Browsing Category

Lifestyle

Lifestyle

Festivalul blogurilor și vinurilor: sâmbătă, 27 mai, la ARCUB în Centrul vechi, Bucuresti

Nu v-ati facut planuri inca pentru data de 27.05.2017? Perfect!! Deoarece va invit si va astept la Festivalul Blogurilor si Vinurilor unde in jur de 30 de bloggeri de diverse specialități: gastronomie, vin, fotografie, călătorie, modă și frumusețe, pe scurt lifestyle, se reunesc la ARCUB din Centrul Vechi, sâmbătă, 27 mai, pentru o întâlnire în premieră cu publicul fiecăruia și cu cele nu mai puțin de 1.200 de vinuri participante la concursul internațional de vinuri, International Wine Contest Bucharest. O expoziție de vinuri de la o serie de crame românești și produse food și non food va completa panoul evenimentului.

Organizat în cadrul Concursului Internațional de Vinuri (IWCB), de Vinul.Ro, Social City I Food and Wine și Rezervaunloc.Ro, cu sprijinul ARCUB, Primăriei Generale București și Concret PR, evenimentul va fi o ocazie excelentă atât profesională, cât și amicală, de întâlnire și socializare între bloggeri – care își vor prezenta activitatea și vor vorbi despre pasiunile lor , expozanți și vizitatori, prieteni și apropiați ai acestora dar și cititori care își doresc să îi cunoască. Totodată, bloggerii culinari vor avea ocazia să îşi arate talentul gastronomic, provocaţi să aducă și câte un preparat care să îi reprezinte. Nu vor lipsi surprizele și tombolele cu premii în vin, cărţi și diferite articole din domeniile amintite.
„Ne vom cunoaște cu toții mai bine, vom împărtăși impresii din blogosferă, vom afla pasiunile, preferințele culinare și enologice ale fiecăruia, ne vom bucura de o zi plină de interacțiune și bună-dispoziție,la unul sau mai multe pahare de vin”, spun organizatorii.

Startul se va da la ora 15.00 și se va continua până la ora 20.00, timp în care se mizeaza pe un număr de vizitatori de aproximativ 400-500 de persoane.

Lista actualizată a bloggerilor expozanți, cu prezentarea fiecăruia, va fi prezentată pe pagina de facebook Vinul.Ro.

Parteneri media: Pastry Chef, Observator Gastronomic, Gastroart, Horeca Insight, Horeca România, Fotohoreca.ro, Hobbybucatar.ro, Culinar.ro, Reteteculinare, Bucataras.ro, Gustos.ro, PrintreOale.ro, CosminTudoran.ro, Lecturi si Arome, LightGoodFood.ro, Divainbucatarie.ro, SuzanaMira.com, GabrielaSimion.com, Bistromargot.ro, AndraIlias.ro, DanielaNiculi.ro – foodforyoursoul, Prăjiturici, LaPrajiturela, Fantezie în Bucatarie, Lolasbox, Getmylook.ro, The Trends, The Socialite, Pistoane Baricate, Berbecutio, Vin2Ro, Stella Adam – Fashion Doctor, IamArina.ro, Denis Radu – SocialAgenda.ro, IsabelaCuisine.eu, Pia Voicu – instilulmeu.ro, LaChicBoutique.ro, AlinaVlad.com, MadalinaMisu.ro, SavoriUrbane.com, domus-pr.ro.

Mulţumiri speciale: Cătălin Păduraru – IWCB – International Wine Contest Bucharest, Pivot Noir, WM Wine Master Solution, Books Express.

Festivalul Blogurilor și Vinurilor face parte din seria evenimentelor gastronomice, enologice şi culturale, iniţiată de publicaţia Vinul.Ro, în lunile mai – iunie 2017, alături de primul Congres Național de Gastronomie și Vin, cel mai de anvergură eveniment al anului pe tema gastronomiei românești și campania Luna Gastronomiei în Restaurante.

Informații suplimentare parteneri / expozanți:

Adriana Popescu, tel.: 0731.631.837,
Raluca Dumitrana 0722.782.651

Intrarea se face pe bază de invitație sau bilet de acces.
Biletele pot fi achiziționate de aici: eventbook.ro

Informații referitore la participare: Poliana Parichi 0724. 786 .660

Gasiti evenimentul si pe Facebook: https://goo.gl/lyBHkD!

Save the date si ne vedem la data si ora stabilita la un pahar de vorba si de vin ????!!

Ma puteti urmari pe Facebook si pe Instagram pentru a fi la curent cu activitati si noutati atat de pe blog cat si din viata unui foodblogger ????????????

V-am pupat!
Mihaela

Lifestyle

Food Revolution Day 2017 la Conac – 20 mai, ora 10.30

Un nou eveniment FOOD REVOLUTION DAY ni se pregateste in data de 20 mai !!! Cred ca un asemenea proiect este un castig pentru societatea noastra si avem doar de invatat din genul asta de evenimente! “Revolutia” are scopul de a ne trezi din teleghidarea zilnica si sa ne reaminteasca ca este bine si corect sa respecti natura si sa faci alegeri sanatoase urmand cateva reguli simple: educatie in familie si scoala, consum cu moderatie, alegerea alimentelor de sezon, activitate fizica cotidiana, sa spunem NU risipei alimentare, sa fim mult mai constienti in alegerile facute!
FOOD REVOLUTION DAY este ziua în care în întreaga lume Ambasadorii acestui proiect sărbătoresc alimentația sănătoasă organizând evenimente publice si ateliere de gătit sănătos pentru copii și părinți.
FOOD REVOLUTION este programul implementat de Jamie Oliver la nivel mondial și are ca scop educația alimentară a copiilor ca și fundament pentru o viață sănătoasă.
Copiii sunt expuși la marketing și reclame mai mult ca niciodată, prin forme ingenioase de promovare a produselor și băuturilor nesănătoase, de tipul ,,junk food”. Anul acesta programul FOOD REVOLUTION își propune să tragă un semnal de alarmă în privința acestor tipuri de marketing și să educe copiii în ceea ce privește alimentația sănătoasă.

Peste 300 de copii (6-12 ani) și părinți vor găti delicioasele rețete concepute de Jamie Oliver, împreună cu nutriționiști, bloggeri și vedete.

Eu voi fi acolo impreuna cu Andeea de la AndreeaChinesefood, Cristina de la Diva in Bucatarie , Mihaela aka Prajiturela si Isabela de la IsabelaCuisine unde Va asteptam sa pregatim retete delicioase, sanatoase si usoare impreuna!!!

Unde?
Conacul Golescu Grant – Monument istoric aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sector 6 – Bucureşti
Mai multe detalii gasesti pe facebook , pe pagina oficiala a evenimentului!!
Nu uita să te înscrii la eveniment împreună cu familia ta! Pe lângă faptul că vei învăța lucruri noi, vei putea petrece timp de calitate alături de cei dragi ție!

P.S.: Locurile sunt limitate!

Te așteptăm la #FoodRevolutionDay2017!

Linkul pentru înscriere: http://bit.ly/2oIYcgC

V-am pupat!
Mihaela
Lifestyle

Redeschiderea terasei La Strada pentru vara si lansarea noului meniu Roberto’s

O oaza de liniste, o terasa cocheta si eleganta, o atmosfera colorata si incantatoare chiar in centru Bucurestiului!!! Athénée Palace Hilton anunță redeschiderea terasei restaurantului Roberto’s, La Strada, și debutul unui nou meniu de vară creat de Hilton Executive Chef Franz Conde împreună cu Roberto’s Chef Marco Magri.

Cristina (Diva in Bucatarie) si cu mine la terasa Roberto’s 🙂


Despre Roberto’s București

Inspirat de Restaurantul Roberto’s al hotelului Hilton din Amsterdam, Roberto’s este principalul restaurant al hotelului Athénée Palace Hilton , un loc perfect de întâlnire pentru mese elegante, dar și pentru evenimente exclusiviste. Roberto’s are o capacitate de 108 locuri, spații intime în jurul șemineului, dar și un separeu pentru mese private de până la 14 persoane, la care se adaugă peste 90 de locuri pe terasa La Strada, deschisă din aprilie și până în octombrie. Oaspeții restaurantului Roberto’s pot savura un meniu tradițional italian, preparat din cele mai bune ingrediente pentru o experiență de neuitat.

 

Chef Franz Conde

Roberto’s se mută peste vară pe terasa La Strada

„În această vară, pe terasa La Strada atracția principală va fi zona de grătar, unde vom folosi un nou grătar acoperit, din ceramică, care ne permite să pregătim mâncarea într-un mod special, diferit de cuptoarele italienești cu lemne. Astfel, oaspeții Roberto’s vor putea savura fripturi clasice italienești, cum ar fi Galletto Lombardo (puișor la grătar), Bistecca Toscana (biftec de vită), Gamberi Rossi (creveți roșii mediteraneeni) sau Polpo (caracatiță).“ precizează Chef Franz Conde.

Odată cu redeschiderea spațiului de vară, oaspeții se pot bucura de atmosfera relaxantă de pe terasă nu numai pentru a lua masa în aer liber, dar și pentru seri liniștite savurând un cocktail și câteva gustări italienești, cum ar fi mini-pizza a la Sophia Loren sau un Panino rustic (focaccia de casă).

Antica Gelateria del Corso va va racori pe timpul verii pe terasa Roberto’s

În cazul în care preferați o cină elegantă, felurile clasice de mâncare din meniul Roberto’s sunt, de asemenea, disponibile: Orecchiette cu cârnați și broccoli, Risotto cu fructe de mare, sau Cotoletta alla Milanese (cotlete de vită) cu trufe.

Tot pentru aceasta vară, chefii Franz Conde și Marco Magri pregătesc o serie de întâlniri exclusive cu iubitorii artei culinare, în cadrul unui nou concept de Cooking Master Class – Tavolo dello Chef.

Împreună cu sommelierii Roberto’s, cei doi chefi vor împărtăși din secretele combinării Pura Cucina Italiana cu cele mai bune vinuri din Romania, în cadrul unor clase de gătit săptămânale, special create pentru pasionații de bucătărie!

Pentru informații suplimentare despre Roberto’s sau pentru a rezerva o masă în restaurant, nu ezitați să ii contactați telefonic la +40731 305 777 sau pe e-mail la adresa reservations@robertos.ro. Mai multe informații gasiti pe www.robertos.ro și https://www.facebook.com/robertosbucharest.

Lifestyle

Pancake Tour by Tefal, cel mai delicios turneu al primaverii

“Tefal : – Iubitori de clatite?
Familia noastra:  – Noi, noi, noi!!! ????”
Cam asa sta treaba! Noi cu clatitele suntem buni prieteni! Preferatele familiei noastre sunt cele umplute cu ciocolata, cu gem si evident cu branza dulce de vaci si servite cu smantana!! La lista clatitelor clasice mai adaugam sarniki, oladi si pancakes!!
Tefal s-a gandit sa ma rasfete la un eveniment, organizat de ei (la inceputul acestei luni) cu alte sortimente de clatite si sa ma provoace la cel mai delicios turneu al primaverii????! Iar daca nu avem chef sa le pregatim acasa, ne invita si pe mine, si pe tine în oraș, si ne propune un meniu inedit ce se poate transforma într-un maraton culinar alături de prietenii nostri.
Provocarea este lansată de Tefal împreună cu zece restaurante partenere, unde chef-ii vor prepara, cu măiestrie și imaginație, rețete unice, combinații de arome și ingrediente rafinate.
Turneul Clătitelor se desfăşoară până pe 20 aprilie în București, la Acuarela Bistro, Coftale, Crama Domnească, Il Villagio, InFusion Bistro and Sports Bar, 3 Kombinat, La Belle Epoque, Maison des Crêpes, Modelier și White Horse.
Ce ai zice de o clătită recomandată chiar de Popeye Marinaru’? ”Popeye Cake” – un tort de clătite cu spanac și cremă de brânză pentru zilele în care chiar ai nevoie de energie. Sau strict după modelul hollywoodian,”American pancakes”, ce îmbină aroma siropului de arțar cu fructe proaspete. Iar dacă vrei să mănânci cot la cot cu muschetarii, îți recomandăm o porție de ”D’Artagnan“ cu somon, avocado, cremă de brânză și capere! Pe acestea, precum și alte rețete, le poți testa în Turneul Clătitelor by Tefal.
Tefal ne invită în turneul primăverii – Pancake Tour! Orice tigaie, oală sau cratiță Tefal pe care o achiziționezi până pe 20 aprilie, îţi poate aduce unul dintre sutele de premii zilnice: cântare de bucătarie, carafe și căni de călătorie. Sau marele premiu, un circuit Sweet Gourmet pe Coasta de Azur!
Turneul Clătitelor continuă cu cele mai savuroase concursuri și pe pagina de Facebook Tefal România, unde pofticioșii pot câștiga vouchere de consumație în fiecare dintre bistro-urile și restaurantele partenere din București.
Pornește chiar astăzi în inegalabila călătorie gourmet inițiată de Tefal! Detaliile despre campanie, precum și meniurile speciale din restaurantele partenere le găsești pe fabricadeclatite.tefal.ro.
Enjoy!!
Mihaela
Lifestyle

La Biblioteca – locul unde nu te mai saturi de povesti

     Cu foarte putin timp in urma, in aceasta luna, am fost invitata la un eveniment frumos, intr-o locatie cu parfum de poveste ????: restaurantul La Biblioteca. “Recent renovat, restaurantul La Biblioteca din Cișmigiu și-a redeschis porțile în această lună cu o nouă înfățișare, adoptând stilul modern – chic în ceea ce privește decorațiunile interioare. Ferestrele largi și fotoliile colorate te invită într-un lume în care îți poți da frâu liber imaginației și în care poți visa la o seară magică de iarnă”.

   Atmosfera relaxanta imbinata cu un atelier creativ cu decoratiuni pentru Craciun sub indrumarea Dianei Mihaila si celor de la Panzani, au facut ca acea seara sa fie una ca din povesti, cu mancare si voie buna, alaturi de oameni minunati , deschisi la suflet, plini de dragoste si energie pozitiva :)! Pozele de mai jos vorbesc de la sine 🙂

 

 

 

“La Biblioteca se încadrează perfect în atmosfera misterioasă a parcului Cișmigiu – recunoscut drept un loc preferat al îndrăgostiților. În restaurant, poți alege să stai chiar lângă ferestrele mari și să privești aleile parcului, în timp ce simțurile îți sunt răsfățate de o cană fierbite cu Glühwein sau cicolata caldă „Biblioteca”. Deopotrivă, poți alege să fugi de la birou și să te cuibărești într-un fotoliu, în timp ce savurezi o porție delicioasă de paste sau pizza. 

Dacă îți place să-ți petreci timpul alături de prieteni, La Biblioteca dispune de încă o sală perfectă pentru povești și proiectări de planuri mărețe. Te poți inspira chiar din cărțile care îți sunt puse la dispoziție sau, dacă muzica este cea care îți trezește imaginația, pianul îți stă la dispoziție.  Orice ai alege să faci, te vei reîncărca cu energie pozitivă și îți vei recăpăta pofta de viață pierdută printre sarcinile zilnice de acasă sau de la birou”. 
 
Informatii despre restaurant gasiti pe pagina lor de facebook 🙂 
Noua (mie si lui David ????) ne-a placut mult restaurantul La Biblioteca , atmosfera ce domina acolo si cu siguranta vom reveni cu mult drag!????????
Mihaela
Lifestyle

La multi ani, Romania!!!

Activitatile de anul asta din bucataria mea nu au fost legate doar de mancare :). Cu ajutorul unor ingrediente de baza pentru activitatea noastra gasite prin bucatarie, in familie am pregatit acest mic simbol al sufletului nostru romanesc :)! Am avut nevoie de un borcan, de niste orez, de trei culori, de o sfoara si lipici 🙂 !! Cu mult spor si fantezie, ne-am distrat in familie, am adus multa voie buna in casa si un rezultat pe masura! 🙂 O zi minunata!!! La multi ani, Romania!!!

 

 

Lifestyle

Experienta culinara exotica la tine acasa


Dr. Oetker a lansat o gamă nouă de extracte naturale de provenienţă unică, perfecte pentru reţete cu arome exotice. Am folosit Esenţa Naturală de Vanilie de Madagascar cu seminţe pentru reţeta de Cremă de vanilie cu piure de piersici şi limbi de pisică . Chiar ma incanta ca au mai aparut si alte arome pe piata, de calitate inalta, pentru ca in dulciuri imi place sa experimentez si sa ma joc cu arome noi. Descoperă cele 5 arome şi înscrie-te în promoţie pentru a câştiga o excursie în Maroc! http://esente.droetker.ro/2016/.

Inscrie numarul de pe bonul de cumparaturi si poti castiga saptamanal unul dintre premiile saptamanale – un ghid de calatorie pentru una dintre tarile de provenienta ale esentelor naturale Dr.Oetker – sau marele premiu: o vacanta aromata in Maroc!!!

Pana va decideti sa participati la concurs va las aici si reteta video la reteta mea , made by Dr. Oetker!!




Mult succes!!!

Lifestyle

Bucharest Gourmet Festival

Lume, lume, Festivalul Gourmet se apropie cu pasi repezi!! Intre 03.06 si 05.06 la Baneasa Shopping City va avea loc Bucharest Gourmet Festival, un festival dedicat culturii gastronomice si artei gustului! Nume mari, branduri preferate vor fi prezente in cadrul festivalului pentru a ne da posibilitate sa-i cunoastem si sa-i re/descoperim, vom gusta mancare buna, vom participa la demonstratii de gatit si ne vom distra!!
Voi fi acolo si va astept si pe voi cu mic si mare!!

 

Copii sun 14 ani insotiti de parinti, vor avea acces gratuit la Bucharest Gourmet Festival !!

Informatii despre eveniment gasiti aici :
https://www.facebook.com/events/1722769341292693/
Biletele si abonamentele sunt disponibile pe MyTicket:
http://bit.ly/GourmetFestivalMyTicket
Spotul oficial se vede aici : https://www.facebook.com/gourmetfestivalromania/videos/257510401267755/ , iar lista restaurantelor confirmate pana in prezent, aici : https://www.facebook.com/notes/gourmet-festival/line-up-ul-culinar-de-la-gourmet-festival/258506847834777

Site-ul official este : http://gourmetfestival.ro

Va salut cu drag!!!

Lifestyle

Fare la propria pasta – workshop cu Giovanni Piselli

Buongiorno miei cari amici!!!Nu este un secret ca sunt un mare fan al mancarurilor, al artei, al cinematografiei italiene…Imi place Italia, imi place limba italiana…o si vorbesc de altfel :), citesc carti, urmaresc emisiuni si ori de cate ori pot, pregatesc si mancare italiana. Am avut ocazia sa intru duminica dupa-amiaza in incinta unei atmosfere ” VERO ITALIANO” gazduita de catre cei de la Casa di Peroni – una storia di stile italiano, chiar in buricul Bucuresti-ului, pe Calea Victoriei 46.

     Un loc care isi propune ca pana pe 17.12.20015 sa te faca sa iubesti si mai mult Italia si tot ce vine de la ei! Aici gasesti pentru prima data in Romania bere Peroni Nastro Azzuro in sticla “Piccola”, disponibila doar in locatii de top din Anglia, Franta, Italia…. Gasiti o mica istorioara despre aceste sticle gasiti aici .
De cum treci pragul acestei locatii, simti ca ai intrat intr-o Italie minuscula, cu un aer ospitalier, cu un design special asa cum doar italienii stiu sa o faca.
Am ajuns aici la un workshop sustinut de Chef Giovanni Piselli – workshop cu o denumire sugestiva “Fare la propria pasta”! Giovanni Piselli un bucatar pasionat, napoletan la origini, foarte prietenos ne-a ghidat printre tehnici si secrete care ne-au ajutat sa facem acele paste pline de savoare cu iz original italienesc. Am pregatit aluatul dupa cateva retete sugerate chiar de el : pasta al uovo, aluat de ravioli si scialatielli (specifice in sudul Italia, paste de care pana acum recunosc nu am mai auzit).

Am trecut la treaba! Primele pe lista au fost Ravioli Caprese:

Ingrediente aluat:
1 kg de faina tip 00  – de preferat grano duro
250 ml lapte
3 oua intregi
80 gr. unt

Cel de-al doilea aluat este pentru pastele ” Scialatielli”

 

Umplutura pentru ravioli era compusa din : ricotta, cascaval afumat, parmezan, 3 galbenusuri, sare si cateva foi de busuioc.

Dupa ce Chef ne-a aratat cum sa facem Raviolli si Scialatielli am trecut si noi la treaba:

Am facut echipa si cu Laura Cosoi. Impreuna cu sotul ei, ambii pasionati de arta gatitului au fost implicati activ in a invata cat mai multe secrete ….:). Persoane foarte placute si prietenoase!

Evident , Casa di Peroni s-a gandit si la cum vom transporta pana acasa pastele facute la workshop si ne-a oferit o cutie speciala ;):

Ravioli Capresi cu hribi 

Inainte de a-i pune in tigaie, ravioli au fiert 5 min cca.







si Scialatielli cu vinete si carnati 

Ingrediente aluat:

800 gr. faina 00 sau 550
200 gr. semola (daca nu aveti se completeaza cu faina 00)
3 galbenusuri
busuioc

In plus la acest aluat se pot adauga diverse ingrediente in functie de dorinta fiecaruia : parmezan, pecorino, mirodenii, busuioc, etc..





Inainte de a fi puse in tigaie se fierb cca 8-10 min in functie de grosimea aluatului.











Deci, concluzia: un workshop foarte util, intr-o atmosfera prietenoasa, intr-o locatie minunata, alaturi de o bere speciala – Peroni Nastro Azzuro!!!!

Multumesc Casa di Peroni si Chef Giovanni Piselli!!

Va salut!!

 

Lifestyle

Food Bloggers Conference 2015 – Editia de Iarna

In luna iunie 2015 am participat pentru prima data la Food Blogger Conference! La conferinta am intalnit bloggeri de succes, persoane cunoscute din mediul on-line, persoane care ma inspirau, pe care ii admiram, pe care ii citeam si carora le stiam “vorba”. Pana in acel moment avusesem o pauza de blog de circa 2 ani….Initial mi-am propus sa merg la conferinta din pura curiozitate, dar curiozitatea in momentul intalnirii cu EI, toti…asemeni mie, s-a transformat intr-o emotie puternica…. ,practic intr-un RESTART! Ce sa mai…, am avut parte de o zi plina de energie : workshop-uri , seminarii, spikeri, proiecte de succes, profesionisti in domeniu, socializare , o atmosfera minunta, savurata clipa de clipa 😉  – totul gratie celor de la www.evensys.ro si tuturor partenerilor prezenti!!

Deci va dati seama ca abia astept ca Food Blogger Conference 2015 sa inceapa din nou!!
Avem deja si un program, avem si vorbitori.!!

Unde ? la Radisson Blu Hotel Bucuresti;
Cand? pe 04.12.2015, incepand cu ora 09.00 se face prezenta!!

Haideti si voi!!Solicita o invitatie pe www.foodbloggers.ro!

See you soon!!

P.S. Va las si cateva poze de la editia anterioara!

 

Florin Itu –

 

 

Chef Foa

 

Geanina Staicu Avram – Jamilacuisine.ro

 

Marius Tudosiei – Bacania Veche

 

Mihaela Sava de la prajiturela.ro si Diana de la www.retetelemeledragi.com in actiune, ajutoare de incredere pentru Chef Foa 😉

 

 

 

 

Profesionistii – Chef Nico Lontras, Chef Florin Dumitrescu,Oana Coanta- de la Bistro del’Arte, Chef Nicolae Lica si Razvan Exarhu (jurnalist)