Desert

Tarta cu mere, de post

aprilie 11, 2019

 

E post si aveti chef de ceva dulce si inedit? Voila: ce ziceti de o tarta cu mere? Promit sa va tin si putin in bucatarie, si sa va parfumez casa cu arome imbietoare! Asa cum va spuneam, se prepara rapid si este chiar buna la gust , avand in vedere ca este de post. Tarta nu contine oua, lapte sau unt, iar suprafata acoperita cu mere ii da un aspect inedit si aratos. Poate fi comparata lejer cu o tarta normala si este perfecta pentru cei ce au probleme cu intolerantele, dar si pentru cei ce doresc o tarta mai lejera. Daca aveti copii ce vor sa se implice in activitati de bucatarie, aceasta tarta este perfecta pentru ei: ingrediente putine si usor de realizat. Hai cu tarta!!


Ingrediente aluat:

250 gr de faina 00
80 gr. zahar
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
100 gr.apa temperatura camerei
60 ml. ulei de floarea-soarelui / arahide
Umplutura
2 mere
4-5 lingurite marmelada de portocale sau caise
sucul de la o lamaie
nuci/arahide/migdale optional

Taiati merele cu tot cu coaja , felii subtiri de cca 4-5 mm, stropiti-le cu suc de lamaie si lasati-le deoparte intr-un bol de sticla. Intr-un vas incapator amestecati cu o lingura faina, zaharul , sarea, praful de copt, uleiul si apa pana obtineti un aluat moale si bine omogenizat. Ungeti o tava de 26 cm cca cu ulei si tapetati-o cu faina. Cu ajutorul palmelor si degetelor intindeti aluatul pe toata suprafata tavei.

Intindeti pe suprafata tartei, intr-un strat subtire 4 linguri de marmelada. O lingura o lasam deoparte pentru a putea unge suprafata merelor.

Distribuiti merele pe suprafata tartei, suprapunandu-le. Diluati lingura de marmelada cu o putina apa si fierbeti-o in cuptorul cu microunde pentru a se lega compozitia. Ungeti suprafata merelor cu marmelada dizolvata, iar deasupra puteti sa aruncati (optional) nuci /alune/fulgi de migdale.

Coacem tarta in partea de jos a cuptorului pentru cca 35-40 minuti pana cand va prinde culoarea aurie. La jumatatea timpului de copt , pentru a nu arde suprafata tartei acoperit-o cu folie de aluminiu.
Nota: tarta poate ramane perfecta cca 2-3 zile. Puteti parfuma aluatul tartei cu coaja de lamaie, vanilie sau scortisoara.

 

Cam atat, nimic mai mult!
Daca o incercati nu ezitati sa imi trimiteti un feedback sau chiar o poza cu rezultatul final, la adresa redactiei.

V-am pupat,
Mihaela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply