Acest chec dens, umed si cu aroma imbietoare de portocale l-am facut cu mult timp in urma, dar din pacate nu am mai apucat sa-l postez pe blog. Din lipsa de timp, din lipsa de inspiratie, am tot amanat publicarea lui . Dar vorba proverbului: „mai bine mai tarziu decat niciodata”, asa ca a venit ziua cea mare si m-am apucat de scris.
Checul / bundt de portocale este ultra delicios , usor de facut, te cucereste chiar de la prima muscatura cu gustul lui dulce-acrisor si cu parfumul lui de citrice. Puteti inlocui portocalele cu mandarine sau clementine. Trebuie sa le decojiti , eliminati samburii si sa „le aruncati” direct intr-un mixer. Le mixati doar cateva secunde la viteza maxima, incat sa va rezulte un piure cremos. Acesta va da acea savoare intensa, dar si o culoare irezistibila acestui chec.
Acest chec de portocale este fara lapte, fara unt, deci perfect pentru cei ce au intoleranta la lactoza , iar pe Instagram, in repere, gasiti si un filmulet scurt cu prepararea lui. Sper sa va placa si sa-l faceti si voi!
Ingrediente:
2 portocale medii
80 ml ulei de floarea/soarelui sau struguri
3 oua
140 gr.zahar
2 lingurite de praf de copt
200 gr. faina
praf de sare
Curatam de coaja doua portocale si eliminam samburii. Punem portocalele curtate intr-un mixer si le mixam bine, transformandu-le in piure. Adaugam in compozitie 80 ml ulei de floarea soarelui si continuam sa mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Separat intr-un bol amestecam 3 oua cu 140 gr.zahar cu ajutorul unui mixer vertical, pana se deschid la culoare. Daca portocalele sunt dulci atunci mai puteti reduce din cantitatea de zahar.
Unim cele doua compozitii: piureul de portocale si ouale batute peste care adaugam si o lingurita de esenta de vanilie. Cernem direct in bol, peste compozitia lichida: faina, praful de copt si mai adaugam si un praf de sare. Amestecam totul pana la omogenizare. Aluatul obtinut il turnam intr-o tava mica de copt, eu am optat pentru un bundt, pe care l-am uns cu ulei si tapetat cu faina.
Coacem checul la 180 grade circa 40-45 minute cca si neaparat sa treaca testul scobitorii. Scoateti-l din forma si lasati-l sa se raceasca. Decoram prajitura cu portocale proaspete, iar ciocolata alba topita o adaugam in momentul servirii.
Simplu, parfumat, cu blat dens, usor umed, gustos si de sezon!
Pofta mare!
V-am pupat!
Mihaela N.
No Comments