Feluri principale/ Retete

Sushi Sandwich-uri

noiembrie 22, 2021

Sushi sandwich-uri ! Da, da, ati citit bine :)! Un verișor drept al sushi rolls-urilor, la fel de buni (doar forma diferă), destul de ușor de făcut, plus ca îl/ii iei la pachet oriunde, fără emoții!

Pana de curând nu prea am avut curaj sa prepar sushi acasă, din doua motive: mi se părea migălos procesul, iar al doilea motiv, pentru ca nu mă îndurăm sa folosesc peste crud, neavând o sursa sigura de peste proaspăt.

De curând insa, mi-am schimbat părerea datorită acestui sushi sandwich întâlnit și sub numele de “onigirazu” ! In loc de rulou obținem un sandwich, deci mai ușor de preparat (zic :)), iar în loc de peste proaspăt putem folosi somon afumat / ton din conserva/ somon copt/tofu sau doar legume!

Pentru a prepara sushi sandwich-urile mi-au fost de mare folos kit-ul pentru sushi , de la Blue Dragon    “Easy Sushi”.  

sushi sandwich

Cred ca și copiii ar putea participa lejer la prepararea acestor sandwich-uri și  cu siguranță vor rămâne super încântați. Iar ce e făcut în casa parca e și mai bun, nu-i așa?

sushi sandwich

Pe instagram gasiti și un filmuleț cu procesul preparării al acestor sushi sandwich-uri! Enjoy!

Sushi Sandwich-uri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: o ora Cooking Time: 15 minute

Ingredients

 • Ingrediente:
 • 250 g o cana de orez japonez pentru sushi
 • apa pentru fierbere
 • 30 ml oțet din orez japonez
 • 2-3 lingurițe de zahăr
 • o linguriță sare
 • 4 nori foi de alge
 • 100 gr. somon afumat
 • o cutie de ton
 • un avocado
 • un castravete
 • crema de brânză Philadelphia
 • maioneza
 • semințe de susan negru
 • sos de soia dark
 • wasabi
 • covoraș de bambus învelit în folie alimentara

Instructions

1

Începem prin prepararea orezului. În primul rând îl spălăm în mai multe ape,  amestecam bine cu mana, pentru a elimina din impuritățile și o parte din amidon. Trebuie sa schimbată apa pana când devine limpede.

2

Fierbem orezul conform cu Instrucțiunile de pe pachet. La o măsură de orez, am folosit doua măsuri apa (conform cu Instrucțiunile de pe pachetul meu). Lăsăm sa dea în clocot apa. Amestecam o data , ii punem capacul și lăsăm sa fiarbă la foc mic timp de 15 minute cca sau pana când orezul a absorbit tot lichidul.  Nu ridicam capacul în timpul fierberii . După ce a fiert orezul stingem focul și mai lăsăm orezul în abur pentru încă 10 minute cca.

3

Între timp pregătim dressingul pentru orez din 30 ml oțet de orez, zahăr și sare. Se încălzește ușor oțetul pentru a putea dizolva zaharul. 

4

Transferam orezul într-o tava pentru a se raci mai ușor. Adăugăm dressingul, amestecam pentru a-l distribui uniform și îl lăsăm la răcit cât timp pregătim Ingredientele pentru sushi: feliem castravetele, tăiem avocado felii, etc

5

Prepararea sandwich-ului de sushi:

6

MOD 1:

7

Punem o jumatate de foaie de nori pe un tocător de lemn. Distribuim pe toată suprafață orezul fiert, cu ajutorul degetelor . Pentru o distribuire mai uniforma va recomand sa va ajutați de apa. 

8

Presaram pe toată suprafață orezului semințele de susan negru. Întoarcem foaia de nori. Și aceasta parte o acoperim cu orez, folosind aceeași procedura. Tăiem în jumatate foia de nori tapetata cu orez. Pe prima jumatate ungem cu crema de brânză, așezăm felii de castraveți, și somonul. Cealaltă jumatate o așezăm peste somon și cu ajutorul covorașul de bambus fixam ingredientele dandu-i  o forma patrata de sandwich. 

9

Îl tăiem pe diagonala în doua sau chiar în patru, așa cum am făcut și eu.

10

MOD 2

11

În mijlocul unei foi întregi de nori , distribuim orezul dandu-i o forma pătrată . Înmuiați degetele în apa ori de câte ori e nevoie pentru a va facilita distribuirea orezului de foaie. Ungem orezul cu crema de brânză / maioneza cu sos sweet chilli, somon/ton/tofu și avocado/ castravete/legume . Acoperim Ingredientele cu un alt strat de orez, pe care îl distribuim uniform și atent. Împachetam totul cu foaia de nori pe care o lipim cu ajutorul apei. Practic oriunde doriți sa sigilați foaia ungeți cu putina apa și țineți câteva secunde ca sa se poată face priza.

12

Odată împachetate sandwich-urile lăsați-le puteți sa le dați o forma mai clara și mai ferma cu ajutorul covorasului de bambus. Lăsăm sandwich-urile câteva minute la frigider înainte de ani tăiate.

13

La tăiere umeziti cuțitul cu apa, de fiecare data  pentru a va facilita tăierea și pentru a nu se lipi orezul de cuțit.

14

Se pot pune la pachet pentru a doua zi dimineață sau se servesc imediat, scufundate în sos de soia și unse cu o picatura de wasabi.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply