Prăjitură cu mere! O pufosenie de prăjitura care merită toată atenția voastră. Cu ce se diferențiază aceasta prăjitura cu mere față de alte prăjituri cu mere? Aluatul prăjiturii are multa brânză, ingredient ce o face sa fie foarte pufoasă și cu un gust memorabil, zic eu…:), dar aștept sa îmi ziceți și voi părerea voastră;)!
Am primit mere de la țară , multe, din alea bune și adevărate. Nu m-am îndurat sa le las sa se strice, de aceea am decis ca e cazul sa mai prajituresc și eu putin. În ceea ce privește branza de vaci, puteți folosi orice brânză doriți : atât pe cea mai cremoasă, cât și pe cea mai uscată, așa cum am folosit eu.
Aș putea denumi aceste desert: prăjitura-tarta. Are în compoziție și unt care te duce în zona aluatului fraged. Practic este un fel de struțo-camilă, gustoasă și aromată, perfectă pentru orice fruct veti alege.
Pajitura cu mere
Ingredients
- Ingrediente:
- 200 g. faina
- 200 g. brânză de vaci
- 70 g. zahar
- 2 oua
- 120 g. unt topit
- 8 g.praf de copt
- 3-4 mere medii sau fructele preferate (pere, piersici, prune, caise, etc)
- suc de lămâie
- zahăr pudra
Instructions
Spălăm și curățăm merele de coajă și le feliem fâșii mai groase. Le stropim cu suc de lămâie și o lingura de zahăr.
Pentru aluat : batem ouăle cu zaharul până la dizolvarea acestuia. Peste compoziția obținută, turnam untul topit și brânză de vaci. Amestecam bine, încercând să strivim brânză cât mai mult, astfel încât sa devină cât mai măruntă.
Incorporam treptat în compoziție făina si praful de copt. Amestecam totul cu ajutorul unei furculițe la început , iar ulterior cu mâna până obținem un aluat ferm , dar moale și nelipicios.
Intr-o tava de copt (recomand tava de 28 cm), tapetată cu hârtie de copt sau cu unt și faină, întindem aluatul cu ajutorul manii. Aluat este foarte ușor manevrabil. Aranjam merele , adancindu-le ușor în aluat.
Coacem prăjitura la 180 grade timp de 30-35 min.cca (cuptorul încălzit în prealabil).
Lăsăm sa se răcească , iar ulterior o pudram cu zahăr pudra.
Poftă bună!
No Comments