Nu refuz niciodată o porție de paste ❤️🍝! Cu sos sau fară, cu legume, cu carne , cu ciuperci, simple, umplute, picante, aromate, etc. nu ma satur niciodată de ele🙈. De Ziua Internațională a Pastelor , pe 25 octombrie, am sărbătorit cu aceste paste cremoase si tare gustoase! Spaghete cremoase cu ciuperci si spanac ! O combinație cu o aroma minunata si un gust irezistibil.🍝🍝🍝
Gasiti pe site o alta reteta de paste la fel de delicioasa, cu pui si spanac, pe care va invit sa „rasfoiti” aici! Cautand pe site, mi-am dat seama ca trebuie sa mai adaug in portofoliu retete cu paste. Este cam inacceptabil asa ceva😉, avand in vedere ca prepar paste in casa destul de des. Pana la reteta urmatoare, fie de paste sau nu, va astept cu impresii legate de reteta de spaghete cremoase cu spanac si ciuperci! Spor la gatit!
Ingredients
- Ingrediente:
- o ceapa medie
- 2-3 căței de usturoi
- 500 gr. ciuperci proaspete
- 30 gr.unt
- 400 gr. spaghete
- 300-400 gr. spanac proaspăt
- 250 ml smântâna pentru gătit 20%
- 40 gr.parmezan
- Sare, piper, chilli, ulei de măsline
Instructions
Curatam, spălam si tăiem ceapa cubulețe fine. La fel procedam si cu usturoiul.
Ciupercile le curățăm de impurități le feliem, iar spanacul il spălam.
Punem pastele la fiert (conform instrucțiunilor de pe pachet) in apa clocotita cu sare.
Prajim in putin unt, cuburile de ceapa si usturoi pana devin translucide.
Adăugăm ciupercile si le prajim la foc mediu câteva minute. Asezonam cu sare si piper.
Cand ciupercile sunt aproape gata adăugăm spanacul proaspăt. Il călim alături de ciuperci, pana isi pierde din volum. Este momentul in care adăugăm smântâna pentru gătit. Lăsam totul sa fiarbă câteva minute pana aromele se îmbina intre ele.
Scurgem pastele cu lingura pentru paste si le adăugăm in tigaie peste sosul de ciuperci si spanac.
Amestecam, adăugăm parmezan răzuit, luam de pe foc si servim imediat . Pofta buna!
No Comments