Nu știu care e relatia voastră cu inghetata, dar eu pur și simplu o ador❤️!
Incă de foarte mică mergeam cu mama în fabrica unde lucra și îmi luam înghețată direct de pe banda(da, am avut un astfel de noroc🍦😉). Doamne , ce satisfacție ! Era pur și simplu perfecta acea înghețată : nici foarte tare, dar nici prea moale – numai buna de mâncat! Se topea efectiv pe buzele mele! Ce dor îmi e de acele vremuri❤️
În fine, ati înțeles voi ca eu am o relație specială cu înghețată ,da? Pur și simplu tot ce e legat de #amintiridincopilărie=love❤️! Ziceți voi ca nu e așa…😉
Dar sa trecem la înghețata de astăzi ! Înghețată făcută în casa iti da o satisfacție aparte, cel putin mie așa mi se întâmplă. Ai destule avantaje dacă ți-o faci în condiții casnice: controlul ingredientelor, adaptarea la gustul tău și al familiei tale, etc . Plus ca pentru înghețata ce v-o propun, nu veți avea nevoie de vreo mașinărie specială. Va este suficient un mixer banal și doua ingrediente principale : frișcă neindulcita și lapte condensat.
Apoi, puteți sa o personalizați după gustul voștru: poate fi cu fructe diverse, cu cacao, cu bucăți de ciocolata, etc . Rezultatul: cremoasa, răcoroasă, aromată, delicioasă, perfectă pentru această perioadă! 😊🍦
Înainte de servire lăsați înghețata cateva minute la temperatura camerei, sa se topească putin pentru mai multă cremozitate.
N.B. Fiind in aceasta perioada foarte cald va recomand sa va “mișcați” rapid cand o preparărati , fiindcă frișca bătută are tendința sa se “lase” sau chiar sa se taie la caldura🙃.
Hai sa “curgă râuri “de înghețată în această vară😊🍦🍦🍦!!!
P.S. Tot o propunere răcoroasă de vară găsiti aici – Iaurt crocant cu fructe !Un fel de inghețată din iaurt cu “de toate”😊
Ingredients
- Ingrediente:
- 400 ml smântână neîndulcita pentru frișcă (30-32% grăsime )
- 150-200 ml lapte condensat îndulcit (cantitatea poate varia in functie de cat de dulce vreți sa fie înghetata)
- Opțional
- O linguriță de esența de vanilie
- Fructe (zmeura, mure,etc)
- Ciocolata
- Cacao
Instructions
Bateți smântână cu ajutorul unui mixer pana devine spumoasă și foarte fermă.
Adăugați treptat în compoziție laptele condensat. Amestecați cu paleta ușor pana la încorporare.
În jumătate de compoziție am adăugat zmeura, pe care în prealabil am spălat-o și mărunțit-o cu ajutorul unei furculițe . Dacă zmeura este mai acrișoară ii puteți adaugă un pic de zahăr pentru un strop de dulceața. La fel puteți sa procedați și cu alte fructe.
Turnați compozițiile în recipiente speciale pentru înghețată sau în tavi, pe care le puneți în congelator pentru minim 5-6 ore.
2 Comments
Advertoriale.pro
septembrie 4, 2023 at 9:52 amUn articol foarte util si interesant.
Mihaela Negrescu
septembrie 27, 2023 at 12:06 pmMulțumesc!