Pe vremea când era plină piața cu capșuni si cireșe am făcut acest “Iaurt crocant cu fructe”! Un fel de inghețată din iaurt cu “de toate”! Nu am apucat sa o postez atunci, dar uite ca i-a venit randul acum.
O prezentare mai atipică, dar care iti bucură ochii prin culorile si varietatea de texturi! Căpșunile si cireșele le puteți inlocui cu fructele preferate (merg de minune afinele, zmeura, coacazea, bananele, etc, in general fructele moi) si puteți sa mai adăugați nuci, fulgi de migdale si câteva frunzulițe de cimbru, asa cum am facut si eu! Răcoroasă, crocantă, parfumata, delicioasă si fara zahar!
Apropo de iaurt, il folosesc destul de des in bucataria mea, cred ca ati observat deja! Iar aici pe blog, gasiti numeroase retete cu iaurt:
Cosulete din fulgi de ovaz umplute cu iaurt, fructe si ciocolata
Portocalopita – prajitura/placinta cu iaurt grecesc si portocale
Prajitura cu piersici si iaurt
Cea mai simpla reteta de waffles, fara cantar
Prajitura pufoasa cu caise, simpla si gustoasa
Iar daca mai cautati, sigur mai gasiti si alte retete interesante!
Iaurt crocant cu capsuni si cirese
Ingredients
- Ingrediente:
- 500 ml. iaurt (alegeti iaurtul vostru preferat)
- 60 ml miere
- 1/2 lingurița
- extract de vanilie
- un praf de sare
- 100 gr. capșuni
- 100 gr.cirese,
- 50 gr.nuci +
- fulgi de migdale
Instructions
Adaugam in iaurt (am folosit un iaurt cremos, dar si cel grecesc este potrivit) : mierea, extractul de vanilie si un praf de sare.
Amestecăm totul pană la încorporarea tuturor ingredientelor.
Spălăm fructele si le curățăm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Distribuim pe toată suprafața tăvii iaurtul dulce si vanilat.
"Aruncam" fructele si nucile pe suprafața iaurtului.
La final, stropim totul cu puțina miere (acest pas este opțional).
Punem tava la congelator pentru trei ore cca. si o servim imediat!
Daca o lasati mai mult de trei ore in congelator, inainte de servire lasati inghetata 10-15 min la temperatura camerei pentru a se topi putin.
Sa o savurati cu drag!!
No Comments