Galette este un desert ce se prepara foarte repede si usor. Desertul isi are originea undeva in Franta si este compus dintr-o baza de aluat de tarta si umplutura din fructe. In aceasta perioada avem parte din plin de fructe variate, parfumare si delicioase, deci nu va va fi greu sa va alegeti fructele perfecte si preferate. Eu am ales piersicile pentru parfumul si dulceata lor, iar deasupra am mai „aruncat” cateva coacaze congelate pentru a-i da acel gust dulce acrisor preferat de mine. Cu aspect rustic, usor crocant, cu interiorul moale si parfumat, cu acest Galette cu piersici si coacaze , veti cuceri orice om de pe planeta asta indiferent cat de mofturos nu ar fi :)! Si mai e un moment cand puteti sa profitati de acest desert din plin, cand adunati diverse fructe si nu reusiti sa le mancati. Si pentru ca riscul de a se strica este foarte mare le „aruncati-le „intr-o galleta si gata!! Pam-pam si veti aveti rapid si usor un desert delicios!!
Ingrediente:
250 gr. faina 00
125 gr.unt rece
1/2 lingurita sare
30 gr.de zahar
6 linguri de apa
Piersici , caise, coacaze, capsuni, zmeura, visine, etc : fructele din dotare
2 linguri de ovaz
Mod de preparare:
- Mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie urmatoarele ingrediente : faina, untul taiat cubulete, sarea si zaharul, pana le transformam in faramituri.
- Treptat peste faramiturile formate adaugam apa, cele 6 linguri. Aluatul obtinut ii rasturnam pe masa de lucru, il adunam intr-o bila compacta si-l infoliem intr-o folie alimentara. Aluatul trebuie sa stea la frigider cca de 30 minute.
- Scoatem aluatul din frigider dupa ce au trecut 30 de minute . Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor, direct pe hartia de copt (daca e necesar puteti folosi si putina faina ), dandu-i o forma rotunda. Transferam aluatul intins cu tot cu hartia de copt, pe tava cuptorului, inainte de a aranja fructele pe suprafata aluatului.
- Presaram 2 linguri de ovaz pe suprafata galettei. Am ales aceasta varianta deoarece piersicile mele erau foarte suculente si exista riscul sa-mi inmoaie prea tare tarta.
- Distribuim fructele din dotare: in cazul meu piersici si coacaze pornind din mijloc spre exterior, lasand marginile libere (vreo 2-3 cm). Tragem marginile aluatului peste fructe.
- Coacem galetta la 180 grade C circa 30 minute, pana prinde crusta o culoarea usor aurie. Lasam tarta sa se raceasca usor, iar pentru un plus de deliciu la servire adaugam si o cupa mare de inghetata deasupra!
Ce ziceti? O incercati? Daca da, va astept cu poze si comentarii !
Galette cu piersici si coacaze
Galette este un desert care se prepara foarte repede si usor. Desertul isi are originea undeva in Franta si este compus dintr-o baza de aluat de tarta si umplutura din fructe. In aceasta perioada avem parte din plin de fructe variate, parfumare si delicioase, deci nu va va fi greu sa va alegeti fructele perfecte si preferate. Eu am ales piersicile pentru parfumul si dulceata lor, iar deasupra am mai "aruncat" cateva coacaze congelate pentru a-i da acel gust dulce acrisor preferat de mine. Cu aspect rustic, usor crocant, cu interiorul moale si parfumat, veti cuceri orice om de pe planeta asta indiferent cat de mofturos nu ar fi :)! Si mai e un moment cand puteti sa profitati de acest desert din plin, cand adunati diverse fructe si nu reusiti sa le mancati. Si pentru ca riscul de a se strica este foarte mare le "aruncati-le "intr-o galleta si gata!! Pam-pam si veti aveti rapid si usor un desert delicios!!
Ingredients
- 250 gr. faina 00
- 125 gr.unt rece
- 1/2 lingurita sare
- 30 gr.de zahar
- 6 linguri de apa
Instructions
Mod de preparare:
1. Mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie urmatoarele ingrediente : faina, untul taiat cubulete, sarea si zaharul, pana le transformam in faramituri.
2. Treptat peste faramiturile formate adaugam apa, cele 6 linguri. Aluatul obtinut ii rasturnam pe masa de lucru, il adunam intr-o bila compacta si-l infoliem intr-o folie alimentara. Aluatul trebuie sa stea la frigider cca de 30 minute.
3. Scoatem aluatul din frigider dupa ce cele 30 de minute au trecut. Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor, direct pe hartia de copt (daca e necesar puteti folosi si putina faina ), dandu-i o forma rotunda. Transferam aluatul intins pe tava de copt inainte de a aranja fructele pe suprafata aluatului.
4. Presaram 2 linguri de ovaz pe suprafata galettei. Am ales aceasta varianta deoarece piersicile mele erau foarte suculente si exista riscul sa-mi inmoaie prea tare tarta.
5. Distribuim fructele din dotare: in cazul meu piersici si coacaze pornind din mijloc spre exterior, lasand marginile libere vreo 2-3 cm. Tragem marginile aluatului peste fructe.
6. Coacem galetta la 180 grade C circa 30 minute pana prinde crusta o culoarea usor aurie. Lasam tarta sa se raceasca usor, iar pentru un plus de deliciu la servire adaugam si o cupa mare de inghetata deasupra!
No Comments