Anul trecut pe vreamea asta faceam pentru prima data acesti biscuiti pufosi cu mere. O reteta atat de simpla si atat de usor de preparat. Cam in circa de 30 minute ii veti pune pe masa, garantat. Usor crocanti la exterior si super pufosi si moi la interior. Sunt atat de gustosi incat dispar instant de pe platou. Daca v-ati plictisit de clasicile prajituri cu mere, trebuie neaparat sa incercati si acesti biscuiti. O sa va cucereasca pe loc!
Biscuiti pufosi cu mere
Ingredients
- Ingrediente:
- 100 gr.unt la temperatura camerei
- 80 gr. de zahar
- 50 gr.de faina de migdale
- 1 plic praf de copt
- 2 oua
- 200 gr. faina 00
- 3 mere
Instructions
Amestecam zaharul cu ouale, cu ajutorul unui tel, pana cand amestecul devine spuma.
Adaugam untul la temperatura camerei in compozitie si amestecam pana la dizolvarea acestuia.
Incorporam in compozitie faina 00, praful de copt si faina de migdale. Vom obtine un aluat destul de consistent. N.B. Puteti inlocui faina de migdale cu nuci simple, macinate fin.
Spalam , curatam de coaja merele si le taiem cubulete mici. Adaugam cubuletele de mere in aluatul obtinut.
Tapetam tava cu hartie de copt. Repartizam aluatul cu mere in tava, cu ajutorul unei linguri.
Inmuiati o lingura in apa rece si treceti-o peste bucatele de aluat , pentru a obtine biscuiti cu o suprafata mai neteda.
Coacem biscuitii timp de 15 min la 180 grade (cuptorul incalzit in prealabil).
Inainte de servire ii puteti presara cu putin zahar pudra.
Sa aveti pofta!
No Comments