In aceasta perioada a anului cuvantul de ordine , este „DOVLEACUL”. Daca dovleacul inainte era folosit aproape exclusiv pentru placinte cu dovleac, in zile noastre am inceput sa folosim aceasta leguma din ce in ce in mai mult in diverse preparate, atat dulci cat si sarate. Aici pe blog gasiti cateva retete care sunt sigura ca va vor face „cu ochiul”. Pe langa faptul ca sunt retete usor de facut, sunt si delicioase. Printre ele se numara : checul bicolor cu dovleac, tarta sarata cu somon, dovleac, ciuperci si branza de capra, biscuiti cu piure de dovleac , supa crema de dovleac si linte , placinta cu dovleac si nuci , placinta cu dovleac ca la mama acasa .
Cand ma plictisesc de oladi la micul dejun , scot aparatul de waffles. Simt pur si simplu nevoia sa schimb nitel forma si poate chiar gusturile.
In plus, imi place forma de waffles! Seamana cu niste pernute pufoase si aerate!
Am zis sa ies din zona de dulce al acestui preparat si mi-au rezultat aceste waffles sarati cu piure de dovleac. I-am servit cu smantana , peste care am presarat cativa fulgi chilli🙈😊. Mie mi-au placut! Sunt curioasa , daca vor fi si pe placul vostru!?😉
Ingredients
- Ingrediente:
- 100 gr piure de dovleac
- Un ou
- 200 gr. faina
- 100 ml de chefir 3% grăsime
- 30 ml unt topit
- o lingurița praf de copt
Instructions
Dovleacul crud il spălam , curățăm , il tăiem bucăți si il coacem la cuptor la 180 grade, pana devine moale si ușor rumenit. Il transformam in piure cu ajutorul unui mixer.
Amestecam intr-un bol oul, adăugăm piureul de dovleac, chefirul, untul topit, sare si condimente daca doriți. Cernem in bol faina si praful de copt. Amestecam totul pana la omogenizarea aluatului.
Turnam cate o lingura de aluat in aparatul pentru waffe si le coacem pana prind culoarea portocalo-aurie.
No Comments