Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete de suflet

Clatite subtiri

Clatite dulci sau sarate? Cu aceasta reteta de baza le puteti face pe ambele! O perioada buna am facut clatitele „la ochi”. Nu aveam cantitati predefinite. Stiam cum trebuie sa-mi arate consistenta finala si imi combinam ingredientele pana sa arate bine compozitia. Faceam cu mama cand eram mica sute de clatite de sarbatori, fara cantar, fara nimic, deci compozitia finala pentru clatite pentru mine era „un fleac” :). Cand am inceput sa fac clatite mai des (adica in fiecare sambata – cine ma urmareste pe Instagram stie) au inceput sa vina si cererile pentru retetele exacte. Asa ca am trecut la treaba si la un moment dat am si „livrat” cantitatile pentru doritori :). Cine nu stie ce se intampla pe Instagram, va povestesc imediat : in toate sambetele in care suntem acasa facem CLATITE! Cred ca deja am minim 2 ani de cand ne tinem de traditie, iar colectia mea de clatite prezentabile si aratoase s-a marit si o gasiti toata pe contul meu de Instagram pe care va invit sa-l urmariti.
Vreau sa va povestesc si de unde a pornit aceasta asa zisa traditie. Baiatul meu cel mai mare este innebunit dupa clatite, insa eu nu le faceam prea des in casa. Cand ieseam la restaurante ce credeti ca isi comanda la desert? Clatite evident! Si nu prea reusea sa se opreasca la o portie, mai voia inca una si inca una…. Luati in calcul ca o portie  (2 clatite/portie) de clatite este minim 12-15 lei , deci gaura in buget se facea imediat. In acel moment i-am promis ca de banii astea ii voi face dublul portiilor sau chiar mai mult daca se opreste. Si uite asa a inceput traditia noastra de sambata cu clatitele si inca continua pana azi!

Ingrediente pentru cca 15 buc.:

3 oua
550 ml.lapte
250 gr.faina
un praf de sare
o lingura de zahar optional

  1. Intr-un bol incapator spargeti cele trei oua.
  2. Cu ajutorul unui tel de bucatarie amestecati bine ouale si treptat in compozitie adugati cate putin din lapte si cate o lingura de faina, alternandu-le pana terminam ingredientele.
  3. Spre final adaugam un praf de sare si o lingura de zahar, care este optionala. Eu de regula nu adaug niciun fel de indulcitor deoarece umpluturile pe care le folosim sunt dulci si nu-i vad rostul inca unui aport in plus de zahar. Dar cum gusturile nu se discuta, voi daca simtiti nevoia, puteti adauga un plus de dulce.
  4. Incingem o tigaie de clatite sau o tigaie anti aderenta. Ungem suprafata ei cu ulei sau unt si cu ajutorul unui polonic sau unei cani, adaugati compozitia in tigaia incinsa distribuind-o pe toata suprafata. Tigaile mele sunt anti aderente si nu adaug mai mult ulei. Doar la prima clatita un pic. In cazul in care aveti o tigaie „problema”, puteti adauga ulei in compozitie vreo 25 ml cca sau sa ungeti de fiecare data tigaia cu ulei.
  5. Umpleti clatitele dupa preferinte! Preferatele noastre sunt cele cu branza dulce si smantana, crema de ciocolata si gem ce caise. Sunt tare curiosa voi cu ce umpluturi le preferati?
Pofta mare Va doresc!

Clatite subtiri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 15 minute Cooking Time: 5 minute

Clatite dulci sau sarate? Cu aceasta reteta de baza le puteti face pe ambele! O perioada buna am facut clatitele "la ochi". Nu aveam cantitati predefinite. Stiam cum trebuie sa-mi arate consistenta finala si imi combinam ingredientele pana sa arate bine compozitia. Faceam cu mama cand eram mica sute de clatite de sarbatori, fara cantar, fara nimic, deci compozitia finala pentru clatite pentru mine era "un fleac" :). Cand am inceput sa fac clatite mai des (adica in fiecare sambata - cine ma urmareste pe Instagram stie) au inceput sa vina si cererile pentru retetele exacte. Asa ca am trecut la treaba si la un moment dat am si "livrat" cantitatile pentru doritori :). Cine nu stie ce se intampla pe Instagram, va povestesc imediat : in toate sambetele in care suntem acasa facem CLATITE! Cred ca deja am minim 2 ani de cand ne tinem de traditie, iar colectia mea de clatite prezentabile si aratoase s-a marit si o gasiti toata pe contul meu de Instagram pe care va invit sa-l urmariti.

Ingredients

  • Ingrediente pentru cca 15 buc.:
  • 3 oua
  • 550 ml.lapte
  • 250 gr.faina
  • un praf de sare
  • o lingura de zahar optional

Instructions

1

Intr-un bol incapator spargeti cele trei oua.

2

Cu ajutorul unui tel de bucatarie amestecati bine ouale si treptat in compozitie adugati cate putin din lapte si cate o lingura de faina, alternandu-le pana terminam ingredientele.

3

Spre final adaugam un praf de sare si o lingura de zahar, care este optionala. Eu de regula nu adaug niciun fel de indulcitor deoarece umpluturile pe care le folosim sunt dulci si nu-i vad rostul inca unui aport in plus de zahar. Dar cum gusturile nu se discuta, voi daca simtiti nevoia, puteti adauga un plus de dulce.

4

Incingem o tigaie de clatite sau o tigaie anti aderenta. Ungem suprafata ei cu ulei sau unt si cu ajutorul unui polonic sau unei cani, adaugati compozitia in tigaia incinsa distribuind-o pe toata suprafata. Tigaile mele sunt anti aderente si nu adaug mai mult ulei. Doar la prima clatita un pic. In cazul in care aveti o tigaie "problema", puteti adauga ulei in compozitie vreo 25 ml cca sau sa ungeti de fiecare data tigaia cu ulei.

5

Umpleti clatitele dupa preferinte! Preferatele noastre sunt cele cu branza dulce si smantana, crema de ciocolata si gem ce caise. Sunt tare curiosa voi cu ce umpluturi le preferati?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Cristina M
    octombrie 8, 2019 at 4:22 pm

    Am facut aceste clatite si sunt atat de simplu de facut, si atat de subtiri! Multumesc!

  • Leave a Reply