Rulada cu cacao și brânză! Un desert ce se prezintă frumos, destul de arătos si delicios! Merge de minune așezată pe orice masă, fie de sărbătoare sau nu!
Eu am avut niște brânza de vaci prin frigider și nu știam ce sa fac cu ea și uite așa „s-a născut” aceasta rulada arătoasă! Atât cei mari cât și cei mici tare s-au bucurat su au savurat aceasta rulada, umeda la interior și pufoasa la exterior. Cred ca si un gem ar mai fi mers peste brânză! Poate încercați voi și îmi scrieți cum vi s-a părut!
Pe pagina mea de instagram gasiti și rețeta filmata!
Dacă mai doriți retete cu brânză, aici pe site sigur veți găsi inspirație! Va las câteva link-uri poate va face ceva cu ochiul!
Tort de clătite cu brânză de vaci si vișine, la cuptor
Tarta cu branza cu spanac
Pancakes cu parmezan si crema de branza
Hai cu rețeta ruladei cu brânză și cacao! 🙂
Rulada cu cacao și brânză
Ingredients
- Ingrediente pentru stratul de brânză:
- 400 gr. de branza dulce de vaci
- 5-6 linguri de smântână 12% grăsime
- 70 g de zahăr
- un ou
- o lingura de faina
- Ingrediente pentru stratul de pandișpan
- 5 oua
- 70 g de zahăr
- 80 g de faina
- 20 g de cacao
- O linguriță praf de copt
Instructions
Amestecam toate ingredientele pentru stratul de brânză cu ajutorul unui blender vertical , pentru a-i da cremozitate și uniformitate.
Cantitatea de smântână adaptați-o la tipul de brânză ales. Eu am adăugat treptat 6 linguri de smântână , pana am obținut o compoziție destul de lichida pentru a fi întinsă în tava cuptorului.
Pentru stratul de pandișpan , am bătut ouăle cu zaharul cu ajutorul unui mixer, pana compoziția s-a deschis la culoare și și-a mărit consistent volumul. Ulterior în compoziție adăugăm treptat faina cu praful de copt și cacao.
În tava de cuptor, tapetata cu hărție de copt, întindem primul strat din compoziția de brânză, iar deasupra distribuim compoziția de pandișpan cu cacao.
Coacem prăjitura timp de 30 min.cca la 180 de grade.
Când e gata , rulam prăjitura într-un prosop curat și o lăsăm sa se răcească. Servim rulada cu fructele preferate. Am folosit căpșunile, merg numai bine cu aceasta rulada bicoloră.
Hai, pofta buna! Și sa aveți spor la prajiturit!
No Comments