Browsing Category

Lifestyle

Lifestyle

O carte-album, în premieră – Gastronomie românească de secol XXI – disponibilă și pentru publicul interesat

O incursiune fabuloasă în lumea gastronomiei românești, cu extrase din experiențele culinare ale autorilor din toată țara, rețete uimitoare și interviuri cu chefi, în urma unei documentări care a durat luni întregi – iată ce propune această carte-album de 160 de pagini, bilingvă – româno-engleză, tipărită de Vinul.Ro.
„Suntem ceea ce mâncăm spune înțelepciunea veche; iar noi am considerat că o incursiune în gastronomia actuală poate fi una dintre cele mai sincere căi de introspecție și prezentare atractivă a poporului român. Am făcut documentarea într-o epocă modelată decisv de globalizare, când păstrarea elementelor identitare se face din ce în ce mai greu și e din ce în ce mai importantă dacă nu vrem să riscăm sărăcirea patrimoniului gustativ național, dar și mondial.” spun autorii, Cezar Ioan și Adriana Popescu.

Veți găsi aici imagini și extrase sau prezentări ale unor rețete românești vechi, tradiționale, unele regionale, altele uitate, altele reinterpretate modern ca pentru azi de unii dintre cei mai buni chefi din România, din locuri splendide, pitorești din inima Bucovinei, până la restaurante ultramoderne din București, taverne de la malul mării și din Delta Dunării, localuri românești din zeci de localități din Transilvania, Muntenia și Banat. Fiecare pagină spune o poveste și suntem siguri că vă va face plăcere nu doar să răsfoiți această carte, ci și să vă mândriți cu bogăția noastră culinară și culturală până la urmă.

Cartea poate fi comandată online, accesând linkul www.vinmag.ro/romanian-gastronomy-in-the-xxi-century.html

Text: Adriana Popescu si Cezar Ioan
Fotografii: Alina Miron si Andreea Bogdan
Traducere în limba engleza: Agnes Mattis – Teutsch
Coordonator de documentare: Alin Craciun

Parteneri: Societatea Euro Română pentru Vinuri de Excepție (SERVE), Selgros Cash & Carry

Lifestyle

Meșteșugari de Gusturi

 

 

La inceputul luni martie, mai exact pe 6 martie, restaurantul Burger&Grill House, situat în Prelungirea Ghencea nr. 262, a găzduit o degustare de mezeluri crud-uscate și burgeri din carne de vită Black Angus, destinată reprezentanților mass media.

Evenimentul a reunit bloggeri și jurnaliști din segmentul culinar și stil de viață și a avut drept scop prezentarea produselor carmangeriei “Meșteșugari de gusturi”, în incinta restaurantului Burger&Grill House, ambele fiind o afacere de familie a soților Cristina și Ioan Smadu.
De la înființare, din 2015, soții Smadu și-au propus să folosească materii prime și condimente naturale și să respecte rețetele tradiționale din zona Făgărașului, pentru a obține mezeluri gustoase, ca acasă, la Sâmbăta, localitatea de baștină a lui Ioan.
Această abordare le-a garantat succesul, mezelurile lor fiind apreciate, iar afacerea crescând firesc, sănătos.
Pe lângă mezeluri, carmangeria situată în Prelungirea Ghencea, mai produce și burgeri din carne de vită Black Angus, destinați restaurantelor, dar și preparării în restaurantul aflat alături de carmangerie.
Păstrând principiile după care este condusă carmangeria, meniul restaurantului conține preparate sănătoase, din carne, legume și condimente naturale, fără aditivi și înlocuitori. Simplitatea rețetelor pune în valoare calitatea și prospețimea ingredientelor.
Carnea prelucrată în carmangerie este de proveniență românească, iar “aprovizionarea cu materii prime de calitate este o provocare continuă”, cum a specificat directorul general Cristina Smadu.
Ioan Smadu, cel care se ocupă de partea de producție, are drept permanentă preocupare menținerea echilibrului între preț și calitatea produsului. Acesta ne-a dezvăluit că “simpla respectare a rețetelor și a calității ingredientelor nu este suficientă, supravegherea procesului de producție fiind extrem de importantă pentru a obține un produs de calitate, care să se încadreze în prețul de vânzare propus”.
Gustul produselor, testate în magazinul sau restaurantul familiei Smadu, vă pot convinge!
Lifestyle

Calatorie in Jurul Clatitei – creativitate, multa distractie și premii delicioase : totul marca Tefal

Voie bună, arome fine și bineînțeles …multe clătite! Cea de-a patra ediție a campaniei naționale Fabrica de Clătite Tefal te invită să redescoperi plăcerea de a savura desertul copilăriei și te premiază până pe 30 aprilie, cu plinuri de benzină, biciclete Pegas sau un pașaport de călătorie în valoare de 2500 de euro!

Provocarea Tefal – Cucerește lumea cu cele mai delicioase clătite!

Sub motto-ul campaniei ”Călătorie în Jurul Clătitei” – Tefal a invitat 30 de bloggeri din zona de food & lifestyle să își demonstreze creativitatea în bucătărie. Aceștia au creat cele mai savuroase rețete folosind noile tigăi ediție limitată – Tefal Mini Chefs. Disponibile în 3 variante: Mexic, Italia și Franța, cei trei Mini Chefs i-au asistat pe bloggeri într-o expediție culinară interactivă.

 

eu in actiune 🙂

 

clatita sarata cu marar

 

am umplut-o cu telemea , busuioc si prosciutto crudo

 

 

echipa din care am facut parte: echipa Mexic-ului 🙂

Un eveniment ”gustos” alături de Buzdu și Morar

Înarmați cu zâmbete și voie bună, vedete și bloggeri și-au setat busolele, au introdus longitudinea și latitudinea corectă și au pornit către Linea/ Closer To the Moon, punctul de întâlnire al pasionaților de gătit și de călătorii.

Atmosfera a fost întreținută de Mihai Morar și Daniel Buzdugan, responsabili cu distracția pe durata întregului eveniment.

Magiunul de Topoloveni produs de Sonimpex, celebrul brand de țară, 100% natural, fără zahăr adăugat, a desăvârșit gustul clătitelor pregătite cu drag de cei prezenți.

Iar mai jos va las si clatitele facute de echipa noastra: echipa Mexicului 🙂

Clatita cu marar, umpluta cu telemea, busuioc si prosciutto

 

Clatita cu mascarpone si magiun de Topoloveni

 

clatita proteica cu ovaz si banana servita cu fructe si stropita cu miere

Ne-am dorit ca cea de-a patra ediție a Fabricii de Clătite Tefal să fie despre oameni și despre bucuria pe care desertul copilăriei ni-l aduce de fiecare dată. Suntem onorați că și în acest an i-am avut alături pe prietenii noștri din presă și social media și am savurat momente inedite cu zâmbetul pe buze.

Pentru noi, Fabrica de Clătite a coincis anul acesta cu lansarea noilor tigăi ediție limitată –Tefal Mini Chefs, care nu doar te ajută să prepari cele mai gustoase clătite, dar și dau un look modern bucătăriei datorită desenului de pe spatele tigăii,obținut prin tehnologia patentată Tefal de injectare cu cerneală.

Îi invităm pe toți iubitorii de clătite și nu numai, să ne însoțească pe parcursul acestei călătorii”, a declarat Gabriela Velicu, Trade Marketing Manager Groupe Seb.

Va mai las cateva poze de la eveniment si alte preparate pregatite de echipa Italiei si a Frantei :

 

 

 

 

 

cu Adriana Popescu

Si mai multe poze vei gasi pe retelele de socializare la hashtag-urile : #FabricaDeClatite #IlovePancakes #Tefal

Despre Tefal®:

Tefal, ingeniozitate acasă

De peste 60 de ani, Tefal vine în întâmpinarea consumatorilor cu produse ingenioase pentru preparate echilibrate și sănătoase, cu rezultate garantate. De la vase de gătit la aparate electrice și de călcat, Tefal oferă soluții inovatoare și practice pentru a-ți face viața mai ușoară și pentru a te bucura de mai mult timp liber pentru tine și pentru cei dragi.

Pentru mai multe informații, vizitează www.tefal.ro sau www.facebook.com/TefalRomania.

Contact PR:
Ruxandra Vasile, Managing Partner | Pure Media Solutions
Tel. 0736.616.600 ruxandra.vasile@puremedia.ro

Contact Groupe SEB
Gabriela Velicu, Trade Marketing Manager | Groupe SEB

Tel. 0751.079.873 gvelicu@groupeseb.com
Lifestyle

Restaurant Galletto – gradina urbana unde te poti bucura de gustul cocoselului de munte, din Valle Spluga

 

Are palmieri înalți, mese lungi și mobilier cozy. Te simți însoțit pe tot parcursul șederii tale aici, chiar dacă mergi singur la restaurant, grație lui Galletto – un cocoșel crescut în mod tradițional, la ferme organice din Valle Spluga.

Galletto este vedeta meniului și este motivul principal al picturilor dispuse în exteriorul si
interiorul restaurantului ce este amplasat pe Căderea Bastiliei, nr. 78, în locul vechiului Sangria.
Cocoșelul Galletto este oferit oaspeților, în porții generoase, după ce a fost pregătit pe jar,

 

alături de legume la grătar/ cartofi prăjiți/ broccoli/ salată și de sosul special ce desăvârșeste
gustul autentic.

Din meniul localului mai fac parte și clasicele bucătăriei italiene. ,,Baby
calamari în unt și usturoi” – gustoși și proaspeți, care te surprind în fel și chip. ,,Caracatița la
grătar” – care poate fi completată cu un vin bun românesc sau italian. ,,Calamari și creveți
prăjiți” – perfecți pentru o scurtă evadare din tumultul cotidian. ,,Piept de rață” – care vine
alături de un delicios sos de fructe de pădure. Salate bune cum nu ai mai mâncat, cu diverse
ingrediente light precum: somon, ton, andive, rosii cherry, porumb, carne de vită, caracatiță.

Sunt prezente și popularele paste la cuptor – lasagna, cannelloni, pizza, supe de fructe de mare.
Dar și mult-îndrăgitele deserturi: tiramisu, înghețată, tort de ciocolată, tortul casei. Din meniu
nu puteau lipsi nici cheesecake-ul sau vinurile nobile din România și din Italia.
Restaurantul se metamorfozează seara, fiind căutat pentru mâncarea bună și designul interior,
care reliefează rusticul stil italian. Are multă verdeață și este extrem de aerisit, pentru un loc din
centrul Bucureștiului.
Iubitorii de muzică sunt prezenți in mod frecvent aici, deoarece în fiecare sâmbătă, la Galletto
sunt organizate concerte cu muzica live, unde artiștii interpretează coveruri din repertoriul
internațional, iar accesul nu este condiționat de plata unei taxe la intrare.
Restaurantul Galletto este mixul perfect pentru persoane de toate vârstele. Este unicul restaurant
din Bucuresti ce are o grădina suspendată cu palmieri ce te poartă pe meleagurile
mediteraneene. Are poezie și căldură, respect pentru mâncare și predispune la discuții
filosofice, descoperă noi forme ale frumosului și relaxării. Dezvoltă gusturi și exprimă
esențialul culturii italiene. La Restaurant Galletto, găsești o Italie în miniatură!!!
Restaurantul este chiar in centrul Bucuresti-ului  pe str. Căderea Bastiliei 78, București.
In cazul in care doriti sa ii vizitati si sa-i urmariti :
Website: http://www.galletto.ro
Facebook: facebook.com/restaurantgalletto/
Instagram: instagram.com/restaurant_galletto/
Lifestyle

Viorica Cosmetics – produse cosmetice din R.Moldova

 

Asa cum imi place sa experimentez in bucatarie, la fel fac si in viata mea de zi cu zi. O atentie speciala acord nu numai interiorului meu, dar si exteriorului, ma refer aici la partea de ingrijire corporala.
   Cateva luni in urma am ajuns in R.Moldova si am intrat in contact cu gama de produse “Viorica Cosmetics”! Stiam despre ei si inainte, dar nu stiam ca s-au reinventat ! Am descoperit o gama foarte variata, cu produse de ingrijire pentru toata familia :), deci nu veti putea omite nici un doritor din familia voastra :). Pe site-ul lor puteti gasi toate produsele pe care le ofera!
“Natura – este componenta de bază a produselor cosmetice “Viorica”. Produsele companiei combină în sine energia extraselor naturale, parfumul florilor și al fructelor, precum și cunoștințele celor mai buni cosmetologi.” – aceasta este misiunea si strategia firmei.
Eu mi-am ales cateva produse din gama Viorica Grapes! Parfumul de struguri si designul atractiv, a fost cel care m-a cucerit. Pentru un produs made in R.Moldova, chiar m-a surprins placut! Am citit evident si etichetele produselor (defect profesional ;)). Contin ulei din samburi de struguri, extract din frunzele de vita de vie, vitamine si ingrediente naturale. Asa ca, am zis ca merita si testate! Le folosesc deja de doua luni, iar feedback-ul este unul pozitiv! Cremele au o textura aerata, care se imbiba usor in piele, iar mirosul subtil de struguri te face sa te simti ingrijita si rasfatata!!
Nu sunt o experta in a va prezenta si a va da detalii despre produse cosmetice (cred ca la bucatarie ma pricep mai bine), dar m-am gandit ca o asemenea experienta e bine sa o impartasesc cu voi! Sunt curioasa, voi folositi produse cosmetice de la ” Viorica Cosmetics”? In Romania, le-ati intalnit?
P.S. Ma gandeam sa incep sa scriu si postari din zona de lifestyle :)! Ce parere aveti ? V-ar interesa produsele incercate de mine?
Pana atunci v-am pupat si sa aveti parte de zile minunate!!
Va imbratisez,
Mihaela
Lifestyle

Duminica in familie la Brunch-ul de la Hilton

Brunch in Bucuresti

Duminca – este ziua din saptamana cand suntem cu totii mai liberi. Ne relaxam si chiar riscam sa ne plictisim daca nu avem un program definit! Evident sa iti petreci timpul in familie este varianta ideala !! Noi o facem frecvent. Duminica ce a trecut ne-am respectat din nou traditia “duminica in familie”! Impreuna am fost la evenimentul BRUNCH IS BACK de la Athenee Palace Hilton relaxandu-ne intr-o atmosfera linistita, cu mancare delicioasa si cu muzica live pe fundal 🙂 !

Sa va povestesc si cum a fost pentru ca sigur v-am starnit curiozitatea!! 🙂

Am ajuns chiar la ora 13.00, fara sa ne fi propus, adica chiar la ora de inceput al brunch-ului. De cum am intrat in restaurantul Roberto’s, am fost intampinati cu gentilete de personalul hotelului care ne-a invitat la masa rezervata. Inainte totusi de a ne aseza la masa, am facut cateva poze bunatatilor oferite si noua ????????, na…defect profesional ;).

Totul arata impecabil, preparatele erau aranjate cu atentie si meticulozitate de ti se parea ca e de pe coperta unei reviste :).

 

Dupa ce am trecut pe la toate statiile si am analizat bufetul expus am trecut si la degustare trezindu-ma deodată si cu un pahar de prosecco in mana 🙂

 

David, fiul cel mic a dat iama in zona LA SALUMERIA – o colecție extinsă de brânzeturi excepționale, legume marinate și cele mai delicioase mezeluri italienești: Prosciutto di Parma, Mortadella di Bologna, Finocchiona Toscana și Spianata Romana, proaspăt tăiate.

 

 

 

 

 

Imediat ce si-a potolit pofta “ne-a fost furat” de catre Mickey si dus a fost 😉 intr-un spatiu special amenajat impreuna cu alti copii , iar noi adultii am ramas sa ne savuram momentul si bautura din pahar.
Prima zona care m-a ispitit cel mai mult a fost zona  · IL MARE! Nu există un mod mai plăcut de a începe brunch-ul decât cu un pahar de Prosecco și gustul rafinat al fructelor de mare: creveți uriași, midii proaspete, pește afumat, caviar de Dunăre sau salată de caracatiță. Iar eu chiar am savurat bunătățile oferite in aceasta zona, din plin!

 

 

 

N.B. Va dau si un sfat, care mi-ar fi prins si mie bine 😉 sa lasati masina acasa ca sa va puteti bucura pe deplin de paharul de prosecco si sortimentele de vinuri oferite :).

Chiar langa zona Il MARE, am gasit o zona colorata in culorile steagului italian, zona –MOZZARELLA BAR ! Busuiocul verde, rosiile proaspete erau asezate frumos langa cele mai bune specialități de Burrata di Puglia și Buffalo Mozzarela di Campania aduse proaspăt din Italia în fiecare săptămână. Doar privind acea zona ma teleportam fara sa vreau in Italia (tara mea de suflet) si tare mi-ar fi placut sa opresc timpul acolo!

 

Nu m-am oprit doar la doua zone de la acest brunch fabulos! 🙂 Dupa o pauza de vorba si socializare cu prieteni de breasla am trecut si la partea a doua a degustarii.

Fiind o gurmanda din fire, trebuia sa gust si din celelalte specialitati oferite de restaurantul gazda !

Atracția Brunch-ului oferit de restaurantul Roberto’s a fost: Porchetta – o rețeta italiană de friptură de porc umplută cu ierburi aromate și tăiată proaspăt de către bucătarii restaurantului chiar în fața musafirilor si evident I CLASSICI DI ROBERTO’S : focaccia de casă , risotto cu fructe de mare sau penne alla Norma.

 

 

 

Mi-ar fi placut, ca stomacul meu sa fi fost extensibil, sa reusesc sa savurez din absolut toate specialitatile casei :)!
David a mai revenit la masa pentru partea cea mai dulce a zilei! La asa ceva chiar nu te puteai abtine!! 🙂  Atatea delicii pe metru patrat am vazut doar in cofetarii : prăjituri asortate, bomboane, Tiramisú, Panna-cotta, crostata – cele mai bune deserturi de inspirație italiană și franceză. Am avut o mare dificultate in a selecta cateva dintre ele 🙂

 

 

 

 

As concluziona totusi, ca prea m-am intins la vorba ???? ; puteti merge cu incredere cu familia si /sau prietenii în fiecare duminică în restaurantul Roberto’s, la Sunday Brunch începând cu ora 13:00, până la 16:30 să savurați un bufet bogat, completat cu stații de servire, deserturi deosebite și o ambianță plăcută asigurată de muzica live, servire impecabilă și distracție pentru copii! Copiii sub 10 ani beneficiază de gratuitate. Divertismentul pentru copii este disponibil pe tot parcursul brunch-ului în spațiul special amenajat.

 

Pentru rezervări contactați: +40 731 305 777 sau email reservations@robertos.ro
Ei, acum stiti ce optiune aveti pentru duminica!!

Un weekend cat mai frumos sa aveti!
Mihaela

Lifestyle

Webstock – cel mai mare eveniment de social media din Romania

Sute de persoane in acelasi loc, in aceeasi zi…!! Webstock – este cel mai mare eveniment de social media din Romania, ce reuneste comunitatea pasionatilor de online si aduce in prim- plan ultimele tendinte din social media!!

Cand? – pe 29 septembrie!

Unde? –  la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, organizata de Evensys in parteneriat cu Vodafone.

Webstock este un eveniment adresat:
Bloggers
Vloggers
Influencers
Media celebrities
Digital managers
Social media consultants
Digital managers
Instagrammers
PR specialists
Community managers

Daca inca nu v-ati inregistrat , gasiti detalii aici. Daca nu veti ajunge, eveniment va fi transmis si live!

Acest eveniment de o zi va include Conferintele Webstock si Premiile Webstock.

Conferintele Webstock vor cuprinde intalniri interactive despre cele mai noi tendinte in social media, bune practici, comunicare si promovare, aducand in prim-plan ultimele tehnologii si aplicatii din domeniu!

Premiile Webstock ofera recunoastere celor mai creative si inedite proiecte si campanii in social media, produse in Romania in ultimul an.

Nu este primul Webstock la care particip (cred ca este al treilea), si astept cu sufletul la gura aceasta noua editia care indubitabil va veni cu noutati in domeniu si descoperi interesante din social media.

Nu-l ratati!! Ne vedem acolo: la data si ora stabilita?

Hai , v-am pupat!!
Mihaela

 

Lifestyle

L’AMANDE – DESSERTS SANS GLUTEN

 

Recunosc, ca pana a ajunge in acest loc nu m-am gandit niciodata prea profund ca sunt oameni care chiar si-ar dori sa guste o prajitura, un pateu, o paine proaspat scoasa din cuptor, etc si nu o pot face…
Inainte de a pleca in mult asteptata vacanta, am fost invitata sa sarbatorim impreuna cu prietenii L’amande 1 an de cand s-a deschis aceasta inedita cofetărie-brutărie-patiserie!!! Ajunsa acolo am descoperit oameni minunati, implicati si dedicati in tot ceea ce fac!! Gustul acestor produse chiar m-a surprins placut!!! Delicioase!!!

 

 

 

 

“La L’amande grija pentru prieteni este pe primul loc! De la deschidere și până acum pâinile, pateurile și dulciurile create cu măiestrie de specialiștii L’amande au trecut cu bine testul călătoriei și au adus zâmbete de mulțumire peste tot unde au ajuns – în București, în țară sau peste hotare.
Secretul succesului L’amande se afla în ingredientele de o calitate indiscutabilă și în dăruirea cu care patiserii reușesc să creeze aceste bunătăți, în așa fel încât să nu lase să se simtă vreo diferență de calitate și gust față de produsele tradiționale. Din contră, chiar veți fi suprinși de texturile, combinațiile și gustul bogat al produselor L’amande.
Povestea L’amande a început dintr-o necesitate, atunci când Daniela Alecse a descoperit că are intoleranța la gluten. Ceea ce la prima vedere părea un drum plin de greutăți și multe semne de întrebare s-au transformat în această poveste frumoasă, scrisă cu dragoste pentru toți cei care au o nevoie specială, pentru copiii care se pot bucura de un tort de ziua lor, chiar dacă sunt intoleranți la gluten, sau pur și simplu pentru toți cei care doresc să adopte un stil de viață echilibrat și vor să aibă certitudinea că ceea ce manâncă este de calitate superioară.

 

Odată intrat pe ușa L’amande poți să fii sigur că nu există secrete, totul fiind la vedere – găsești câte o fișă tehnică pentru fiecare ingredient, iar în acest fel poți să alegi cu încredere produsele care să îți ofere un plus de sănătate și echilibru. De aici și sigla aleasă de creatorii L’amande: soarele Tibetan cu linii de tigru, care înseamnă echilibru, viață și sănătate.
Echipa L’amande mulțumește tuturor celor care au gustat vreodată din bunătățile create aici și continuă mai departe povestea #minunatiifaragluten!”
Credeti-ma,  fie aveti, sau nu, intoleranta la gluten , nu veti avea nici cea mai mica dezamagire dupa ce veti gusta din minunatele produse !!
Va las mai jos cateva poze cu care sa va delectati, care cu siguranta va vor face pofta!!

 

 

 

 

 

L’amande – cofetărie-brutărie-patiserie – deschis zilnic în București pe strada Lânăriei 93-95 sector 4.

FB: https://www.facebook.com/dessertsansgluten/
Tel: 0744 639 549

Daca mergeti sa le gustati , va astept sa impartasim impresii!

V-am pupat!
Mihaela

 

Lifestyle

Zi libera națională pentru gastronomia și vinurile din România

Maine, miercuri 7 iunie, la sediul ARCUB din Centrul Istoric al Capitalei va avea loc prima ediție a Congresului de Gastronomie și Vin organizat de Vinul.ro, Rare Foods Services, GastroArt.ro, Concret PR cu sprijinul partenerului principal Selgros România.

Organizatorii vor lansa spre dezbatere și vot al participanților Manifestul pentru gastronomia și vinurile din România, un ghid scurt și concis de bune practici în HoReCa (pe care il gasiti mai jos).
De asemenea la dezbaterea despre Identitatea culinară națională și-a anunțat participarea, alături de invitații deja anunțați, și domnul Mircea Dobre, ministrul turismului. Gasiti mai jos programul Congresului.
Selgros România este principalul partener al Congresului de Gastronomie și Vin.
Congresul de Gastronomie și Vin își propune să inițieze dezbateri în jurul a trei subiecte fierbinți: istoria gastronomică națională – tradiții, moșteniri, prezent și viitor; identitatea culinară națională – suntem ultima țară europeană fără o identitate gastronomică asumată și promovată ca atare; oeno-turismul ca vârf de lance pentru promovarea turismului gastronomic în România.
La dezbateri vor participa influenceri din zona gastro-oenologică: chefi, bloggeri, organizatori de evenimente, antropologi, jurnaliști, producători locali.
În zona adiacentă sălii unde vor avea loc dezbateriile se organizează o mică expoziție cu degustare la care participă o serie de producători locali. Puteți savura vinuri, preparate cu trufe, păstrăv sau scrumbie de Dunăre afumată etc.
Intrarea este liberă dar se face în baza înscrierii pe site-ul congresuldegastronomie.ro
Manifest pentru gastronomia și vinurile din România
Obiceiurile culinare fac parte nemijlocită din identitatea unui popor, din fondul valorilor comune care țin laolaltă țesătura internă a unei națiuni.
Înțelegând importanța culturală și economică a tradițiilor gastronomice – din dorința de a contribui la continuarea și propagarea unei identități românești de care trebuie să fim conștienți și mândri – noi, inițiatorii primului ,,Congres de gastronomie și vin” desfășurat în București, la ARCUB Centrul Vechi, în 7 iunie 2017, cu sprijinul Primăriei Capitalei, propunem spre cunoaștere de către profesioniști și public deopotrivă, spre dezbatere și îmbunătățire, următorul ,,Manifest pentru gastronomia și vinurile din România”:

 

1. Regionalitate – să păstrăm, promovăm și îmbogățim tradițiile rețetelor locale și specificul regional din fiecare zonă locuită de români. 

 

 

2. Sustenabilitate – încurajăm producătorii locali de alimente și servicii, pentru dezvoltarea economică durabilă care să asigure și generațiilor viitoare continuarea accesului la propria identitate și bunăstare. 

 

 

3. Sezonalitate – promovăm alimentația adaptată ciclurilor naturale, cu ingrediente provenite din surse locale și inspirată din obiceiurile care au asigurat supraviețuirea și dezvoltarea generațiilor de înaintași. 

 

 

4. Adaptabilitate – cultura (inclusiv cea gastronomică tradițională) este vie și în continuă schimbare, iar îmbrățișarea multiplelor influențe este modul în care s-au format și vor continua să prospere tradițiile autohtone. 

 

 

5. Sănătate – milităm pentru o alimentație sănătoasă, atât în ceea ce privește calitatea ingredientelor cât și a metodelor de preparare și a unui aport nutrițional echilibrat. 

 

 

6. Cumpătare – evitarea risipei este o prioritate – atât în ceea ce privește cantitățile ingerate, cât și în ceea ce privește consumarea resurselor și impactul acestui consum asupra mediului înconjurător. 

 

 

7. Naturalețe – chiar dacă industria alimentară modernă oferă o multitudine de aparente ,,scurtături”, prin recompunerea unor ingrediente a căror obținere necesită timpi mari de preparare, credem că acestea sunt de evitat. 

 

 

 

8. Autenticitate – să îndrăznim să fim diferiți, începând prin a fi autentici. 

 

Credem că păstrarea tradițiilor alimentare, valorificarea superioară a acestora (atât din perspectivă culturală cât și economică), trebuie să reprezinte o prioritate națională.
Declararea unei ,,Zile naționale a gastronomiei și vinului din România”, care să fie liberă prin lege poate constitui prilej permanent pentru reconectarea la una dintre cele mai importante surse ale identității noastre naționale și pentru promovarea economiei și turismului din țara noastră.

 

 

 

Program:

 

10:00: Primirea invitaților, cafea/socializare
11:00: Deschiderea lucrărilor cu dezbaterea: ,,Avem sau nu avem o gastronomie românească (origini, influențe, prezent și viitor)”.
Moderator: Cosmin Dragomir, GastroArt.ro, Participă: Gabriela Berechet, Simona Lazăr, Mircea Groza, Nico Lontras.
12: 15 – 12: 30: Prezentare: ,,Manifest pentru gastronomia și vinurile din România”.
12: 30-12:50: Lansarea oficială a Sindicatului Lucrătorilor în HoReCa. Prezintă: Toma Ion, alături de Nico Lontras și Johnny Șușală.
12:50 – 13:30: Pauză de cafea și socializare
13:30-14:00: Vizită oficială, Ministrul Turismului, Mircea Dobre.
14:00 – 15:30: Dezbatere: ,,Cum ar trebui să arate identitatea culinară a României”. Anda Becuț, Florin Dumitrescu, Adrian Hădean, Radu Iliescu. Moderator Tiberiu Cazacioc – Slow Food București-Valahia Gusturilor.
15:30 – 16:30: Pauză de masă
16:30 – 17:00: Momente sponsori
17:00-17:30: Lansare de carte
17:30 – 19:00: Dezbatere: ,,Enoturismul – impuls pentru resuscitarea turismului culinar, dezvoltare durabilă și imagine de țară’’: Cezar Ioan, publisher Vinul.ro; Cătălin Păduraru, CEO International Wine Contest Bucharest; Roxana Ana, Marketing Manager, Crama Rotenberg.

 

 

Cu sprijinul:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lifestyle

Invata secretele bucatariei italiene de la chefi cu renume international

Stiti deja ca in urma cu cateva saptamani am participat la redeschiderea terasei Roberto’s! Tot atunci chefii Marco Magri și Franz Conde ne anuntau ca pregatesc si alte surprize pentru oaspetii ce le vor trece pragul si vor sa invete din secretele bucatariei italiene.
În fiecare seară de miercuri, din data de 3 mai, Roberto’s, restaurantul italian al hotelului Athénée Palace Hilton, găzduiește sub conceptul „Il Tavolo dello Chef” clase de gătit sub îndrumarea renumitilor bucătari.
În cadrul claselor de gătit oaspeții vor fi întâmpinați cu aperitive, se vor familiariza cu bucătarii, cu sommelierul restaurantului și cu ceilalți participanți la masterclass, vor avea parte de degustări de vin și vor pregăti împreună cu chefii antreuri și un fel principal de mâncare (paste sau risotto), pe care le vor servi ulterior în cadrul unei cine “tutti a tavola”.
Il Tavolo dello Chef este o oportunitate deosebită de a savura o cină exclusivistă gătită la minut, în timp ce Chef Marco Magri, bucătarul-șef al restaurantului Roberto’s, și Executive Chef Franz Conde le împărtășesc oaspeților din secretele adevăratei cucina italiana. Ambii șefi au lucrat cu legendarul Aimo Moroni, de la vestitul restaurant cu 2*Michelin “Il Luogo de Aimo e Nadia” din Milano, și au creat conceptul și meniul pentru Roberto’s București și pentru Roberto’s Amsterdam.
Pasiunea pentru mâncare și conservarea patrimoniului culinar italienesc fac parte din filozofia Roberto’s, de aceea Il Tavola dello Chef își propune să răspândească tradițiile culinare și viticole din Italia prin intermediul rețetelor autentic italienești, și să le ofere oaspeților un mod deosebit de a experimenta bucătăria italiană. „Bucătăria italiană este o bucătărie simplă, nu este o bucătărie elevată – gustul ei este dat de ingredientele proaspete și naturale și această simplitate o face atât de de gustoasă “, explică Chef Marco Magri.
În fiecare miercuri, Roberto’s devine spațiul perfect pentru cursurile de gătit.
Il Tavolo dello Chef are loc în fiecare miercuri, între orele 18.00 – 21.30, din mai până în iunie. Săptămânal, restaurantul Roberto’s va deveni un adevărat centru al schimbului de experiență și al dezvoltării tehnicilor culinare, oaspeții având ocazia de a se bucura atât de ambianța plăcută și de bucătăria italiană specifică restaurantului, cât și de conversații cu cei doi bucătari, pe diverse teme privind ingredientele și tehnicile de gătit, sau secretele din spatele bucătăriei de cinci stele.
O sesiune de gătit costă 250 RON de persoană și poate fi rezervată până în ziua desfășurării cursului, în limita disponibilității locurilor, la +40 731 305 777 sau prin email la reservations@robertos.ro.
Chef Franz Conde este Executive Chef Athénée Palace Hilton din 2016, după ce a lucrat timp de nouă ani la Hilton Amsterdam, unde a dezvoltat și lansat meniul și conceptul restaurantului Roberto’s Amsterdam și cartea de bucate Roberto’s Pura Cucina Italiana. Anterior, Chef Conde a fost Executive Sous Chef la Ciragan Palace Kempisnski Istanbul, numit în mod constant unul dintre cele mai bune hoteluri din Europa și din lume, Executive Chef la Gaucho Restaurant Group (UK) și Head Chef al restaurantului Aragua în Dartmouth (UK). Dezvoltarea sa profesională se datorează unor mari nume din industria gastronomiei, precum Patrick Dwyer și Armando Scannone, cu care a avut plăcerea că lucreze de timpuriu.
Chef Marco Magri este bucătarul de origine italiană al restaurantului Roberto’s din cadrul Athénée Palace Hilton, fiind alături de echipa restaurantului din anul 2013. Chef Magri și-a început cariera în domeniul gastronomiei în Milano, apoi în diverse restaurante de lux atât din Italia, cât și din alte țări precum Franța, Japonia sau Maldive. Printre ultimele sale poziții s-au numărat acelea de Executive Chef în cadrul hotelului Ramada Plaza din Milano și Executive Chef în cadrul congomeratului de hoteluri și săli de banqueting Convivium, Italia. Acum Marco este responsabil cu asigurarea bunei funcționări a bucătăriei restaurantului Roberto’s, oferind oaspeților o experiență gastronomică de excepție.
Ca blogger culinar sunt intr-o continua cautare de retete noi, experimente culinare, experiente sociale care sa ma ajute sa imi diversific gama de retete, sa-mi imbogatesc cunostintele cu noi informatii si autentice legate de food si care sa ma hraneasca atat spiritual cat si fizic. De aceea astfel de Cooking Class-uri mi se par o oportune perfecta pentru a invata lucruri noi si de ce nu, sa le imbunatatesti pe cele vechi.
O zi frumoasa Va doresc,
V-am pupat!

Mihaela

 

Ma puteti urmari pe Facebook si pe Instagram pentru a fi la curent cu activitati si noutati atat de pe blog cat si din viata unui foodblogger ????????????