sau crema de ciocolata, sau pentru o gustare cu o lingura plina de inghetata, sau pur si simplu presarate cu zahar pudra deasupra!Singura conditie importanta de realizare a lor sa aveti aparatul special ce le da forma lor specifica. Am mai testat retete de waffles, una chiar am postat-o aici pe blog. Dar am descoperit o noua reteta simpla in acest weekend la fel de delicioasa si mult mai usor de preparat si am zis ca neaparat trebuie sa o impartasec cu voi! Si sa va zic si de partea cea mai frumoasa a acestei retete, ca nici NU aveti nevoie de cantar!

Ingredients

  • Ingrediente:
  • un pahar (250 ml) de chefir/ lapte batut / iaurt
  • un ou
  • 2 linguri de unt topit
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • un pahar de faina
  • 2 linguri de zahar (optional)
  • 1/4 lingurita de sare
  • o lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Instructions

1

Hai sa va arat cat de simplu se prepara aceste waffle! Amestecati chefirul cu oul, untul topit si esenta de vanilie pana la omogenizare. Daca optati sa le faceti dulci uniti in compozitie si zaharul.

2

Intr-un alt vas cerneti faina peste care puneti si restul de ingrediente uscate : sarea, paraful de copt si bicarbonatul.

3

Turnati compozitia lichida in cea uscata. Cu ajutorul unui tel incorporati ingredientele pana veti obtine un aluat usor lichid de consistenta unei smatani groase.

4

Incingem aparatul de vafe si turnam cate o lingura generoasa in el.

5

Se coc pana obtinem acea subrafata usor aurie pe ambele parti.

 

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete de suflet

Clatite subtiri

Clatite dulci sau sarate? Cu aceasta reteta de baza le puteti face pe ambele! O perioada buna am facut clatitele “la ochi”. Nu aveam cantitati predefinite. Stiam cum trebuie sa-mi arate consistenta finala si imi combinam ingredientele pana sa arate bine compozitia. Faceam cu mama cand eram mica sute de clatite de sarbatori, fara cantar, fara nimic, deci compozitia finala pentru clatite pentru mine era “un fleac” :). Cand am inceput sa fac clatite mai des (adica in fiecare sambata – cine ma urmareste pe Instagram stie) au inceput sa vina si cererile pentru retetele exacte. Asa ca am trecut la treaba si la un moment dat am si “livrat” cantitatile pentru doritori :). Cine nu stie ce se intampla pe Instagram, va povestesc imediat : in toate sambetele in care suntem acasa facem CLATITE! Cred ca deja am minim 2 ani de cand ne tinem de traditie, iar colectia mea de clatite prezentabile si aratoase s-a marit si o gasiti toata pe contul meu de Instagram pe care va invit sa-l urmariti.
Vreau sa va povestesc si de unde a pornit aceasta asa zisa traditie. Baiatul meu cel mai mare este innebunit dupa clatite, insa eu nu le faceam prea des in casa. Cand ieseam la restaurante ce credeti ca isi comanda la desert? Clatite evident! Si nu prea reusea sa se opreasca la o portie, mai voia inca una si inca una…. Luati in calcul ca o portie  (2 clatite/portie) de clatite este minim 12-15 lei , deci gaura in buget se facea imediat. In acel moment i-am promis ca de banii astea ii voi face dublul portiilor sau chiar mai mult daca se opreste. Si uite asa a inceput traditia noastra de sambata cu clatitele si inca continua pana azi!

Continue Reading…

Desert/ Retete/ Retete de suflet

Prajitura pufoasa cu caise, simpla si gustoasa

Am multe retete pe Instagram, pe care din pacate nu mai reusesc sa le scriu si aici… Am realizat ca am ignorat putin blogul meu, dar mi-am propus sa revin si aici cu noi retete. Asa ca in urmatoarea perioada vor urma postari noi, in general postate pe retelele de socializare in ultima perioada. Astazi va las o reteta super usoara a unei prajituri super pufoase si gustoase si cu caise, fiind in sezonul lor :). Asa cum v-am obisnuit nu o sa va tin prea mult in bucatarie, iar familia/prietenii vor ramane super incantati de rezultatul final! Prajitura pufoasa cu caise sa fie!!

Ingrediente:

200 gr.de faina 00
80 ml.ulei floarea soarelui
2 oua
50 ml.iaurt slab sau lapte batut
6-8 caise coapte si dulci
100 – 120 gr. de zahar
o lingurita de esenta de vanilie
2 lingurite de praf de copt

  1. Primul pas pentru a face prajitura pufoasa cu caise este sa bateti ouale cu zaharul, atat cat sa-l distribuiti in compozitie.
  2. Adaugati uleiul, iaurtul si esenta de vanilie omogenizand lichidul rezultat.
  3. Completati si cu ingredientele uscate: faina si praful de copt.
  4. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 23 cm diametru, pe care sa o tapetati cu hartie de copt inainte.
  5. Aranjati jumatatile de caise pe suprafata aluatului. E important sa alegeti caise coapte si dulci. Daca sunt mai putin dulci, presarati pe suprafata lor putin zahar.
  6. Coaceti prajitura la o temperatura de 180 grade, timp de 30-35 min cca. Aplicati testul scobitorii inainte de a o scoate din cuptor.

Tzac-pac, prajitura este gata! Sa stiti ca si acum cand va scriu acest text imi ploua in gura! O sa-mi multumiti pentru reteta, la cat de mult o sa va placa, parol !

Ne vedem si pe Instagram, da?
V-am pupat!!
Spor in toate sa aveti!!
Mihaela N

Prajitura pufoasa cu caise

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 40 minute Cooking Time: 5 minute

Am multe retete pe Instagram, pe care din pacate nu mai reusesc sa le scriu si aici... Am realizat ca am ignorat putin blogul meu, dar mi-am propus sa revin si aici cu noi retete. Asa ca in urmatoarea perioada vor urma postari noi, in general postate pe retelele de socializare in ultima perioada. Astazi va las o reteta super usoara a unei prajituri super pufoase si gustoase si cu caise, fiind in sezonul lor :). Asa cum v-am obisnuit nu o sa va tin prea mult in bucatarie, iar familia/prietenii vor ramane super incantati de rezultatul final!

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 200 gr.de faina 00
  • 80 ml.ulei floarea soarelui
  • 2 oua
  • 50 ml.iaurt slab sau lapte batut
  • 6-8 caise coapte si dulci
  • 100 - 120 gr. de zahar
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 2 lingurite de praf de copt

Instructions

1

1. Pentru inceput trebuie sa bateti ouale cu zaharul, atat cat sa-l distribuiti in compozitie.

2

2. Adaugati uleiul, iaurtul si esenta de vanilie omogenizand lichidul rezultat.

3

3. Completati si cu ingredientele uscate: faina si praful de copt.

4

4. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 23 cm diametru, pe care sa o tapetati cu hartie de copt inainte.

5

5. Aranjati jumatatile de caise pe suprafata aluatului. E important sa alegeti caise coapte si dulci. Daca sunt mai putin dulci, presarati pe suprafata lor putin zahar.

6

6. Coaceti prajitura la o temperatura de 180 grade, timp de 30-35 min cca. Aplicati testul scobitorii inainte de a o scoate din cuptor.

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua: un desert primavaratic, fresh si rafinat, simplu si rapid de preparat, nu necesita coacere, cu un gust delicat care va va cuceri de la prima lingurita. Pentru cei care evita tiramisu-ul clasic, din cauza oualor crude, acum chiar pot manca si savura acest desert cu incredere.
De data asta am inlocuit clasicile Savoiardi cu biscuitii Pavesini. I-am primit de Paste si “le-am pus gand rau” inca din momentul in care am pus mana pe ei. Dar in lipsa lor va puteti baza tot pe Savoiardi, pe care ii gasiti in orice supermarket. Mai are un avantaj acest desert : necesita putine ingrediente si e prezentabil, astfel incat oricand vrei sa impresionezi pe cineva, o vei face cu siguranta! Pentru varianta clasica inlocuiti stratul de capsuni cu cacao pudra!

 

Ingrediente 4 portii:

30 biscuiti Pavesini cca , care pot fi inlocuite cu Savoiardi
250 gr. de smantana pentru frisca
200 gr.de mascarpone
50 gr de zahar
100 gr de capsuni
Pentru sosul de capsuni
100 gr. de capsuni
sucul de la o lamaie
o lingura de zahar
esenta de vanilie
  1. Preparam sosul de capsuni. Spalam capsunile bine, le curatam de codite, le taiem in patru. Le transferam intr-un vas curat peste care turnam zeama de la o lamaie, o lingura de zahar si un strop de esenta de vanilie. Cu ajutorul unui mixer vertical transformam totul intr-un sos de capsuni. Lasam sosul obtinut deoparte, iar cat timp ne vom ocupa de crema, sosul va lasa si mai multa zeama. N.B. Sucul de lamaie sa-l adaugati treptat pentru a va doza gustul de acru.
  2. Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana devine spuma.
  3. Separat intr-un alt vas cu ajutorul unui mixer, amestecam mascarponele bine pana la o usoara aerare a cremei.
  4. Adaugam peste mascarpone frisca spuma. Incorporam bine cele doua ingrediente, vom obtine o crema densa, dar aerata.
  5. Restul de capsuni, le spalam, le curatam si le taiem cubulete cat mai mici pentru a le putea adauga intre straturile desertului.
  6. A venit si partea asamblarii.  Pe fundul paharului punem un strat de crema. Biscuitii Pavesini ii rupem in doua si ii insiropam in sosul de capsuni. Peste biscuitii insiropati distribuiti si cateva bucatele de capsuni. Repetam procesul de asamblare: crema, insiropare, aranjare si bucati de capsuni. Ultimul strat va fi de crema peste care distribuim o cantitate mai generoasa de capsuni taiate.
N.B. Pentru ornarea desertului am folosit capsunile in starea lor naturala, dar pentru un plus de dulce  puteti sa le mai adaugati putin zahar.
Pastrati la frigider acest desert pentru minim 2 ore, inainte de a fi servit.

V-am zis eu ca se prepara rapid !

Hai sa aveti pofta!

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 20 minute

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua: un desert primavaratic, fresh si rafinat, simplu si rapid de preparat, nu necesita coacere, cu un gust delicat care va va cuceri de la prima lingurita. Pentru cei care evita tiramisu-ul clasic, din cauza oualor crude, acum chiar pot manca si savura acest desert cu incredere. De data asta am inlocuit clasicile Savoiardi cu biscuitii Pavesini. I-am primit de Paste si "le-am pus gand rau" inca din momentul in care am pus mana pe ei. Dar in lipsa lor va puteti baza tot pe Savoiardi, pe care ii gasiti in orice supermarket. Mai are un avantaj acest desert : necesita putine ingrediente si e prezentabil, astfel incat oricand vrei sa impresionezi pe cineva, o vei face cu siguranta! Pentru varianta clasica inlocuiti stratul de capsuni cu cacao pudra!

Ingredients

  • Ingrediente 4 portii:
  • 30 biscuiti Pavesini cca , care pot fi inlocuite cu Savoiardi
  • 250 gr. de smantana pentru frisca
  • 200 gr.de mascarpone
  • 50 gr de zahar
  • 100 gr de capsuni
  • Pentru sosul de capsuni
  • 100 gr. de capsuni
  • sucul de la o lamaie
  • o lingura de zahar
  • esenta de vanilie

Instructions

1

Preparam sosul de capsuni. Spalam capsunile bine, le curatam de codite, le taiem in patru. Le transferam intr-un vas curat peste care turnam zeama de la o lamaie, o lingura de zahar si un strop de esenta de vanilie. Cu ajutorul unui mixer vertical transformam totul intr-un sos de capsuni. Lasam sosul obtinut deoparte, iar cat timp ne vom ocupa de crema, sosul va lasa si mai multa zeama. N.B. Sucul de lamaie sa-l adaugati treptat pentru a va doza gustul de acru.

2

Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana devine spuma.

3

Separat intr-un alt vas cu ajutorul unui mixer, amestecam mascarponele bine pana la o usoara aerare a cremei.

4

Adaugam peste mascarpone frisca spuma. Incorporam bine cele doua ingrediente, vom obtine o crema densa, dar aerata.

5

Restul de capsuni, le spalam, le curatam si le taiem cubulete cat mai mici pentru a le putea adauga intre straturile desertului.

6

A venit si partea asamblarii.  Pe fundul paharului punem un strat de crema. Biscuitii Pavesini ii rupem in doua si ii insiropam in sosul de capsuni. Peste biscuitii insiropati distribuiti si cateva bucatele de capsuni. Repetam procesul de asamblare: crema, insiropare, aranjare si bucati de capsuni. Ultimul strat va fi de crema peste care distribuim o cantitate mai generoasa de capsuni taiate.

Desert/ Feluri principale/ Retete/ Retete de suflet

Pasca moldoveneasca

Mai sunt doua zile si vine Pastele – cea mai asteptata sarbatoare a primaverii! Pentru mine aceasta sarbatoare are o semnificatie aparte pentru ca merg ACASA.
ACASA pentru mine este locul unde am crescut, locul unde m-am nascut (or.Telenesti, R.Moldova), am copilarit, satul si casa bunicilor, mancarea traditionala moldoveneasca, parintii, rudele apropiate. Este sarbatoarea in care traiesc si retraiesc amintiri si in special prin prisma ospitalitatii specifice moldovenesti, gustului mancarii, meselor imbelsugate (care doar la moldoveni le intalnesti), cantecelor pe care le cantam la masa si lista poate continua destul de mult. Si cum ajung de partea cealalta  a Prutului destul de rar, dorul se amplifica si totul devine din ce in ce mai drag!
Dar sa ne intoarcem si la reteta de astazi Pasca Moldoveneasca. Fiind simbolul reprezentativ al Pastelui am zis sa o pun la loc de cinste aici pe blog, pentru a-i da valoare si pentru a o incerca si voi!
_______________________
Ingrediente:
600 gr.faina
7 gr.drojdie uscata
250 ml lapte
175 gr. de zahar
o lingurita esenta de vanilie
6 galbenusuri
200 gr. de unt
coaja de lamaie netratata
Umplutura:
500 gr.branza de vaci
3 linguri zahar
2 linguri de gris
50 gr. stafide
1 ou
_________________________
Se dizolva drojdia in laptele caldut, cu o lingurita de zahar. Se acopera si se lasa intr-un loc cald, circa 10 minute. Galbenusurile se amesteca cu praf de sare, restul de zahar si esenta de vanilie.
Se framanta un aluat de faina cu laptele cu drojdia de bere, galbenusurile batute cu zahar. Untul topit si racit se adauga ultimul si treptat pana il incorporam in totalitate in aluat. Se framanta energic pana se desprinde usor de pe vas (mie mi-a luat circa 10 min. cu mixerul).
Cat timp a stat aluatul la crescut, am pregatit umplutura amestecand toate ingredientele.

Se acopera si se pune la dospit intr-un loc cald. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul (circa 2-3 ore).

Asa arata aluatul dupa ce a stat la dospit intr-un loc cald cca 2 ore (pana si-a dublat volumul).
Pentru baza am folosit cam o treime din aluat (tava dim 23 cm).
Din aluatul ramas am mai taiat din nou 1/3 din el pentru crucea din mijloc, iar restul l-am folosit pentru coronita (coronita de la pasca). Am impartit aluatul in doua si l-am intins in doua fire subtiri pe care le-am impletit.
Am umplut pasca cu branza dulce si am mai lasat-o cca 30 minute sa creasca (se lasa si mai mult daca e nevoie, depinde de temperatura din camera). Inainte de a o da la cuptor, am uns-o cu ou batut.

Se coace pasca in cuptorul incins la 160 C, aproximativ o ora si jumatate. Dupa o ora se acopera cu folie de aluminiu sa nu se arda deasupra. Se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi taiata (minim 5 ore).

Nu-i asa ca e dolofana si frumoasa? Dar sa vedeti si ce aromata si pufoasa e!! Ca sa va convingeti trebuie sa o incercati!
Mie nu-mi ramane decat sa va urez un Paste Fericit alaturi de cei dragi si va astept aici de fiecare data cu drag cu mesaje si impresii la retetele pe care le mai incercati!
V-am pupat!
Mihaela N
Desert

Tarta cu mere, de post

 

E post si aveti chef de ceva dulce si inedit? Voila: ce ziceti de o tarta cu mere? Promit sa va tin si putin in bucatarie, si sa va parfumez casa cu arome imbietoare! Asa cum va spuneam, se prepara rapid si este chiar buna la gust , avand in vedere ca este de post. Tarta nu contine oua, lapte sau unt, iar suprafata acoperita cu mere ii da un aspect inedit si aratos. Poate fi comparata lejer cu o tarta normala si este perfecta pentru cei ce au probleme cu intolerantele, dar si pentru cei ce doresc o tarta mai lejera. Daca aveti copii ce vor sa se implice in activitati de bucatarie, aceasta tarta este perfecta pentru ei: ingrediente putine si usor de realizat. Hai cu tarta!!


Ingrediente aluat:

250 gr de faina 00
80 gr. zahar
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
100 gr.apa temperatura camerei
60 ml. ulei de floarea-soarelui / arahide
Umplutura
2 mere
4-5 lingurite marmelada de portocale sau caise
sucul de la o lamaie
nuci/arahide/migdale optional

Taiati merele cu tot cu coaja , felii subtiri de cca 4-5 mm, stropiti-le cu suc de lamaie si lasati-le deoparte intr-un bol de sticla. Intr-un vas incapator amestecati cu o lingura faina, zaharul , sarea, praful de copt, uleiul si apa pana obtineti un aluat moale si bine omogenizat. Ungeti o tava de 26 cm cca cu ulei si tapetati-o cu faina. Cu ajutorul palmelor si degetelor intindeti aluatul pe toata suprafata tavei.

Intindeti pe suprafata tartei, intr-un strat subtire 4 linguri de marmelada. O lingura o lasam deoparte pentru a putea unge suprafata merelor.

Distribuiti merele pe suprafata tartei, suprapunandu-le. Diluati lingura de marmelada cu o putina apa si fierbeti-o in cuptorul cu microunde pentru a se lega compozitia. Ungeti suprafata merelor cu marmelada dizolvata, iar deasupra puteti sa aruncati (optional) nuci /alune/fulgi de migdale.

Coacem tarta in partea de jos a cuptorului pentru cca 35-40 minuti pana cand va prinde culoarea aurie. La jumatatea timpului de copt , pentru a nu arde suprafata tartei acoperit-o cu folie de aluminiu.
Nota: tarta poate ramane perfecta cca 2-3 zile. Puteti parfuma aluatul tartei cu coaja de lamaie, vanilie sau scortisoara.

 

Cam atat, nimic mai mult!
Daca o incercati nu ezitati sa imi trimiteti un feedback sau chiar o poza cu rezultatul final, la adresa redactiei.

V-am pupat,
Mihaela