Aceasta tarta/prajitura „s-a nascut” din dorinta de a salva cateva piersici super moi si super dulci si cateva visine din borcan ramase de la niste placinte facute cu cateva zile inainte. Nu m-am asteptat la un asa rezultat delicios🤤!!! Pot sa o declar prajitura verii: blat subtire, frageda, usor crocanta, parfumata, fructe moi si zemoase, etc…Si asa cum v-am obisnuit aceasta tarta/prajitura se face super usor: țac-pac!! Meritam vara o asemenea bunatate! Iar pe instagram in repere, gasiti si poze din procesul prepararii! Zile racoroase de vara va doresc!
Tot pe blog mai gasiti si alte retete usoare si delicioase cu piersici:
- prajitura cu piersici si iaurt
- tarte cu piersici si crema de vanilie
Ingredients
- Ingrediente:
- 200 gr.de faina
- 80 gr.de zahar
- 2 oua
- 100 ml.ulei de floarea-soarelui sau ulei de struguri
- o lingutita de praf de copt
- un praf de sare
Instructions
1Intr-un vas amestecam cele doua oua, zaharul si uleiul de floarea-soarelui.
2Peste compozitia rezultata adaugam restul de ingrediente: faina, o lingurita de praf de copt si putina sare.
3Amestecam toate ingredientele pana vom obtine un aluat ferm , nelipicios ca cel de tarta.
4Intr-o tava de dimensiune 21x21, tapetata cu hartie de copt, distribuim uniform aluatul cu ajutorul degetelor.
5Aranjam pe suprafata aluatului feliile de piersici super coapte si super dulci si cateva visine din compot.
6Coacem prajitura /tarta timp de 30 minute, la o temperatura de 180 grade.
7Asa cum va ziceam , se face foarte usor , țac-pac si se mananca la fel de usor țac-pac!
No Comments